23 februari 2013


Volkskrant-columnist Paul Onkenhout: Johan Derksen draait door

Vandaag (23 februari 2013) schreef Paul Onkenhout een column in de Volkskrant waarin hij hard uithaalt naar Voetbal International en dan met name Johan Derksen. "Johan Derksen draait door", aldus de Volkskrant-columnist.

Paul Onkenhout vindt het ook belachelijk dat René van der Gijp wekelijks diverse spelers compleet belachelijk maakt. "Hij gaat er maar van uit, dat men het normaal vindt om week in week uit voor malloot te worden uitgemaakt. Neem als voorbeeld alleen al PSV-verdediger Manolev." Ook Hans Kraay Jr. krijgt nog een veeg uit de pan van Paul Onkenhout. "Die ranzige grapjes en opmerkingen van Hans Kraay Jr. vind ik erg ongepast. Misschien zit zijn vrouw op deze opmerkingen en aankondigen te wachten, maar voor de rest niemand anders."

Tot slot gaf Paul Onkenhout ook nog zijn mening over het nieuwe programma 'Derksen & ...'. "Johan Derksen gedraagt zich daar als een kruipige, dweepzieke slippendrager die slechts schoolkrantvragen stelt aan de gasten. Het was ook mooi om te zien hoe Ronald Koeman Johan Derksen duidelijk maakte dat er een groot verschil is tussen grappen maken en iemand belachelijk maken. Derksen gaf Koeman gelijk en vertelde dat hij vaak niet doorheeft dat de camera's gewoon doordraaien tijdens Voetbal International."

Johan Derksen heeft nog niet gereageerd op de column van Paul Onkenhout.


47 opmerkingen:

Anoniem zei

Het probleem is dat die gasten zelf (met uitzondering van Genee) totaal niet tegen kritiek kunnen, maar verder wel wekelijks iedereen belachelijk zitten te maken.

Als Genee ook maar een kritisch vraagje stelt over een vriendje van Derksen (cruyff, munsterman, riemer etc) dan ontploft ie meteen.

Om over Gijp maar helemaal te zwijgen. Als iemand daar "boe" tegen zegt zit ie meteen een half jaar achter de geraniums. Ach la gaan joh, m'n reet.

Anoniem zei

Onkenhout begrijpt niet dat het "voetbalhumor" is, niet altijd even politiek correct maar dat maakt het ook zo leuk.

Anoniem zei

Bovenstaande poster heeft natuurlijk gelijk.

Ik snap alleen niet waar die columnisten zich zo druk over maken. Eigenlijk snap ik het wel, hij moet natuurlijk weer een stukje inleveren en wil zich even flink profileren. Dat buiten beschouwing latende, waar maakt die zuurpruim zich toch zo druk om. Vind je het programma of de personages kut, kijk dan gewoon niet en focus je op zaken die je wel leuk vindt. Als ik over elk wittewasje mijn azijn moest zeiken konden ze de Europese landbouwsubsidies wel afschaffen. Laat toch gaan joh!

Anoniem zei

Dat gelul over 'kijk dan niet' daar word ik nou strontziek van.
Onkenhout heeft 100% gelijk. Ik ben het ook eens met 23-03-13 14:31.
Iedereen belachelijk maken maar zelf geen kritiek kunnen verdragen. Een stel slappe zakken bij elkaar daar bij VI. Met 'voetbalhumor' heeft het allemaal niks te maken.

Anoniem zei

@ Anoniem17:14

Onkenhout heeft 100% gelijk?! Heb je uberhaupt wel de hele column gelezen, of ben je net als Onkenhout 3 flessen azijn op?
Hij heeft inderdaad gelijk t.a.v. het gebrek aan incasseringsvermogen van Gijp & Derksen, maar de rest is gewoon azijnzeikerij.

Waarom maakt ie zich zo druk over Hansie's dolle duik avond? Ook Gijpie's opmerking over Manolev kun je op verschillende manieren opvatten. Het is duidelijk dat Onkenhout op een aantal punten gelijk heeft, maar de rest van zijn column is gewoon azijnzeikerij.

En leg de thermometer en pijnstillers maar alvast klaar, want ik ga het nogmaals zeggen; als je je ergert aan VI kijk dan gewoon niet!

Kevin zei

Dat is toch die man, die in profiel zij dat derksen, de quote "machtige man in de voetbal wereld is" en "dat hij je kapot kan maken"

Dus paul wilt kapot? Ik vind de kritiek dom. ik weet dat mensen die problemen met VI hebben, hele vervelende mensen zijn. die totaal het begrip humor en satire niet kennen. Het soort dat op school nergens voor uitgenodigt werd, Gewoon hele nare mensen.

