07 juli 2014


Johan Derksen: 'René van der Gijp is het grote probleem bij VI Oranje'

Niet Johan Derksen, maar René van der Gijp is het grote probleem bij Voetbal International. Dat schrijft Johan Derksen deze week in zijn wekelijkse column in de nieuwe Voetbal International. Van der Gijp is na zijn burn-out in 2011 nooit meer de oude 'Gijp' geworden, vindt Johan Derksen.

''Tot op heden is hij nog steeds niet de oude René. Hij vertoont megalomane trekjes, waant zich een Hollywood-ster en klaagt voortdurend bij de RTL-directie over Wilfred en mij.'', schrijft Johan Derksen in zijn column. Ook zou René van der Gijp hebben geklaagd over het teveel promoten van het voedingsboek van Wilfred Genee. ''René spreekt ons er niet op aan, maar legt zijn klacht meteen bij de directie neer. Een discussie met hem aangaan heeft geen zin. Dergelijk gedrag komt de sfeer niet ten goede. Met Wilfred Genee kun je ruzie maken, maar hij is een professional, we komen er altijd weer uit. René dreigt meteen zijn contract te verscheuren zodra er een probleem is.”''

Johan Derksen noemt in zijn column René van der Gijp zelfs een 'patiënt'. ''Sinds zijn terugkeer heb ik sterk de indruk dat hij voor de uitzending antidepressiva slikt. Dan wordt hij hyper en schreeuwt en giert hij er anderhalf uur rustig op los, om zich vervolgens weer een paar dagen op te sluiten in Dordrecht.'' Doordat gedrag komen andere gasten nauwelijks meer aan bod, vindt Johan Derksen. ''Wim Kieft, Theo Janssen, Hans Kraay jr en Jan Boskamp worden volledig overschreeuwd door een patiënt die zichzelf niet is, maar zichzelf wijsmaakt dat hij moet entertainen.”

De anekdotes van René van der Gijp over diverse paaldansclubs is Johan Derksen ook moe. ''Met zijn ellenlange tirades en zijn neplach is hij intussen een karikatuur van zichzelf. Maar uitgerekend hij gaat nu een bom onder het programma leggen.'' Ook schrijft Johan Derksen dat Voetbal International zijn magie heeft verloren. ''Ik ben van mening dat het als spin off van het weekblad Voetbal International gestarte televisieprogramma een goedkope kermisattractie is geworden. De bijzaken en de hunkering naar entertainment zijn hoofdzaak geworden.''

Ook Sierd de Vos krijgt een veeg uit de pan van Johan Derksen. ''Sierd de Vos is een hele slappe rubriek. Ik word droevig van dat weggooi amusement.''

Inmiddels heeft René van der Gijp ook gereageerd op de column van Johan Derksen. ''Johan heeft mij gisteren er over gebeld zei daarbij dat dit de kijkcijfers wel eens ten goede zou kunnen komen. Iemand die dat zegt is toch geestelijk afgeschreven?'' De VI-coryfee zegt niet te zijn geschrokken van de column. ''Johan als mens respecteer ik totaal niet. Als ik een vriendenlijst zou moeten maken, staat hij ergens op plaats 384.000. Het is een naargeestig type. Als ik arriveer bij de studio geef ik hem een hand en na afloop ook. We hebben ook nooit een gesprek. Maar weet je, dat is al vijf jaar zo. En ik kom niet voor Johan naar VI, maar voor het voetbal. En voor de man die helemaal uit Roermond komt voor mijn handtekening. Dit alles verandert helemaal niets aan het programma. Ik zit vanavond gewoon aan tafel.''


28 opmerkingen:

Anoniem zei

Derksen heeft in ieder geval geen idee hoe antidepressiva werkt. Treurige opmerking. Het is geen dexedrine, Johan!

Anoniem zei

Derksen kan nooit tegen kritiek dan gaat hij wild om zich heen slaan. Daarom mogen gasten die hem goed kunnen tegenspreken niet meer komen. Derksen heeft daarnaast geen verstand van voetbal, heeft geen plezier in voetbal en is bijna nooit objectief.

