25 juli 2012


Rick Nieman niet huiverig voor concurrentie Mart Smeets

Vanaf morgen is Rick Nieman iedere avond vanaf 22.30 uur op RTL 4 te zien met zijn Olympische Spelen-talkshow De Spelen. Hij vreest daarbij niet de concurrentiestrijd met Mart Smeets, die deels tegelijkertijd op Nederland 1 te zien is met London Late Night.

"We overlappen elkaar, maar de toon van beide tv-talkshows is totaal anders", aldus Nieman in De Telegraaf. "Mart Smeets, een van mijn jeugdhelden, kiest bewust voor de journalistieke invalshoek en zit in een rustig hoekje. Wij zitten midden in het feestgedruis."

"Bij ons is er ook ruimte voor amusement en publiek. En ik ben ook trots op alle ex-kampioenen aan tafel, zoals Pieter van den Hoogenband, Maarten van der Weijden, Inge de Bruijn, Leontien van Moorsel en andere BN'ers", vervolgt Nieman.

Beide programma's zenden uit vanuit het Holland Heineken House. "Het is de publieke huldigingsplek van onze sporthelden. De afspraak is dat ze eerst bij de NOS aanschuiven en daarna bij ons. Het wordt trouwens dringen geblazen, want behalve de NOS en RTL 4 komen ook Radio 538 en Radio 1 uit het Holland House."

Nieman kijkt uit naar de samenwerking met tafelheer Joop Alberda. "Ook Dennis van der Geest en Peter Heerschop, die om en om aanschuiven, staan erom bekend dat ze geen blad voor de mond nemen. En dat is precies wat we nodig hebben, want het moet vooral losjes en ontspannen zijn."


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zou leuk zijn als Genee en Gijp vanuit Nederland de krantjes gaan doen. Er een vaste rubriek van maken.

Anoniem zei

Die concurrentiestrijd gaat Nieman keihard verliezen. Tour du Jour was al een kat in het bakje voor Mart en ik zie niet in waarom mensen het instituut Smeets gaan inruilen voor Nieman en twee onbewezen side-kick.

U mad Rob Amsterdam?

Anoniem zei

@25-07-12 20:35
Je vergeet dat de vaste sidekick bij Mart ook meestal een druiloor is zoals die nobody uit Spanje. Ik zie het wel welk programma leuker is. Nieman is sowieso een betere keus als eigenpijper Genee.

Anoniem zei

Smeets is onvervangbaar. Wat je ook van hem vindt, niemand kan sport zo brengen zoals hij dat doet.

De vergelijking is daarom ook compleet zinloos. Smeets staat gewoon boven de rest.

Anoniem zei

Nieman, die gisteren niet wist dat Linford Christie goud won op de 100 meter, lijkt me inderdaad de ideale figuur om dit programma te presenteren....

Anoniem zei

Die onderkruipsels die mart beter vinden hebben last van obesitas, kan niet anders. Zo een slecht mart programma

Anoniem zei

Het probleem van Nieman is dat je hem niet met sport associeert, zoals Smeets en Genee. Ik vind het daarom ook een vreemde keus. Maar goed, als je de concurrentie met Smeets en de NOS aan wilt gaan dan moet je niet hetzelfde doen als Smeets/NOS want dan verlies je het per definitie. Dus geef die Nieman een kans en calculeer in dat je veel minder kijkers trekt dan de ouwegetrouwe publieke omroep.

Rob the Rich zei

Alleen om Joop Alberda, Dennis van der Geest en Peter Heerschop zou ik al niet kijken. En van Mart en zijn vaste tafelgast word ik ook niet echt vrolijk. Ik mag Dennis van der Geest gewoon niet. Wat die met Hansie deed was 1 keer wel grappig maar daarna had die het er elke keer over. Ik vind het maar een naar mannetje.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link