07 juli 2014


René van der Gijp vs. Johan Derksen (VI Oranje)

Fragmenten uit VI Oranje. Er zijn wat irritaties tussen René van der Gijp en Johan Derksen, en volgens Wilfred Genee kan dat best aan tafel worden uitgesproken. Johan Derksen vindt dat hel allemaal wel meevalt.

Klik hier voor een overzicht van alle video's bij deze uitzending.

44 opmerkingen:

Anoniem zei

Derksen denkt alleen aan zakkenvullen met zijn boekje. Terecht dat Gijp hem een zakkenvuller noemt die zonder plezier VI maakt. Gijp heeft geen lelijke dingen gezegd over Derksen andersom is dat wel anders. Derksen kan er niet tegen dat iemand terecht kritiek levert dan gaat hij wild om zich heen slaan.

Anoniem zei

Dit is echt heel triest,en dan zit daar die Tijs van den Brink...Zo tenenkromend manman,het woord sorry is niet zo groot jonge jonge...Neem voorbeeld aan die jongens van het Nederlands Elftal,die zitten al vanaf 7 mei bij elkaar.En 1 keer per dag even aan tafel aanschuiven voor wat slap gelul over voetbal,das teveel gevraagd.Lijken wel stel kleine kinderen de ene heeft een grotere ijsje dan de andere.Ze krijgen dik 400.000eurie per jaar en met deze grote toernooien 1000eurie extra per uitzending...Tel uit je winst en de kijker zit hier echt niet op te wachten.Vanavond ging het nauwelijks over voetbal.Alleen maar over dat slappe koppen gelul...Dit is echt het grootste dieptepunt in de historie van dit programma!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

nou ik vind dat gijp zich hier als een klein verwend kind reageert en doet. hij kijkt mensen niet eens aan als hij over ze spreekt. laffe vent

Anoniem zei

Vind dat Gijp zich behoorlijk aanstelt. Als Derksen naar huis wil dan doet ie dat toch? Hij heeft wel werk namelijk. Ondanks dat ik er zeker nog wel om kan lachen, denk ik dat van der Gijp leen beetje over zn hoogtepunt heen is. Het is schreeuwen om aandacht en lachen om niets af en toe.

Saskia Hugotrust zei

Gijp stelt zich op als een kleuter, kijkt Derksen niet eens meer aan. Doet daarnaast net alsof het hem allemaal koud laat, terwijl dat overduidelijk niet het geval is. Hij overschreeuwde zichzelf echt vanavond, pijnlijk om te zien, schraagde Johan's kritiek ook op deze manier.

Zo zonde als dit kapot gaat, die twee hebben af en toe gouden opmerkingen samen.

Anoniem zei

Zet Derksen maar in een polonaise en stuur hem naar een oud mannenhuis
zo als vanavond gaan de kijkcijfers zo naar 0 en kijk ik liever naar een herhaling van Roy Donders

Jamie zei

Gijp heeft enorm veel geld verdiend door zijn boek dat uitgegeven is door Johan, deze ruzie stelt niks voor.

Kan best echt zijn, maar het wordt zoals gewoonlijk zwaar gecultiveerd.

Anoniem zei

In het verre verleden mocht Gijp eens twee keer aanschuiven aan tafel, met Willem van Hanegem. Die ergerde zich echter dood aan de grollen van René. Johan heeft zich toen wel hard voor hem gemaakt, maar in later jaren bleef van Hanegem weg omdat hij Rene niet kon hebben. Dat, terwijl ze wel samen op vakantie gingen en die voetbalkampen deden vroeger.

Johan zat ook achter het boek dat Gijp gratis een tonnetje of zes opleverde. In ruil hiervoor zegt René nu dat Derksen op plek 384.000 staat van zijn vriendenlijst en dat hij het ook al te moeilijk vindt om met Genee de krantjes te doen.

En na het interview in Trouw, waar Gijp mee kwam, toen pas schreef Johan die column, omdat René steeds ging klagen en klikken bij de RTL directie. Ook voelde Gijp zich te groot voor de Europa League. Ik vind dat Derksen alle recht van spreken heeft.

Ook al ben ik een fan, Sierds bijdrage van vanavond sloeg nergens op. In zijn column schrijft Johan dat hij glimlacht om Sierd... maar wat Sierd en Gijp niet begrijpen is, dat ze dankzij Johan en de redactie van VI dat programma maken.