Anoniem zei

Iedereen heeft wel zo'n dag
Je wilt wat doen maar niets dat mag
Je knijpt er dan even tussenuit
Het interesseert je echt geen fluit
Je kijkt dan naar je lieveling
En je wil nog maar één ding

Ik wil springen met mijn skippybal
Skippen totdat ik val
Lekker jumpen in de lucht
Als een vogel op z'n vlucht
Ik wil springen met mijn skippybal
Jumpen totdat hij knalt
Heerlijk zweven door de lucht
Tot je moe bent en hard zucht

Anoniem zei

het geinige is dat zij allebei goeie punten hebben. kritiek van beide kanten kloppen.

derikse moet alleen niet zeggen dat het een kermis is geworden want daar heeft hy ook zelf aan meegewerkt. en renee heeft ook gelijk wat betreft het boek van genee.

zij moeten terug gaan aar het voetbal en alle randzaken achter laten

Anoniem zei

Ik heb mensen al veel gekke dingen zien doen na een dosis AD, maar nog nooit iemand die er hyper van wordt en er lachbuien van krijgt. :')

Anoniem zei

Allemaal vooraf bedacht dit.

Anoniem zei

SIERD DE VOS FOR PRESIDENT

lololol

Anoniem zei

rene rene rene rene , je bent toch wel met mij eens...

Anoniem zei

Van anti-depressiva wordt je niet hyper. Trouwens, Kieft snoof vroeger kilo's coke en daar stoorde Johan zich blijkbaar niet aan. En wat betreft de kermisact die VI Oranje geworden is, het was Johan die recent de polonaise danste, niet Gijpie. Ik denk dat het echte probleem is dat ze een beetje op elkaar zijn uitgekeken (het is geen toeval dat de drie heren al wat huwelijken en relaties achter de rug hebben). Kleine bijzaken worden uitvergroot, het programma verliest zijn essentie (i.e. voetbal) uit het oog en interne strubbelingen worden in de media uitgevochten; dat zijn de symptomen van een tv-format dat zijn houdbaarheidsdatum overschreden heeft. VI werkte vroeger beter omdat het een underdog-status had. Maar sinds enkele jaren is het de Grote Gijp Show. Elke kijker zit te wachten tot hij weer eens luid lacht, "ja, hèhè" roept of zonder reden een topvoetballer kleineert omwille van zijn uiterlijk. Het is zo voorspelbaar geworden dat ze enkel nog mediageile niet-voetballers als Gerard Joling, Gordon of Frans Bauer aan tafel krijgen.

Anoniem zei

Derksen heeft er inderdaad tactisch op voetbal gebied geen kaas van gegeten. Hij heeft alleen goede inside roddel info uit de Eredivisie. Daarbuiten is zijn kennis heel zwak. Kent de rechtsback van Atletico Madrid niet eens.
Derksen kan altijd goed met zijn vingertje wijzen en zijn mening bijstellen. Hijzelf is feilloos in zijn eigen ogen. Er was een tijd dat hij Advocaat met de grond gelijk maakte omdat hij voor het geld ging. Maar dat heeft hij inmiddels losgelaten om hij zelf achter iedere commerciële kans springt. Tja, hypocrisie is genoeg aanwezig.
Wat is ook de toegevoegde waarde om iedere keer te benadrukken dan Van Gaal een o zo nare man is maar een geweldige coach? Door te zeggen dat hij een goede coach is probeert hij zich in te dekken om hem op persoonlijk vlak met de grond gelijk te maken. LVG heeft overal gewerkt in Europa en er zijn geen doden gevallen. Dus het valt allemaal wel mee. Als Van Gaal nog vriendjes was geweest met Cruijff had je de levende spreekpop Derksen nooit gehoord.
Iedere aflevering maar weer hetzelfde roepen over Van Gaal. Derksen is een parodie op zich zelf.

Anoniem zei

Hulde aan 'Anoniem' van 21:57. Ik had het niet beter kunnen zeggen.

Anoniem zei

Bullshit Gijp was ook anti van Gaal niet alleen Derksen.

