04 juni 2012


Jack van Gelder: VI Oranje kansloos in kijkcijferstrijd

Jack van Gelder voorziet geen enkel probleem in de 'kijkcijferstrijd' tussen zijn Studio Sportzomer en VI Oranje op RTL4. Dat zegt Van Gelder in Televizier. "VI Oranje is kansloos op wedstrijdavonden", zo laat Van Gelder weten. "Op andere dagen zullen we qua kijkcijfers tegen elkaar moeten strijden. Prima. Ik denk dat we allebei heel tevreden zullen zijn. Maar twee jaar geleden wonnen wij nog heel dik."

Beide programma's beginnen vanavond en staan tijdens het EK iedere avond rechtstreeks tegenover elkaar geprogrammeerd. Studio Sportzomer profileert zich meer als journalistiek programma, terwijl VI Oranje ook entertainment met zich meebrengt. "Johan Derksen zegt dat lachen verboden is bij de NOS, maar dat is echt onzin. Oké, er mag bij ons wel meer gelachen worden – van mij kan het niet gek genoeg – maar dan moet het wel ergens over gaan", aldus Van Gelder.

Wilfred Genee wil er geen strijd van maken tussen RTL en de NOS. "Het is geen wedstrijd tussen Studio Sportzomer en VI Oranje", zo zegt hij. "En wij kunnen het ook niet winnen. De NOS heeft de wedstrijden en de interviews; die beelden mogen wij pas veel later uitzenden. Maar vorige keer zag je dat mensen na een half uur overschakelen naar ons programma. Soms zelfs al na 20 minuten."

RTL blijft net als twee jaar geleden in Nederland (het Kurhaus in Scheveningen), terwijl de NOS weer op locatie zit. Genee daarover: "Bij het WK zat de NOS in Afrika, maar ze hadden net zo goed op een parkeerterrein in Diemen kunnen zitten. Je kreeg niks mee van de voetbalsfeer."

VI Oranje is dit jaar niet op RTL7, maar op RTL4 te zien. Een mooi compliment, zo vindt Genee. "Dat zegt iedereen tenminste tegen me. Maar ik merk er natuurlijk niks van of ik op RTL7 of op RTL4 zit."


15 opmerkingen:

Anoniem zei

Doahhhh je hebt de beelden sukkel. Als VI ook nog de beelden heeft en NOS alleen maar mag praten dan kijkt er geen hond meer!

Anoniem zei

Check van Geld

Anoniem zei

Ik denk dat Sjek gelijk heeft dat de NOS betere kijkcijfers zal halen, maar hij moet niet gaan denken dat dat is omdat de NOS zo'n goed programma maakt. Als de Studio Sportzomer op RTL4 zou zitten en VI Oranje op Nederland 1, zou er niets overblijven van Studio Sportzomer terwijl VI Oranje nu best aardig mee kan gaan strijden. Veel mensen zijn gewoon te lui om na een wedstrijd de afstandsbediening te pakken.

Anoniem zei

Ik kijk studio voetbal alleen maar omdat ik een enorme voetbal fan is. Het blijft een onuitstaanbaar programma. Het is heerlijk om erop te kunnen zeiken. VI kijk ik echt omdat ik er van hou. Kijkcijfers zeggen dus ook niks, ik kijk beide programma's. Maar mijn liefde is voor VI.

Anoniem zei

ik kan hem geen ongelijk geven

de NOS zal altijd de betere cijfers hebben dat is een feit.

Anoniem zei

studio sportzomer was ook echt saai 2 jaar geleden, ik zou het eigenlijk willen skippen, maar zal waarschijnlik niet lukken omdat ik wel alles wil zien

Anoniem zei

Ik ga VI Oranje kijken. Sportzomer kijk ik wel later terug.

Anoniem zei

VI oranje kijken, Sportzomer opnemen en lekker op de bank in slaap vallen

Anoniem zei

VI is veel grappiger om naar te kijken en wordt afgewisseld met delen waaruit blijkt dat de gasten aan tafel echt wel verstand van voetbal hebben. De ideale combi dus!

Erik

Anoniem zei

saai of niet ik denk dat de NOS toch gaat winnen want die hebben de beelden en grotere voetballers aan tafel.and de meest menesen zullen toch op ned1 blijven hangen naar de wedstrijden.

Anoniem zei

Ik vind van Gelder vooral vies dik

:-)

Anoniem zei

Maar je kan ook sportzomer kijken, en later VI oranje terug kijken, dan heb je minder last van reclame. Alles kan deze zomer.

Anoniem zei

Jack van Gelder vergeet wel dat VI dit jaar op 4 is en niet op 7 zoals vroeger...

Dat scheelt ook zeker wat dus het verschil zal kleiner zijn dan vorige keren.

Anoniem zei

Hoppa 1-0 voor VI!!

Anoniem zei

VI staat hier aan en ik bekijk de herhaling van de NOS als ik op één oor in bed lig. Als het dan te saai word is het direct een hulpmiddel om in slaap te vallen.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link