25 juli 2012


RTL7 komt vanaf september met RTL Sport Daily

Er werd al lang over gesproken, maar nu is het dan toch eindelijk zover: vanaf maandag 3 september komt RTL7 dagelijks om 19.00 uur met RTL Sport Daily. Daarin zal Wilfred Genee het laatste sport- en sportgerelateerde show- en schandaalnieuws bespreken. De uitzendingen duren een half uur.

"Voor alle mannen van Nederland (en stiekem ook de vrouwen): eindelijk een snelle, prikkelende en soms zelfs humoristische dagelijkse update van al het sport- en voetbalnieuws", zo schrijft RTL aan haar adverteerders. "Op eigentijdse wijze passeren o.a. interviews, achtergronden en resultaten de revue."

Een eerste pilot voor het programma werd vorig jaar juni al opgenomen. Het programma zou Voetbal International bij RTL7 niet in de weg gaan zitten, omdat het hoofdzakelijk uit nieuwsitems zal gaan bestaan. Over de precieze invulling van het uiteindelijke programma is echter nog niet veel bekend. In de pilot ging het om een RTL Boulevard-achtig sportprogramma, waarbij presentator Wilfred Genee werd bijgestaan door verschillende deskundigen.

Naar verwachting is Johan Derksen één van die deskundigen. René van der Gijp liet eerder doorschemeren niet aan het programma deel te nemen. Of Wilfred Genee het programma dagelijks voor zijn rekening zal nemen, is niet duidelijk. Hij zei vorig jaar nog het programma niet iedere dag te willen presenteren om zo nog voldoende tijd voor zijn vrouw en kinderen over te houden. Mogelijk wordt er daarom in een pool van twee teams gewerkt.


22 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarom gaan ze dit nou weer helemaal uitmelken?
Het wordt allemaal te veel zo...
Gewoon lekker VI op maandag en vrijdag is genoeg.

friendfortwo zei

Ik zie ze graag iedere dag maar dan wel met Rene erbij maar het zal voor Rene wel te veel van het goeie worden, spanningen enzo...

DSanka zei

Dit is volgens mij iets anders als VI. Het is niet alleen voetbal en klinkt of RTL de strijd aan wil gaan met de sportjournaals van de NOS.

Ben benieuwd wat het gaat worden.

Anoniem zei

Zolang ze maar niet stoppen met The A-Team vind ik alles best!

Anoniem zei

Zolang Wilfred en Johan voor grappige momenten zorgen of ruzie maken vind ik alles best.

Anoniem zei

prima tijd, 19:00uur is er normaal ook helemaal niets boeiends op tv dus prima tijdvulling

Anoniem zei

Mooi, nog meer Genee en gelukkig geen bolls Mart

Anoniem zei

Laat het uitmelken maar beginnen. Ik weet niet of hier wel animo voor is. Ze staan dan ook tegenover grote programma's als Boulevard en Hart van Nederland. Heel wat vrouwen die ruzie gaan krijgen met hun mannen rond 19.00 uur.

Daarnaast gaat het ook sportnieuws worden, alleen heeft Genee een beetje verstand van voetbal en meer niet. Dan moet hij wel goede sidekicks hebben. Danny Nelissen, Derksen, Gijp etc. Misschien vaste rubrieken met Gijp en Jakobs, krantjes van de dag.
De magie van VI zal wel verdwijnen wanneer ze elke dag op de buis te zien zijn. Ik werd al enorm moe van Genee deze zomer, laat staan elke dag met van die niet grappige Youtube video's die Genee pas ontdekt heeft en 100x moet herhalen als running gag.

Ja ja! Dat kan natuurlijk niet ALLEMAAL, maar dat geheel terzijde! *2 gebalde vuisten in de lucht* *Maakt een verspreking, want praten is moeilijk* *Probeert een ruzie uit te lokken aan tafel, doet denigrerend tegen zijn gasten en geeft vaak de verkeerde informatie m.b.t het buitenlands nieuws.*

Anoniem zei

overkill?

Gilfred Wenee zei

@Anoniem
25-07-12 12:55

Beetje jammer dat laatste stuk, maaaaar... al met al een goeie comment, laten we zo maar zeggen! Hé? Jahaa! Daar is niks mis mee! Toch? En waar ook niks mee is, is Blatter. Ik hoor ook net dat we beelden hebben. Laten we even kijken... HAHAHAHA schit-te-rend! Jaahaaa!

Anoniem zei

Eindelijk een nederlandse variant van het superpopulaire Sportscenter van ESPN!!

Bovendien een mooi alternatief voor NOS Sportjournaal wat altijd maar heel weinig voetbal doet en heel veel andere saaie sporten.

Bovendien is er (voor mannen) niks op tv om 19:00.

CrazyDJ07 zei

niks mis mee, ik juich het alleen maar toe.
misschien wordt het wat overdreven en wordt het wat uitgemolken maar het blijft vermakelijk.
en zoals al eerder gezegd is hier, op dat tijdstip is er toch niks beters...

