07 juni 2012


NOS: lagere kijkcijfers door gebrek aan EK-koorts

De NOS legt het met Studio Sportzomer qua kijkcijfers nu al drie dagen op rij af tegen VI Oranje op RTL. In RTL Boulevard reageerde de publieke zender hier gisteren op. Volgens de NOS is de oorzaak dat de Oranje-koorts in Nederland nog niet is losgebarsten. "De ervaring leert dat het aantal kijkers van Studio Sportzomer altijd nog gaat stijgen als het voetbal écht begint en gelijke tred houdt met de Oranje-/EK-koorts, die nu nog niet echt aanwezig is", aldus een woordvoerder.

De vergelijking tussen Studio Sportzomer en VI Oranje is bovendien niet goed te maken, zo vindt de NOS. "De vergelijking gaat al mank bij het begintijdstip. Maar als je dan toch een vergelijking wilt maken, dan is de situatie van nu het beste vergelijkbaar met het EK 2004: toen zaten NOS Studio Sportzomer en Villa BvD (voetbaltalkshow met Frits Barend en Henk van Dorp, red.) ook recht tegenover elkaar. Toen scoorden we als NOS in de week voorafgaande aan het toernooi gemiddeld ook een dikke 700.000 kijkers en Villa BvD zat ook zo'n beetje op hetzelfde niveau als VI Oranje nu."

Voor aanvang van het toernooi zei Jack van Gelder overigens nog zich geen enkele zorgen te maken over de kijkcijferstrijd.


22 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ze eigenlijk zeggen is dat ze de wedstrijden voor zich nodig hebben om hogere kijkcijfers te halen.
Dat geeft dus gewoon aan dat Vi Oranje op zichzelf een aantrekkelijker programma is.

Heerlijk hoe zo bij de NOS dit niet toe durven te geven.

Anoniem zei

Wat een bullshit weer. Het gaat er om dat jullie lager scoren dan VI Oranje, stelletje flapdrollen. Face it, jullie maken gewoon een saai programma.

Anoniem zei

Het is meer een gebrek aan een leuk programma.

Anoniem zei

Ik ben helemaal niet zo'n standaard Studio Voetbal-basher, maar ze moeten gewoon erkennen dat hun programma op dit moment minder populair is dan VI Oranje. Dat ze 'EK-koorts' en/of de wedstrijden voor zich nodig hebben, zegt toch genoeg?

Wesley zei

Wat vreselijk triest dat de NOS na 2 dagen al meteen met een complete verklaring komt. Geeft precies de zwakte weer... en ja natuurlijk zullen ze beter scoren als die wedstrijden er zijn, maar het geeft wel weer eens aan dat ook Jack c.s. zich eens achter de oren moeten krabben of ze wel een programma maken dat het grote publiek leuk vindt.

Anoniem zei

Check van Geld(er)...

Anoniem zei

De gasten bij NOS Studio Jack voegen niets toe, semi intellectueel geleuter. Niks aan, geen sfeer. Bah! En de vragen die Jack stelt beantwoordt hij het liefst zelf, Jack houdt van Jack maar niet iedereen houdt van Jack!

KevVDZ zei

Ze hebben ook ineens publiek bij de nos zag ik gister, lijkt net alsof de nos doodsbang is om niet meer alleen heerser te zijn.

Anoniem zei

Je ziet ook ineens allemaal RTL coryfeeën VI verdedigen, diezelfde mensen die boos waren dat VI de televizier won.

Anoniem zei

ja en straks kijken er tussen de 6.000.000 en 8.000.000 mensen naar het NL11tal. na de wedstrijd blijven ongv 1.500.000/3.000.000 mensen plakken bij de NOS en zeggen ze zie je wel wij hebben betere kijkcijfers. NOS krijgt de deksel op de neus ze zijn niet zo goed als VI. Wanneer VI overneemt en de beelden/wedstrijden heeft kijken misschien 150.000 mensen

Anoniem zei

Waarom in 1 keer mensen op de achtergrond bij Studio Voetbal? Alsof dat de show beter maakt, lol.

Renzo

Woody zei

Drogreden... Ook VI krijgt hogere kijkcijfers als het EK begint!

Anoniem zei

Precies zoals de eerste reactie zegt, nos heeft de wedstrijden nodig voor de kijkcijfers, VI is op zichzelf al goed. Dat zegt genoeg.

Anoniem zei

Jack is een vieze slijmjurk en zit 0 humor aan zijn programma.

Anoniem zei

Jack moet het land uit.

Anoniem zei

Ze hebben gewoon de wedstrijden nodig om goede kijkcijfers te scoren. Als RTL de wedstrijden had gehad dan zou de NOS echt geen miljoenen publiek trekken met Sportzomer.
Ik hoop echt dat er een groot zapmoment gaat plaatsvinden naar RTL. Dat zal ze leren.

Anoniem zei

Bij Jack zitten mensen van het niveau Eredivisie (niveau in de zin leuk/interessant/charismatisch), bij Wilfred is het de top 8 van Europa, zoals Rene'tje altijd zegt.


En zit er ook nog eens meer snelheid en variëteit in bij VI.

Anoniem zei

Jeempie, zit nu uitzending gemist te kijken van Studio Saai.


Ze hebben inderdaad een stel 50+ers van de Poolse straat geplukt voor in het publiek.

Paniek..

Anoniem zei

het is net of je van een bruiloft naar een begrafenis gaat

Woody zei

@ reactie 16:28:
hij is al weg ;)

Anoniem zei

Maar de NOS doet met het programma tenminste iets wat lijkt op journalistiek.

NOT!!!

Anoniem zei

Hahahahhaha wat een opmerkingen. Hahaha mooi man. Ach heerlijk toch, dat die nos het drie dagen aflegt en gelijk huilie huilie gaat doen?! trouwens ... ik hoop dat als gijp vanavond antwoord geeft op die kritiek dat hij maar 1 ding doet. Zijn mond houden en alleen maar een duimpje naar de camera opsteekt hahaha

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link