04 juli 2012


'René van der Gijp verdient miljoen aan boek, reclame en VI Oranje'

René van der Gijp houdt een aardig zakcentje over aan het boek 'Gijp' dat Michel van Egmond over hem schreef, de Gijpvogel-actie met Kruidvat en zijn deelname aan VI Oranje. Volgens Evert Santegoeds van Privé zou het zelfs gaan om maar liefst één miljoen euro.

Dat bedrag komt volgens Santegoeds voor een groot gedeelte tot stand door de verkoop van het boek 'Gijp'. "De verwachting is dat daar wel 200.000 exemplaren van over de toonbank zullen gaan. Dat is echt gigantisch voor Nederlandse begrippen."

"Dan heeft hij natuurlijk nog zijn reclame-inkomsten gehad en de medewerking aan VI Oranje", gaat Santegoeds verder. "Als je dat optelt, dan is hij toch echt miljonair geworden deze zomer. Hij heeft in een paar weken tijd even vijf keer de Balkenende-norm binnengesleept."

De rekensom van Santegoeds lijkt overigens niet helemaal te kloppen. Van der Gijp liet eerder zelf weten per verkocht boek samen met schrijver Michel van Egmond tussen de 10 en 15 procent te krijgen. Uitgaande van 7,5 procent is dat €1,50 per boek. Bij 200.000 verkochte exemplaren (op dit moment staat de teller overigens nog op zo'n 150.000) komt dat neer op €300.000. De Gijpvogel-actie en VI Oranje zouden hem in de rekensom van Santegoeds dan 7 ton moeten opleveren en dat lijkt een nogal positieve raming te zijn.


27 opmerkingen:

Anoniem zei

Evert Santegoeds :')

Desondanks een aardig bedrag. Het is hem van harte gegund.

Rob Amsterdam zei

Geweldig....en dat met zijn levensstijl.
Wat zullen er jaloerse azijnpissers zijn.
Hulde voor Gijp

Anoniem zei

@ Rob

Hoewel ik René een geweldige en grappige gozer vind, vind ik niet dat hij nu opeens onschendbaar ofzo is. Je kunt het nu niet echt bejubelen dat hij hier zoveel mee verdient door een paar collumpjes te schrijven. Er zijn mensen die elke dag 8-10 uur per dag werken voor weinig geld terwijl René een paar lezingen geeft.

Anoniem zei

Mooi toch?

Ook lekker voor die schrijver van dat boek trouwens. Toch even 300.000 euri verdiend. Ook hem is het van harte gegund trouwens. Heb het boek met veel plezier gelezen.

Anoniem zei

Volgens mij komen Derksen en Genee ook aardig in de buurt met hun cd...

110.000 euro ging naar Spieren voor Spieren wat 3% van de prijs per cd was.

Anoniem zei

ow ow, socialisten gespot hierboven, haha:) wat maakt het nu uit wat ze verdienen zolang ze niet uit onze zak betaald worden...

Anoniem zei

Op welke basisschool heb jij gezeten 04-07-12 20:42? Dan stuur ik mijn kinderen daar in ieder geval niet heen...

Er waren toch 50.000 van die cd's verkocht? 50.000 * 7,50 per cd (ze gingen later overigens ook voor 2,50 euro de deur uit...) = 375.000.

110.000 van 375.000 = 29,33%.

Blijft er 265.000 euro over, maar daar moet je nog de drukkosten, productiekosten, etc. vanaf halen.

Tijdje geleden had iemand hier een overzichtje geplaatst waaruit bleek dat een artiest ongeveer 10 procent per cd overhoudt. 10% van 7,50 euro is 0,75 euro per cd, dus 37.500 euro. Dat bedrag moeten ze dan ook nog samen verdelen, en misschien gaat er ook nog wel wat naar Edwin Evers, Gerard Joling, enz.

Nog steeds een prima bedrag, maar miljonair zijn ze er niet van geworden denk ik.