Anoniem zei

Derksen is een fossiel. Uit de Eredivisie kent ie enkel de Nederlanders van de grote clubs, van buitenlandse topclubs kent hij niemand. "Die grote Belg van Atlético. Dat spitsje van Roda. Die zwarte jongen van Bayern." Hij leeft nog steeds in 1974, toen alles en iedereen enkel over Cruijff praatte. Maar dat is inmiddels 40 jaar geleden. Nu wordt het voetbal gedomineerd door Louis van Gaal, of hij dat nu leuk vindt of niet. Derksen schoffeert om te schofferen en hoewel zijn mening bijna wekelijks verandert, doet hij alsof hij de enige is die de vinger in de wonde durft leggen. Hij is een hypocriet ventje dat veel geld verdient met voetbal, maar waarschijnlijk bij de helft van de WK-wedstrijden is ingedommeld omdat het hem geen reet interesseert.

Anoniem zei

Het is duidelijk tijd voor een paar transfers. De trainer (Genee) heeft de spelers niet meer in de hand en moet dus vertrekken. Gijp is een soort Pelle: geld waard, maar niets meer toevoegend. Dus lekker verkopen aan het Rusland van tv land (cashen bij RTL, lekker opdraven in Koffietijd en zo). Derksen kan gaan afbouwen en als nestor aanblijven om de volgende generatie te coachen. Kieft en Boskamp kunnen over voetbal praten en de nieuwe spelmaker wordt Hans Kraaij. Soms onberekenbaar als Theo Janssen, maar wel goed in zijn vak en dus de nieuwe spil.
De nieuw trainer? Waarom geen internatinale transfer. Joos en Raes van Extratime zijn uitstekend in hun vak en vanwege de culturele overeenkomsten (ze kunnen makkelijk de "taal" leren) kunnen ze zich makkelijk aanpassen.

Anoniem zei

Als Belg kan ik je verzekeren dat Raes noch Joos een meerwaarde zou zijn. Als mensen zich nu al storen aan de dementerende opmerkingen van Derksen, dan moet je niet gaan aankloppen bij Frank Raes. VI staat bekend om zijn humor en entertainment, niet de begrafenissfeer van Extra Time.

Robert van den Heuvel zei

Deze column toont voor de zoveelste keer aan dat Johan Derksen erg goed is in het uitdelen van kritiek, maar zelf geen kritiek kan verdragen.

Anoniem zei

Ik vind dit zo triest,ongelooflijk...Zo kinderachtig,sorry maar ik ben fan van het eerste uur.En dit is toch een vorm dat de 1 meer verdient dan de andere.Afgunst en het is bekend dat als je een groepje mensen hebt.En zo gauw in dat groepje mensen zijn die veel gaan verdienen,rare dingen gaan doen.En het haat en nijd word in z'n groepje....Hun zijn niet anders dan dat!!!

Anoniem zei

Gijp en Boskamp een eigen programma geven, niet naast of aan elkaar laten zitten dan.

Anoniem zei

Bossie is de enige topper,de rest zijn slappe koppen weggooiers en sukkels uit de eerste orde..........

Anoniem zei

zoals ergens al eerder vermeldt: VI zonder Derksen is als een 007 film zonder James Bond. De bijrollen zijn zeker relevant, maar zonder de hoofdpersoon houdt t op. Derksen is de enige echte maverick - de hele constructie valt of staat met hem.

Deze fan-site heet bijvoorbeeld niet voor niets SigaarSnor.

Anoniem zei

Laten de Gijp fans maar een blog beginnen. LeipeGijp.blogspot.com Deze is van Derksen !!

Anoniem zei

Als Gijp weer in de stress schiet?En niet meer de straat op durft?Wie gaat er dan aan tafel zitten?Genee,Bossie,Kraay jr.,de Mos.En ipv Derksen,Knippels enof van Duren,ik weet zeker dat het programma dan perfect door kan gaan.....

