04 juli 2012


RTL-baas Galjaard: VI Oranje óók een journalistiek programma

RTL-baas Erland Galjaard is het niet eens met Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Studio Sport. Nooter riep vorige week dat men bij RTL uitgaat van "lang leve de lol" en dat Studio Sportzomer met Jack van Gelder en De Avondetappe met Mart Smeets veel journalistieker zijn dan de RTL-equivalenten VI Oranje en Tour du Jour.

In het blad Voetbal International zegt Galjaard: "De NOS maakt een denkfout. Alsof VI Oranje géén journalistiek programma was. Het tegendeel bleek wel, want VI Oranje had als eerste het nieuws over de redenen van het mislukte EK van Oranje. Bovendien was het onderhoudend en opiniërend en bij ons is lachen niet verboden. Zo zal Tour du Jour ook zijn, en dat zie ik niet bij de NOS."


7 opmerkingen:

Rob Amsterdam zei

'Avondetappe met Mart Smeets veel journalistieker'
Geweldig, alsof die ouwbollige prietpraat journalistiek is. Tour de Jour heeft veel meer items met renners, contacten via twitter en andere sociale media. Die Smeets teert een beetje op historie en zijn eeuwige betweterigheid. Daar gaat de NOS het niet mee redden de komende jaren. Vergane glorie.

Anoniem zei

Helemaal mee eens. VI Oranje deed journalistiek gezien niets onder voor Studio Sportzomer. Het is een misvatting om te denken dat wetenschappelijk over voetbal praten gelijk staat aan journalistiek zijn.

Heeft Jack zijn excuses eigenlijk al aangeboden cq. heeft hij VI Oranje al gefeliciteerd?

Anoniem zei

Tja als de hoofdredacteur van Vi aan tafel hebt, dan ben je journalistiek bezig, hij had wel al snel al het nieuws en jack die speculeert alleen maar over klappen van spelers tegen een dokter

Anoniem zei

Leve VI.

Rico zei

Geen van beiden is een journalistiek programma. Het gaat in geen van beiden om voetbal nieuws. Het is beiden opinie op een andere manier.

VI is meer lollig en koffietijd-voor-mannen-idee. Studio Voetbal is meer een oude jongens krentebrood-idee, met wat meer analyse.

Anoniem zei

Pak ik even een momentje erbij moet bij vi komen

Anoniem zei

Programma van Jack was bagger, maar Mart blijft koning!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link