Zij hoeven enkel aan te schuiven, wat er achter de schermen gebeurt houden ze zich niet mee bezig. Het is juist Gijp die snoeihard is, hij vindt Wilfred en Johan eigenlijk waardeloze onmensen. Wat hebben zij hem aangedaan om zo behandeld te worden? Dankzij hen harkt hij de tonnen binnen ieder jaar....

Anoniem zei

Ik vond het ook heel netjes van Johan dat hij Gijp even belde om hem alvast van die column op de hoogte te stellen.

Anoniem zei

Mooi gesproken 08-07-14 00:06.

Insider, ook die column gelekt? HA HA..

Anoniem zei

Dit begint een beetje op de WWE te lijken,slecht geacteerde "ruzies" en gefingeerde persoonlijkheids botsingen.

Johan vs Wilfried was al te slecht voor woorden maar dit is al helemaal zielig.

Het zijn hoeren voor kijkcijfers.

Anoniem zei

Lekker man. Je kan dit filmpje gewoon afspelen. Zonder downloaden of haperingen. Mooi man.

Anoniem zei

1ding moet wel duidelijk zijn over het boek. iedereen heeft gecashed inclusief johan. dus dat renee hem daardoor hoog moet hebben staan is onzin. johan zag geld te maken met renee zijn levensverhaal en heeft dat gedaan.

ik vind dit ook ggeen goede stunt mocht het nep zijn. de timing ervan tenminste. dit konden zij beter bewaren voor het nieuwe seizoen van vi. ik bedoel zolang oranje erin zit heb je altijd kijkcijfers.

Anoniem zei

wilfred moet ook zijn smoel dicht houden over de communicatie dat deed hij zelf ook niet toen hy uithaalde naar mensen.

Robert van den Heuvel zei

Wat een grafstemming weer aan tafel. Ik kijk TV voor mijn plezier. Het is tijd dat de heren van VI op vakantie gaan.
Schakel maar over naar Tour du Jour!

Anoniem zei

Mr. geldwolf vs levensgenieter

Michael zei

Voor de argumenten van beide valt wat te zeggen. Na zo'n inzinking zul je geestelijk nooit meer helemaal de oude worden, en we zullen het er allemaal over eens zijn dat René niet meer de frivoliteit vertoont die hij eerst wel nog vertoonde. Nog steeds leuk en inhoudelijk over voetbal onovertroffen naar mijn mening, maar niet meer dezelfde humor als voorheen. Derksen heeft gelijk als hij zegt dat de humor van Gijp een groot onderdeel van het programma is, en aangezien die bij Gijp niet meer van hetzelfde niveau als voorheen is, lijdt het programma daar zichtbaar onder. Het is van Derksen ongepast om te verwijzen naar eventuele medische oorzaken, zeker ongepast om het al dan niet slikken van medicatie openbaar te maken. Van Gijp is het weer ongepast om te zeggen dat Derksen niet meteen naar huis moet gaan. Hij heeft nog genoeg werkzaamheden waar hij vroeg voor moet opstaan. Ik sluit zelfs niet uit dat wanneer Gijp gaat pitten, Johan alweer opstaat. Dat moet iedereen zelf weten vind ik.

De redenen waarom René klaagde bij de RTL directie kan ik me best in vinden. Derksen laat tot in den treuren zijn boeken zien, noemde vandaag ook weer Gijp, Kieft en een nieuw boek van Van Egmond. Ook dat gehannes over randzaken moet afgelopen zijn, of het nou die clip is tijdens het vorige toernooi, of dit keer weer de Snickers, Selfie actie, Mora en al die onzin. Verder vraag ik me af wat een of andere gastzanger met een voetbalprogramma te maken heeft (ook respectloos t.o.v. Danny Vera en zijn band). Dat gedoe met die gezonde voeding vind ik ook wel genoeg geweest, en om nou tijd vrij te maken voor een paar topchefs, vind ik ook overbodig. Ook daarin heeft Gijp recht van spreken.

Even terugkomend op Sierd de Vos, dat is nou het enige item (samen met de krantjes af en toe) waar je bij kunt lachen in de uitzending. Toegegeven, het is vaak flauw, maar ik kijk er altijd wel naar uit. De opmerkingen die Sierd op het eind richting Derksen maakte, sneden hout. VI redacteuren gaan niet als TV verslaggever, omdat spelers dan off the record niks meer loslaten. Overigens liet Gijp zich ook kritisch uit over Derksen, want hij zei dat we niet zo in het verleden moeten blijven hangen, wat Derksen nog steeds doet (hij ziet nog steeds Van Gaal in lederhosen voor zich).