Tony zei

Met zijn opmerkingen over de pillen die Gijp zou nemen gaat Derksen weer eens veel te ver. Die neiging heeft hij als hij rancuneus is. Maar dat gezegd hebbende ben ik het wel grotendeels met hem eens. De spontane grappigheid van Gijp is heel geforceerd geworden; hij wordt steeds dominanter (op een verkeerde manier), hij laat mensen nauwelijks uitpraten, schoffeert mensen op uiterlijk en niet Derksen maar juist Gijp kan er niet tegen als iemand een andere mening heeft, want dan beledigt hij mensen door te zeggen dat ze gek zijn of dronken zijn. Neem nu de analyse van Aad de Mos over Nederland-Costa Rica. Gewoon een uitstekende analyse, maar Gijp insinueert dat hij iets gedronken heeft of zo, alleen omdat hij het niet met hem eens is. Maar tegelijkertijd zijn de analyses van Gijp nooit van een hoger niveau dan: "Nederland kan niet verliezen van Costa Rica, want die Costa Ricanen kunnen er geen kut van."
Aan dat gedrag (en die nietszeggende en arrogante analyses) stoor ik me al een behoorlijke tijd.
Als ik dan hoor dat Gijp er een probleem mee heeft dat Derksen snel naar huis gaat dan denk ik: "Jezus, wat gaat JOU het aan dat hij snel weg gaat? Het programma is voorbij en jullie worden niet betaald om gezellig naderhand een biertje te drinken. Dat brengt hij dan gewoon in een interview naar buiten en dat hij gaat klagen bij de directie. Dan denk ik, Gijp vraagt erom dat hij een gigantische draai om zijn oren krijgt door Derksen de maat te nemen. Daarbij komt dat Derksen vaak 's ochtends vroeg moet opstaan terwijl Gijp tot 12 uur in de middag in zijn nest ligt te stinken. Ja dan kun je wel wat langer nablijven.
Hoe dat zit met dat klagen over Derksen en Genee bij de directie weet ik niet, maar als het klopt is het verschrikkelijk kinderachtig en achterbaks.
Als het Gijp niet bevalt hoe het eraan toegaat moet hij niet zeuren maar lekker weggaan. Dit programma bestond al sinds de jaren negentig onder verschillende namen (beginnend als Sport aan tafel met Ruud Ter Weijden en Hugo Camps) en Gijp is er pas sinds een jaar of vijf. Het programma heeft hem niet zo hard nodig als hij zelf denkt.

Tony zei

Overigens kan Derksen soms ook irritant zijn, maar hij is altijd hetzelfde geweest. Dus mensen die eerst geen probleem met hem hadden moeten nu niet zeuren. Hij heeft altijd een hekel gehad aan die nietszeggende flut-items zoals die van Sierd de Vos, die gewoon 10 minuten lang vespilt met ongein. Kan hij verongelijkt zijn over wat Derksen over Van Gaal zegt, maar blijkbaar weet hij niet in welk programma hij zit, want voor de grote slijmballen-show moet hij bij de NOS zijn. En dat geldt ook voor iedereen die er niet tegen kan dat Derksen gewoon zijn mening blijft geven want dat heeft hij altijd gedaan en is niets nieuws.

Anoniem zei

Top uitzending vanavond....................

Anoniem zei

Nou vind ik zelf die Genee de meest irritante van de 3. Als een gesprek enige diepgang krijgt probeert hij het snel af te breken want zijn verstand zit in zijn "rechter oor" De man weet niets maar krijgt alles ingefluisterd vanuit de redactie en als dat niet helpt dan Googled hij even snel buiten beeld naar de waarheid. Maar wel de betweter uithangen, ook tegen mensen met respectabele sport carrières. Zielig mannetje !

Anoniem zei

Dit programma is zo slecht,niet 1 kan zijn verhaal afmaken,hele tijd die onzin ertussen door...

Robbie H zei

Het gewone Vi tv is waardeloos geworden omdat ze geen beeldmateriaal van onze eigencompetitie hebben.

Verder zijn Vi tv en Vi oranje programma's waarin uitgerangeerde en gemankeerde ex-spelers doen alsof ze alwetend zijn.
En alleen Johan Derksen heeft gelijk want die staat boven God en heel de wereld.

Enige waarde in dit programma is zijn nieuws uit de voetbalwereld, voor de rest slecht entertaiment door slechte acteurs.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link