05 juli 2012


Prijsvraag: Win het boek 'Meesterknecht' over Gert Jakobs

Sinds enige tijd ligt het boek 'Meesterknecht' over Gert Jakobs in de winkel. Een openhartig verhaal over een wielerleven vol pieken en dalen. Beulswerk. Afzien. Kilometers aan een stuk stoempend aan de kop van een lang, kleurig lint renners. "De kloten eraf draaien", noemt Jakobs het zelf. Jarenlang knapte hij het vuile werk op voor grote namen als Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk, Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink. De Meesterknecht zelf kijkt er vooral met warme gevoelens op terug. Hij leefde nu eenmaal zijn droom.

Na zijn carrière kwam Gert Jakobs in een zwart gat terecht. Hij raakte verslaafd aan amfetamine, verloor al zijn geld, zag drie huwelijken stranden en reed 's nachts prostituees naar hun klanten. Hij kreeg van een vriendin zo nu en dan een banaan of boterham om in leven te blijven. "Ik had niets te bieden. Was ik in staat tijdens wielerwedstrijden de juiste koers uit te stippelen, in mijn leven slaagde ik er niet in. Alles was ik kwijt. Alles."

Zijn doorzettingsvermogen sleepte hem er uiteindelijk doorheen en sinds de zomer van 2011 is hij met zijn optredens in Tour du Jour zelfs uitgegroeid tot een bekende Nederlander. Erik Oudshoorn schreef er een circa 300 pagina's tellende biografie over.

Win het boek 'Meesterknecht'
SigaarSnor.blogspot.com mag twee exemplaren van het boek weggeven! Wil jij hier kans op maken, geef dan antwoord op de volgende vraag: wat is de hoogst behaalde eindklassering van Gert Jakobs in de Tour de France? Stuur het juiste antwoord vóór donderdag 12 juli om 23.59 uur naar SigaarSnor[at]hotmail.com o.v.v. 'Prijsvraag Meesterknecht'. Uit alle goede inzendingen worden op 13 juli op basis van loting de winnaars geselecteerd.

Update
Meedoen is niet meer mogelijk. De winnaars hebben inmiddels bericht gehad.3 opmerkingen:

Anoniem zei

ook al een boek? jezus dammm

Anoniem zei

Wie zijn de winnaars geworden????????

SigaarSnor zei

@Anoniem 16-07-12 17:17: De winnaars hebben inmiddels (via mail) bericht gehad.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link