Anoniem zei

daarbij dat bedrag is denk ik bruto en hij moet ook nog de presidential suite in het Kurhouse betalen... Kost ook wat hè :P

Anoniem zei

@ Anoniem 20:49

Mooi rekenwerk, maar 100k van die 110k is rechtstreeks geschonken door Lidl en komt dus niet van die CD af. 10k komt van de CD zelf en er werd eerder gesteld dat per CD €0,25 naar Spieren voor Spieren ging. Dit houdt in dat er 40k CD's zijn verkocht.

€10.000 van 40k x €7,50 = ongeveer 3,33%

Anoniem zei

Pffffffffffff. Pakken wat je pakken kan. Anders doet een ander het wel.

Anoniem zei

@21:25: Dat van die €0,25 is mij dan even ontgaan, maar blijft de rest van het rekensommetje staan. Kan dat plaatje dat iemand hier ooit op deze site had geplaatst zo snel niet meer terugvinden, maar artiesten krijgen dus gemiddeld maar zo'n 10 procent per verkochte cd. Vergis je niet in de kosten (salaris) voor productie, distributie, etc. Ik ontken niet dat Wilfred en Johan zelf ook een leuk bedragje aan die cd hebben overgehouden, maar ik denk niet dat dat in de tonnen zal lopen. Laat staan dat ze er miljonair van zijn geworden.

Rob Amsterdam zei

Dat rekenwerk van die anoniemers hierboven laat te wensen over. Ze proberen te rekenen maar houden totaal geen rekening met alle factoren. De grote bedrijven kopen bij voorbaat al grote partijen iop wat doorberekend wordt, ook krijgt Gijp bij voorbaat al 'inschrijf' geld. Tel daarbij op sponsor geld en salaris van RTL voor 3 weken dan kom je een heel eind. Ga zo door met de zaak te bagatelliseren jongens.

Anoniem zei

@ 21:31

De rest van je rekensom klopt wiskundig nog wel, maar is gebaseerd op een aantal onbekende variabelen. Het is bijvoorbeeld redelijk aannemelijk dat Johan en Wilfred een bedrag bovenop die CD verkoop van Lidl hebben ontvangen. Ze zijn toch een tijdje het uithangbord geweest van promotionele activiteiten van Lidl. Lidl had het alleenrecht op de verkoop van die CD, wat marketingtechnisch raar is als Johan en Wilfred een niet een extra som geld hebben ontvangen. Het zou namelijk normaal gesproken logischer zijn geweest om de CD in alle (muziek)winkels te distribueren.

Het lijkt inderdaad zo te zijn dat ze er geen miljonair zijn door geworden. Ach en dat ze er een leuk zakcentje eraan overhouden heb ik ook geen problemen mee, maar het is wel wrang dat de indruk werd gewekt dat het (bijna allemaal) voor een goed doel was.

Anoniem zei

@ Rop Amsterdam

Ik durf te wedden dat je een troll uit de maagdenkelder van Fok bent, maar ik zal toch even happen....

Geef ons dan een valide rekensom hoe Johan, Wilfred of Gijpie in godsnaam miljonair zijn geworden door de werkzaamheden rondom VI Oranje en alle nevenactiviteiten.

jeroen zei

Pfff .waar maken jullie je druk om. Is toch niet belangrijk wat ze aan een boekje of cdtje hebben verdient..laat lekker gaan joh! We hebben er met z.n allen toch van genoten.

Anoniem zei

Lekker belangrijk.

Rob van der Spek zei

Rob Amsterdam is een beetje aandacht aan het zoeken, elk bericht hatelijk lopen doen. is nergens voor nodig toch?

Rob Rijnders zei

Vind ik ook

Anoniem zei

Het lijkt geenstijl wel

Anoniem zei

Als hij een miljoen heeft verdiend heeft, wegens uniek talent, heeft hij hiermee dus 500.000+ euro aan de overheid geschonken, die het weer kan spenderen aan Studio Sportzomer, Griekenland, Spanje en Portugal.

Anoniem zei

Ik ben een trotse eigenaar van een Gijpvogel en als René daar wat centjes aan over houdt is hem dat van harte gegund. Slechte cabaretiers krijgen ook geld voor hun performance, dan mag iemand als René ook best wat verdienen. En hij verdient meer dan al die matige komieken.

