02 juli 2012


RTL trots op prestatie VI Oranje

De leiding van RTL is zeer tevreden over de kijkcijfers van VI Oranje. Waar concurrent Jack van Gelder voor aanvang van het EK Voetbal nog riep dat VI Oranje in de 'kijkcijferstrijd' met Studio Sportzomer "kansloos" zou zijn, blijkt vier weken later het tegenovergestelde. VI Oranje won met 15-13.

Gemiddeld keken er deze editie van VI Oranje 1.041.714 mensen per uitzending. De best bekeken uitzending was die van donderdag 28 juni met 1.228.000 kijkers. Ter vergelijking: twee jaar geleden, tijdens het WK, stemden gemiddeld 532.000 kijkers af op de late uitzending van VI Oranje. Het kijkcijferrecord lag destijds op 917.000 kijkers.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL Nederland: "VI Oranje was deskundig, onderhoudend, vol voetbalhumor en meer dan eens het gesprek van de dag. Het is het grootste voetbalpraatprogramma van de Nederlandse tv geworden tijdens het EK. Zoiets is nog nooit eerder voorgekomen met een programma op een zender die de rechten van het event niet bezit, ook niet destijds met het legendarische Villa BvD. Wij zijn dus zeer trots op deze prestatie van Wilfred, Johan, René en het team om hen heen."

RTL 4 gaat de komende weken door met een dagelijkse late night-sporttalkshow. Vanavond start Tour du Jour. Op maandag 23 juli volgt De Spelen. Vanaf maandag 13 augustus zijn Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp weer terug met Voetbal International op RTL 7.


10 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk is

Anoniem zei

En terecht dat ze trots zijn! Geweldige kijkcijfers, en ik heb me erg vermaakt. Kwam ook mede door Sigaarsnor die ons steeds warm maakte voor de uitzendingen! Chapeau Sigaarsnor!

Sander

Anoniem zei

Al jarenlang een supporter van het programma. Als ik om mij heen hoor dat kijkt jong en oud naar VI Oranje en was het inderdaad het gesprek van de dag. Hulde!

PS: en Check van Geld(er)..gewoon lekker stoppen. Het is genoeg zo!

Anoniem zei

Jack is zelf kansloos

Anoniem zei

Ik haat Sjek!

Anoniem zei

Hulde voor dit programma. Bedankt Wilfred, Johan, René, Hans en Jan. 4 weken topamusement. Helden zijn jullie.

Anoniem zei

Super

Anoniem zei

komt tour du jour hier ook op te staan met mp4 link?

Anoniem zei

@Sigaarsnor ik weet niet of je het goed vindt dat ik dat hier plaats, maar voor alle mensen die vanuit het buitenland een mp4 linkje voor Tour du jour zoeken: http://www.helpdeskweb.nl/gemistdownloader/rtlipad/serie-257632.html

SigaarSnor zei

@Anoniem 03-07-12 00:25: Ja, vannacht echter een probleem met mijn internetverbinding waardoor het niet lukte. Zie Uitzending Tour du Jour (ma 02-07-2012) voor de eerste uitzending.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link