08 februari 2012


Martin Sturkenboom wilde Johan Derksen aanpakken via de Raad voor de Journalistiek

Martin Sturkenboom, interim-directeur van Ajax, heeft overwogen om een klacht in te dienen tegen Johan Derksen bij de Raad voor de Journalistiek. Dat zegt hij in een interview in NU Sport. Uiteindelijk zag hij er toch vanaf.

Johan Derksen haalt in Voetbal International met enige regelmaat uit naar Sturkenboom. Volgens Derksen probeert hij bij Ajax, als vooruitgeschoven pion van Louis van Gaal, de Cruijff-adepten het werken zo lastig mogelijk te maken. De opmerkingen zijn tegen het zere been van Sturkenboom.

Sturkenboom: "Sommige media volgen blindelings het spoor van Cruijff. Ik doel vooral op De Telegraaf en Voetbal International. Die kleuren alles met een Cruijff-sausje. Johan Derksen en Jaap de Groot zijn slaafse volgers die helemaal naar zijn pijpen dansen. Heeft niets met journalistiek te maken."

"Bij VI op of op tv heb ik nooit de kans gekregen een weerwoord te geven. Ik dacht dat hoor en wederhoor een belangrijk basisprincipe was in de journalistiek, maar dat is kennelijk overboord gegooid. Ik zou me schamen als ik mee zou werken aan de verkoop van dat blad", aldus een gepikeerde Sturkenboom.

Tot een officiële klacht kwam het uiteindelijk niet. "Ik heb inmiddels afgezien van stappen. Zo'n zaak genereert alleen maar nog meer publicitaire onrust, zowel rond Ajax als rond mijn persoon, en die is er al meer dan genoeg."


10 opmerkingen:

Anoniem zei

Denk je dat die aan tafel durft komen zitten dan?, ik weet wel zeker van niet. Flapdrol

Anoniem zei

ok, kom maar aan tafel en leg alles uit. Onee, dat durf je wss niet.

Anoniem zei

Valsspeler en slechte verliezer!

Anoniem zei

Als deze man zo ijdel is om aan tafel te komen zitten zal hij worden afgebrand door Johan en zich daarna niet meer durven te tonen in de buitenwereld. Succes!

Anoniem zei

Achja hij heeft ook wel een beetje gelijk. Derksen gebruikt iedere mogelijkheid om Cruijff in z'n reet te kruipen, het begint erg smerig te worden

Anoniem zei

Schurkenboom nam toen hij de utrecht werkte nooit het woord Ajax in de mond, maar hij had het altijd over die neuzen.
Dat hij nu voor Ajax werkt, geeft wel aan hoe glad hij is. Ik zeg OPROTTEN met die vent.

Anoniem zei

VI is in deze kwestie juist vrij neutraal.

Johan Derksen in zijn columns overduidelijk niet.

Anoniem zei

Ik ben het toch met hem eens. Derksen is een Cruijff papegaai.

Anoniem zei

Als columnist en analist mag je je mening vertolken en ook Sturkenboom heeft de media voor het uitzoeken als hij hier op wil reageren. Sturkenboom vraagt nu om een sociaal gebaar, maar waar was zijn sociaal gebaar toen hij zijn werknemer/kankerpatient moedwillig probeerde te dwarsbomen? De pot verwijt de ketel....

Anoniem zei

Het is Sturkenbooms recht om op de juiste manier te reageren op negatieve berichtgeving. De kijkers horen alleen het verhaal van Derksen en niet van Sturkenboom, zodoende heeft hij de schijn tegen. Daarentegen is Johan vrij om zijn mening te geven met de argumenten die hij aandraagt. Het is nog maar de vraag of hij daadwerkelijk fout zit, volgens Sturkenboom wel. Maar als Sturkenboom er verder niets tegen doet om zijn eigen naam te zuiveren van onrechtmatigheden,dan geeft hij in principe toe aan Johan Derksen.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link