Anoniem zei

tijdslot 23:00 t/m 23.30 was leuker geweest.....plus je kan het sportnieuws van de hele dag besperken ipv een halve dag

Anoniem zei

cursiefLaat het uitmelken maar beginnen. Ik weet niet of hier wel animo voor is. Ze staan dan ook tegenover grote programma's als Boulevard en Hart van Nederland. Heel wat vrouwen die ruzie gaan krijgen met hun mannen rond 19.00 uur.

Daarnaast gaat het ook sportnieuws worden, alleen heeft Genee een beetje verstand van voetbal en meer niet. Dan moet hij wel goede sidekicks hebben. Danny Nelissen, Derksen, Gijp etc. Misschien vaste rubrieken met Gijp en Jakobs, krantjes van de dag.
De magie van VI zal wel verdwijnen wanneer ze elke dag op de buis te zien zijn. Ik werd al enorm moe van Genee deze zomer, laat staan elke dag met van die niet grappige Youtube video's die Genee pas ontdekt heeft en 100x moet herhalen als running gag.

Ja ja! Dat kan natuurlijk niet ALLEMAAL, maar dat geheel terzijde! *2 gebalde vuisten in de lucht* *Maakt een verspreking, want praten is moeilijk* *Probeert een ruzie uit te lokken aan tafel, doet denigrerend tegen zijn gasten en geeft vaak de verkeerde informatie m.b.t het buitenlands nieuws.*cursief


Je hebt helemaal gelijk! Ik ben Wilfred Genee ook een beetje zat aan het worden. Ik vind vooral Derksen en vd Gijp erg leuk om naar te kijken...die maken de show.
Je zag het verschil duidelijk tussen Tour du Jour en Vi oranje. Tour du Jour was alleen interessant als Derksen erbij zat.

Rob the Rich zei

Ik zie er naar uit. En als de nep bromsnorretjes boven mij het niet leuk vinden, kijken ze toch gewoon niet? Niemand dwingt jullie om te kijken hoor.

johannes_vermeer zei

Als sommige mensen hier naar de Albert Heijn gaan en azijn kopen, onthoud dan: dat is niet om te drinken jongens! Niet zo zuur!

Geef het programmatje gewoon een kans, dan zie je snel genoeg of het wel of niet leuk is. Je kan toch niet zeggen of iets goed of slecht is als dat programma nooit op de buis is geweest?

Als het even leuk is als VI zou ik graag wat extra tijd per week hebben. En zeker op RTL7, of zitten hier soms Operation Repo die-hards?

Anoniem zei

Mooi dat ze dit gaan proberen. Betwijfel of het lang stand houdt, want ze moeten echt van goede huize komen om wat kijkers van Boulevard en Hart van Nederland te pikken. Verder een uitstekend initiatief, benieuwd naar de uitwerking! Hopelijk met veel Derksen en Gijp, samen met Genee goed voor een supertrio! Boskamp mag van mij ook als vaste gast worden aangesteld.

Anoniem zei

25-07-12 16:00\

Renee van der Gijp doet niet mee.en geen hem eens ongelijk wat is de nut om 19:00 live te gaan om vervolgens 1 uur later weer met VI te beginnen.ik snap wel dat Geneetje een paar extra centen wil verdienen maar dit slaat nergens op.ik heb respect voor Renee dat hij niet in die onzin mee doet.

SigaarSnor zei

@Anoniem 25-07-12 16:20: Het wordt natuurlijk wel een heel ander programma dan VI, hè. Waar VI anderhalf uur lullen over voetbal is, is dit een programma met reportages/interviews/etc., waarna de deskundigen zoals Derksen kort even hun mening of wat aanvullende info geven. Ze zullen bij RTL zelf ook wel zo slim zijn dat ze zorgen dat het elkaar niet bijt.

Anoniem zei

@ SigaarSnor

Ik vrees toch dat het keihard gaat floppen als het programma puur informatief is. De 'wegzapmomenten' bij de reguliere VI zijn nu juist die reportages (bijv. Nederland voetballand van ING)

VI kijk je lekker uitgezakt op de bank met een pilsje in de hand, hopend dat Derksen of Gijpie totaal doorschieten. Voetbalinhoudend stelt het niet zoveel voor en dat is nu juist de kracht van het programma. Persoonlijk zit ik niet echt te wachten op een verlaat NOS sportjournaal, maar wellicht is de opzet van het programma minder formeel als het tot nu toe lijkt.

Derksen en Genee zullen toch ook wel doorhebben dat het iets van VI weg moet hebben om het niet totaal te laten floppen.

SnorSigaar zei

Ik zeg go for it Genee. Mart eat more and piss off

Anoniem zei

Speltip 1 weet wanneer je moet stoppen.
Wilfred Genee is iemand die het beste uit mensen als Rene, Hansie en Johan haalt. Wilfred zijn kracht is om de boel goed op scherp te zetten. Dit programma heeft geen kans van slagen als het enkel informatief is. Erg slim om van Rene om hier niet in te stappen die heeft zijn lesje inmiddels al wel geleerd.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link