Oplossing voor de problemen: minder non-voetbal items en discussies en wat meer relativeringsvermogen van beide kanten.

Anoniem zei

René heeft wel gelijk in al zijn punten. Hij is gewoon begaan met de kwaliteit van het programma. Dus wil geen overload aan promoties en iets meer warmte naar het publiek.

Overigens vind ik René de laatste maanden juist vrij rustig en niet meer zo hyper als jaren geleden. Toen wilde hij perse vijf anekdotes per uitzending vertellen en nu soms helemaal geen.

Juist bij Johan lijkt het heilige vuur al een tijdje weg. Niet raar op die leeftijd trouwens.

Had trouwens wel verwacht dat Johan hierboven zou staan, want zoveel zegt René niet. Wat Johan doet is tien keer erger en bijna karaktermoord.

Anoniem zei

@Michael - 08-07-14 04:13:

Je gaat helemaal voorbij aan het feit dat René als vaker een 'inzinking' heeft gehad en op den duur ogenschijnlijk weer de oude werd na een tijd. Je kunt hier wel de amateurpsycholoog uithangen en heel bot en ongeïnformeerd stellen dat "Na zo'n inzinking zul je geestelijk nooit meer helemaal de oude worden", maar dat verschilt per individu en dan ook nog per keer aan de aard ervan. Het minder frivool zijn, kun je met het grootste gemak ook voor een deel aan andere oorzaken toewijzen..

Rob Amsterdam zei

Je ziet duidelijk dat het Gijp wel wat doet. Hij kan ook nauwelijks naar Johan kijken en gaat dan zijn gram halen in het flut stukje van kranten lezen. Gijp is ook begonnen afgelopen weekend met dat vervelende Trouw stukje. Als hij Johan een beetje kent dat wist hij dat hij ervan langs zou krijgen, neem het als een man.

ivic zei

Alle 3 hebben ze een aandoening in het autistisch spectrum en zijn ze zelfingenomen narcisten. Gijp is te lui dat ie uit zn ogen kijkt en Johan is een workaholic. Dat moet wel botsen. Programma is veel te vaak op tv, commercieel, uitgemolken concept.

Anoniem zei

Rene is duidelijk meer geaffecteerd door dit relletje dan Derksen, maar Johan moet zich realiseren dat Gijps talent bottom line unieker is dan het zijne. VI zonder Rene zal veel sneller einde oefening zijn dan VI zonder Johan, dat op grove wijze bij de enkelks afzagen van mensen heeft toch ook een bepaalde houdbaarheidsdatum terwijl Rene nog steeds flitsen van originialiteit, voetbalverstand en hunor laat zien, al kan het misschien wel wat minder met het schaterlachtruukje. Boskamp en veel van de anderte gasten zijn wmb wel hoognodig aan vervanging toe.

Anoniem zei

Wat is Sierd zijn probleem? Dankzij VI krijgt hij een hele maand om gek te doen op tv en dan gaat hij zijn baas Johan Derksen eens fileren voor het oog van de camera. "Je eigen journalisten wil niet eens in hetzelfde programma met jou, Johan." Op Twitter schreef Simon Zwartkruis dat dit totale onzin is. Waarom Sierd dit dan te roepen?

Anoniem zei

Ondertussen.....

Studio Brasil had gister alweer bijna 2 keer zoveel kijkers.

Koen Kutbelg zei

Hun gemeenschappelijke pispaal Van Gaal is von Geniaal geworden. Dit leidt tot interne afrekeningen.
Sierd heeft nog een eitje te pellen met Johan.
Gijpie voelt dat de wind volkomen gedraaid is.
Spannende tijden!

Anoniem zei

Derksen exit
die man is te oud en vies
Zet Kieft en Jan erbij en het is weer lachen

Anoniem zei

Anoniem zei
Derksen exit
die man is te oud en vies
Zet Kieft en Jan erbij en het is weer lachen
08-07-14 12:17

Derksen is VI...
Jan is alleen maar lachen omdat hij voortdurend bestookt wordt door Genee, Derksen en van der Gijp.
Kieft is nog zuurder dan Johan

Anoniem zei

Jan is te dom om te poepen en heeft de verbale vermogens van een schildpad.

Anoniem zei

VI zonder Derksen is als een 007 film zonder James Bond. De bijrollen zijn zeker relevant, maar zonder de hoofdpersoon houdt t wat mij betreft op. Derksen is de enige echte maverick - de hele constructie valt of staat met hem.