Anoniem zei

Wat dat beledigen betreft:

Ze maken een beetje de fout bij VI als een speler slecht speelt of iets doms doet kan die er al snel he-le-maal niks van.

Terwijl men die speler amper echt aan het werk ziet maar gewoon puur oppervlakkig maar het wel beoordeeld alsof ze hem elke dag zien.

Anoniem zei

Bovenstaande poster heeft gelijk.

Anoniem zei

Ik dacht dat hier alleen fan's reageerden?Waarom kijk je dan,ik kijk ook niet naar Schans springen van sbs6.VI is top voor de voetbal liefhebber met humor,als je zoveel geld verdient als die voetballers dan mag je ook wel afgerekent worden.Johan zegt gewoon wat iew wil,die halve haan van die column.Moet gewoon zijn bek houden als ie niks beters te doen heeft.

Anoniem zei

De meeste gasten op dit forum kunnen niet eens fatsoenlijk spellen. Het Jolink/Gordon/Gijp niveau. Domme mensen die niet kritisch nadenken en elke aanval op hun favoriete programma zien als een persoonlijke aanval. Waarschijnlijk amper de lager school afgemaakt. En maar gieren en brullen om de stompzinnige grappen (zij noemen dat 'humor') van die kale met z'n lelijke bril.

dennis zei

Anoniem hierboven is een held die lekker geheimzinnig de slimmerik wilt uithangen, donder toch op.

Anoniem zei

Flikker toch op ze mogen gewoon mening geven net als ieder ander mens. Maakt dat nou uit. Niet zo zwaar aan tillen. Pak waar je mee eens mee. en als je niet mee eens bent dan niet joh

Anoniem zei

Het grappige is dat er al jaren een alternatief bestaat voor de voetballiefhebbers die VI niet leuk vinden: NOS Studio Voetbal. Maar dat alternatief is blijkbaar niet voldoende. Nee, er moet ook kritiek geleverd worden op alles dat niet Studio Voetbal is. Wat een onzin.

Dus ik sluit me aan bij 23-02-13 17:26: " Als je je ergert aan VI kijk dan gewoon niet!"

Anoniem zei

Dat een standpunt innemen tegen het programma al een column waard is, zegt veel over het succes en de populariteit van VI.

Anoniem zei

VI is en blijft gewoon een top programma.En wie kritiek heeft,waarom niet.Als je in Nederland succes hebt net als VI.Het beste onder de voetbal programma's,met de beste voetbal analylisten.Kun je kritiek verwachten,VI stijgt boven alles wat met kijk op voetbal heeft te maken.En zal ook de geschiedenis ingaan als het beste wat er ooit op TV is geweest omtrent voetbal.

Anoniem zei

Die Onkenhout kan er dus helemaal niks van, wat een idioot. Wat istie slecht man..

Even zere neus: Onkehout heeft wel een punt dat in VI mensen, soms tot vervelends toe, belachelijk worden gemaakt. Of dat maar moet kunnen daar zijn de meningen over verdeeld, maar feit is dat veel mensen er om kunnen lachen. Heeft niet specifiek met VI te maken maar zo zit de maatschappij op dit moment nu eenmaal in elkaar.

Anoniem zei

Onkenhout is een held!

Anoniem zei

Kijk dan niet? Onkenhout mag net zo goed zn mening geven over Derksen als Derksen over voetbal(lers). Derksen duikt idd wel erg diep de kont in in zn laatste programma en stelt idd schoolkrantvragen. Ik hou van VI maar respecteer de mening van Onkenhout zeker

Anoniem zei

De heer Onkenhout klinkt rancuneus aangezien hij en Derksen een verleden hebben. In een column mag deze man zijn mening geven zoals Derksen e.a. dat ook doen. Op Onkenhout komt het allemaal persoonlijk over lijkt het. Waar zit deze man mee? hij gooit enkel met modder. Als er smadelijke en beledigende opmerkingen worden gebezigd dan is dat aan diegene om er wat tegen te doen. Wat derksen roept komt voor eigen rekening dus imago. Het gaat om kijkcijfers scoren en dat doen ze. Dit programma heeft alleen een bepaald amusementsgehalte, en hoe leuk je het vindt is aan een ieder. Dus laten we VI aub niet te serieus nemen, zoals Derksen & co dat ook niet doen alsmede de column van Onkenhout.

Anoniem zei

Dankjewel Paul Onkenhout. Goed gesproken. VI is een leuk programma maar zou zoveel leuker kunnen zijn als er minder op de man gespeeld wordt en minder ordinair taalgebruik gebezigd wordt.