Anoniem zei

Met dat geld kan Van der Gijp de rest van zijn leven op zijn nest blijven liggen en dat zal die nonvaleur dan ook wel doen.

Anoniem zei

Rene wordt slapend rijk

Anoniem zei

Mensen die zeggen dat ze niet jaloers zijn liegen! Tuurlijk zijn we jaloers. Meeste mensen werken 40+ in de week voor een hongerloontje en meneer Van der Gijp doet op maandag nog geen anderhalf uur `werk` en op vrijdag. Tijdens VI oranje was het dan elke dag maar dan ook maar krap aan anderhalf uur. Rene geeft tegenwoordig geen lezingen meer toch? Maar wat zou dat zijn uurtje praten over leuke dingen mannen in pakken biertje erbij.

Sjorzzzzz zei

Rene heeft al vanaf het begin laten weten dat hij een klein perc.kreeg. Ik meen dat er ook geld naar KIKA oid ging? Als hij en Michel alles zelf zouden houden, tja, maar het gebeurd helaas TE weinig dat mensen ook genoegen nemen met een stuk minder en niet alles voor zichzelf houden, maar ook een groot hart ghebben. Rene is een mooie man, van binnen is hij heel mooi, als je dit foutieve sommetje op z'n Santegoeds zou berekenen. Kan Evert nog een puntje aan zuigen, vele BN-ers, oud sporters met veel geld ook. Zou Santegoeds sieren, herop terug te komen, en Gijp netjes terug te zetten als niet zo'n egocentrische verblinden geldboom.
Ik heb respect voor Rene, die heel goed ineen steekt, ruimhartig, sympathiek, eigen leven, en goed voor degene die hem lief zijn.
Daarbij is zijn inbreng een HEEL leuk een groot aandeel geweest. Nu met Tour du Jour hoor ik Jakobs ineens termen zeggen van Rene, maar hij is voor netniet. Hij probeert erg populair te zijn, maar je hebt het of niet. Eerlijk gezegd heb ik weinig met Tour du Jour, Wilfred is ook anders, voetbal en wielrennen is een wereld van verschil. ELKE DAG retweete ik div. malen te kijken, en de kijkcijferstand, uit respect en plezier aan het programma en Rene, maar rene is Rene, Gert is Gert en die is niet vanzichzelf rustig en erg scherp, hij is mij te gemaakt, maar goed, dat is MIJN mening. Derksen weet heus wel dat hij met GIJP goud in handen had. Over 2 jaar hoop ik wederom, naast Boskamp, weer blauwe plekken, maar oprechte humor.
Mensen die denken dat Rene een patser is, wat men schreef na zijn reactie ZELF de kamer te betalen, weten hopelijk nu beter, niet , nog niet iedereen is een geldwolf die alles zelf opeist. Rene is alleen daarom al een prachtmens, dat was zijn reactie op kritieken van mensen die niet kunnen geloven dat hij het zelf deed, op zijn manier. LEVE mensen ala GIJP, helaas zijn ze nog zeldzaam, zakkenvullen is wat nu verreweg de boventoon voert, maar laat Gijpie maar schuiven, , ze zijn erg, heel erg dun bezaaid, mensen als Gijp. Dank Rene, ik heb 28 dagen genoten van jouw en Johan, Jan, Geneee enz.

friendfortwo zei

Ik gun het hem van harte, iedereen die de kans krijgt om ze zo te verdienen zou dat doen. Helaas is niet iedereen René dus doen wij het met minder... erg dat je jezelf altijd zo moet verantwoorden in Nederland.
Johan Boskamp heeft bv diverse huizen en ook dat gun ik hem en ik hoop ook echt dat hij gelukkig is, Johan heeft genoeg verdriet gehad toen hij z'n grote liefde af moest geven....
Ik hoop echt dat we in de toekomst nog lang van deze geweldige mensen mogen genieten op de tv.

Anoniem zei

Prima toch?
Alleen moet de Belasting (50%) er nog niet af???

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link