Anoniem zei

Zelfs John de Mol had geen vertrouwen in v/der Gijp, toen het programma bijna naar SBS6 ging.

Anoniem zei

Gijp kan makkelijk vervangen worden Derksen niet, nog altijd Mister VI.

Anoniem zei

Jammer dat Johan het nodig vond om zo hard terug te slaan. Had ie boven moeten staan. Maar ook dom van Gijp om ermee te beginnen.

Renzo.

Anoniem zei

Beetje plat om met een ad hominem (pillen) te reageren op kritiek op je eigen gedrag. Drolletje Popppensnor heeft blijkbaar een glazen kin.

Anoniem zei

Ik vind het een hele nare situatie, altijd fan geweest van het programma. Ik wist dit niet, dat die 2 elkaar niet konden luchten of zien. En eerlijk gezegd hoef ik dat ook niet te weten.
Het begint wel erg boulevard achtige vormen aan te nemen. En deze rel komt wat mij betreft wat te vlug na de rel van Wilfred met Johan.
Je vervult ook een voorbeeldfunctie in de maatschappij en als dit de manier is om conflicten op te lossen, gewoon elkaar afzeiken en beledigen... onvolwassen en erg jammer.
Ik kijk er nu echt met minder plezier naar.

Anoniem zei

Gijp zegt toch niet dat Derksen mee de kroeg in moet tot laat in de nacht lekker dronken worden. Ik vind het ook not dunn om gelijk na de uitzending weer naar huis toe te gaan. Neem even 20 minuutjes de tijd om je fans waar je veel aan te danken hebe en handtekening uitdelen foto etc etc etc

Anoniem zei

Gijp is 100% vervangbaar. Tijdens zijn afwezigheid wegens zijn inzinking vond ik de afleveringen met Iwan van Duuren echt heel leuk.
Derksen is niet vervangbaar.

Anoniem zei

Derksen is een patjepeeer.

Anoniem zei

En Gijp is ziek in z'n schedel.

Tony zei

Anoniem 08-07-14 11:17

Blijkbaar ben jij niet op de hoogte van de geschiedenis van Voetbal International op TV. Dit programma is onder verschillende namen al sinds de jaren 90 op TV met Derksen. Pas later kwam Wilfred Genee erbij en pas sinds vijf jaar Gijp. Dat het zonder Gijp exit voor VI zou zijn is dus onzin. Dit programma is al langer op de buis dan dat Gijp erbij zit. VI heeft Gijp veel minder nodig dan Derksen, die veel meer op de hoogte is van insider-nieuws over voetbal, terwijl Gijp alleen maar reageert op wat al in de publiciteit is. Gijp was de eerste 3 jaar werkelijk geweldig, maar stoor me de laatste 2 jaar al steeds meer aan hem. Het spontane is eraf en het is alsof hij alleen maar bezig is om te denken hoe hij mensen nu weer zal laten lachen, en het gevolg is dat hij gewoon niet meer zo grappig is.
Zijn meningen en analyses stellen niets voor want dat ontstijgt het niveau niet van "geweldige speler" of "dat gaat Nederland niet verliezen want zij (de tegenstanders) kunnen er toch geen kut van."
En dan maar lachen om mensen die WEL een echte inhoudelijke analyse geven, zoals Aad de Mos.

Tony zei

"Gijp heeft geen lelijke dingen gezegd over Derksen andersom is dat wel anders."

Blijkbaar denk jij dat iemand een zakkenvuller of geldwolf noemen een compliment is.
Feit is dat het Gijp geen ene reet aangaat of Derksen nablijft of meteen naar huis gaat. Vooral gezien het feit dat Derksen de hele dag werkt terwijl Gijp om 12 uur in de middag uit zijn nest rolt en dan de hele dag op de bank naar de TV ligt te kijken.
Wat ze NA de uitzending doen heeft geen reet met het programma te maken, en daar hoort Gijp zich dus niet mee te bemoeien. Volgens eigen zeggen legt hij om die reden wel een "bom" onder het programma en wil bij de directie gaan klagen. Dan ben je als Gijp zijnde een bemoeial, kinderachtig en een zeurpiet.
Maar zelfs al ging het Derksen alleen om het geld: WAT DAN NOG? Dacht jij dat Gijp voor een bonnefooi daar zat? Het is makkelijk zeggen dat je het doet om de gezelligheid als je 400.000 in je zak mag steken.
Laat hem dat geld maar doneren aan een goed doel, dan zien we wel of Gijp het niet om het geld doet maar om de gezelligheid.

Stephan zei

Als dit spam is, gelieve het te verwijderen, maar om mijn verhaal hier te knippen en plakken is ook zowat: http://www.stephanwetzels.nl/wordpress/een-eerste-en-laatste-blik-op-voetbal-international/
En de dikke complimenten voor deze site die ik al jaren met plezier volg!

~D. zei

Niet dat hoe Gijp de media instapte netjes was hoor, maar hoe Derksen weer reageert is ronduit walgelijk. Rene valt op geen enkele moment het mens Derksen aan, hij neemt het hem ook niet kwalijk dat hij het voor het geld doet, wat overigens duidelijk te lezen valt, maar dat hij niet eventjes naderhand blijft hangen om de fans blij te maken. Derksen aan de andere kant, moet weer op een walgelijke wijze de mens Rene van der Gijp aanvallen, want meneer weet blijkbaar toch niet beter. Walgelijk hoe hij afgeeft op Rene psychische inzinkingen door zo over zijn nemen van anti-depressiva te beginnen.
De ogenschijnende welbespraakte volwassen man, reageert, nu aangevallen, als een emotioneel kinderachtige puber.


En waarom van der Gijp de enige is die NIET te vervangen is?
Rene is de ENIGE die echt over voetbal kan praten, van de vaste 3. Zet daar wisselend per aflevering VAST Wim Kieft of Jan Boskamp naast en DAN gaat het programma eindelijk inhoudelijk over het gespeelde voetbal. Die mannen kunnen geweldig over voetbal praten. Tuurlijk is Rene lollig, zo is hij & hij heeft hilarische anekdotes.. maar dat beeld is zo belachelijk erg opgeblazen & dat beeld word nu mooi gebruikt om hem aan de kant te schuiven. Terwijl als je ook echt even oplet, wat hij zegt meestal allemaal zo gek nog niet is, mensen lachen er alleen om omdat hij het zegt. Mensen moeten maar is het KRO-profiel aflevering van hem kijken.

Johan Derksen is MAKKELIJK te vervangen, de enige reden dat hij er uberhaupt nog zit is omdat hij toendertijd Hoofdredacteur van VI was. TOENDERTIJD! Oftwel hij is makkelijk te vervangen door een van de VI-reporters die wel al voorbij hebben zien komen over de jaren. Zijn we meteen van dat verschrikkelijke gezuurpruim van hem af, want ogh wat is alles toch slecht & ogh wat was alles vroeger toch goed.

Genee mag sowieso opvliegen. Dat geforceerde, schijtlolllige, niet grappig humor van hem is tergend. Vervang hem dan met Siert de Vos, die is schijtlollig, maar daar kan je er nog door de stijgende verbazing om lachen.
Maar echt, je kan hem zelfs vervangen met Hans Kraaij, geweldige presentatie-ervaring hebbende Hansie(...), dat zou nog beter zijn. Of Emil Schelvis, die zegt tenminste niks. Maar hebben allebij meer toe te voegen over voetbal, wanneer nodig.

Voeg daarbij op de laatste stoel een wisselende gast (uit het voetbalwereldje!), waar er hoogstwaarschijnlijk veel meer van willen aanschuiven zonder die nare Derksen, aan toe, WEG met al die gesponsorde troep die niemand wil zien, en voíla.. een leuk programma dat inhoudelijk op voetbal gaat, maar kantine-humor charme heeft.

~D.

Anoniem zei

Mocht Nederland de finale halen ( even Genee na doen worden we wereldkampioen), dan zou het me niets verbazen als ze allemaal in een oranje t-shirt komen en zeggen het was een opgeblazen show, zelfs Kieft wordt daar niet moe van.

Anoniem zei

"Blijkbaar ben jij niet op de hoogte van de geschiedenis van Voetbal International op TV. Dit programma is onder verschillende namen al sinds de jaren 90 op TV met Derksen. Pas later kwam Wilfred Genee erbij en pas sinds vijf jaar Gijp. Dat het zonder Gijp exit voor VI zou zijn is dus onzin. Dit programma is al langer op de buis dan dat Gijp erbij zit. VI heeft Gijp veel minder nodig dan Derksen, die veel meer op de hoogte is van insider-nieuws over voetbal, terwijl Gijp alleen maar reageert op wat al in de publiciteit is."

Blijkbaar ben jij niet op de hoogte hoe laag de kijkcijfers waren voordat Gijp zich er bij aansloot. Ok, de eerste seizoenen met Gijp waren ook niet fantastisch, maar langzamerhand kroop het wel omhoog...

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link