Onderkruipsel zei

Ik heb al twee keer niet gekeken naar VI. Waar gaat het over?

Anoniem zei

Ik denk dat Johan Derksen sigaren rookt om de geur uit zijn bek van de piemels van Cruijff, Van Hanegem, Riemer en al zijn andere heiligen te maskeren.

Salman Khawaja zei

Het hele probleem is dat ze jaloers zijn op de formule waarmee VITV wordt gemaakt en gepresenteerd. Om dan in andere media er over heen te vallen, dat doen ze ook bij DWDD alleen op de linkse grachtengordel wijze, of een niets zeggende column te schrijven indirect mee te teren. Laat ze lekker gaan, dat recht heeft iedereen in Nederland om die succesvol wil of kan zijn neer te halen, en gaar koken!

Anoniem zei

@Salman Khawaja
"Ze"?
Dus ook Paul Onkenhout is jaloers op de "formule" van VI?
Het hele programma is niet eens een formule of format te noemen. Mensen aan een tafel bij elkaar zetten is geen format.
En voor de rest kan ik ook geen formule bespeuren die nou zo uniek is voor de totstandkoming van het programma dat die jaloezie zou moeten opwekken.

Dus het heeft niks met jaloezie te maken.

Anoniem zei

Link:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3398976/2013/02/23/Niemand-vraagt-zich-af-hoe-het-is-om-te-worden-bespot-door-Van-der-Gijp.dhtml

lens zei

kom je aan derksen dan kom je aan mij

Anoniem zei

Zorg jij nou maar eerst dat je een beetje leert voetballen.

Anoniem zei

Het valt me op dat veel voetballiefhebbers fan zijn van de nichtenhumor die Van der Gijp tweewekelijks uitbraakt.

Anoniem zei

tweewekelijks moet natuurlijk twee keer per week zijn!

Anoniem zei

Gijp moet idd iets professioneler worden. VI moet zich ook iets meer op het voetbal concentreren zoals van Halst met zijn momentjes die legt mooi en makkelijk uit. Daar leren amateurs ook veel van.

Anoniem zei

Ach ieder z'n mening, hij heeft gedeeltelijk wel gelijk maar zo extreem als hij het stelt is waardeloos. Sowieso vind ik lui met een column vaak azijnpissers die weinig te zeggen hebben in het echte leven. En Jan van Halst met zn Pierrot computertje gooit open deuren in. Iedereen kan achteraf vertellen waar het mis gaat bij een verkeerde pass, lekker makkelijk praten!

Anoniem zei

Kom niet aan de snor!

Anoniem zei

Mag ik de azijnzeikers doorverwijzen naar studio voetbal.

Anoniem zei

@25-02-13 10:56

Gelukkig hebben Derksen en Genee helemaal geen azijnzeik columns!!111

Anoniem zei

@ 25-02-13 10:56
Ja als je het niet over voetbal wilt hebben dan begrijp ik dat. En via dat computertje wordt het veel duidelijker uitgelegd heeft niets te maken met deuren intrappen. Zo leert men ook nog iets en niet zoals Gijp. Die kan er helemaal niets van loopt verkeerde kant op. Die mensen op de tribune hebben een hernia opgelopen. Dan vind ik van Halst toch beter en interessanter om naar te kijken en luisteren.

Anoniem zei

Onkenhout rules!

Anoniem zei

Van Halst met zijn momentjes voor amateurs haha,Als er 1 niet kon voetballen dan was het van Halst wel.Nu zit ie met z'n computer rondjes om spelers te draaien,als hij zo loopt en zo ja maar in het echie gebeurt dat niet zo.Die gek zet het beeld stil maar in het veld is dat niet zo makkelijk,gelukkig prikt Ronald de Boer daar zo door heen.En kraakt Jan ook helemaal af met zijn X-box gedoe.

Anoniem zei

Van Halst heeft het tenminste over voetballen en niet over negerlullen, paaldansen of geile wijven.

Darwinius Maximus zei

Wat een ontzettende KUT is die Onkelhout tsjonge jonguh, hij heeft best een punt dat er misschien teveel op de man wordt gespeeld maar zoals eerdere posters al zeiden het is ook veel show en daarbij hoort satire en kroeghumor.

Anoniem zei

Gijp word door sommige nogal aangepakt hier. Gijp lacht jullie allemaal uit hij pakt er 4 ton per seizoen mee

Anoniem zei

Dan nog, ik ben blij dat ik Gijp niet ben.
Met al z'n stoornissen en diagnoses.

Anoniem zei

Precies liever normaal en gezond dan 4 ton rijker maar gestoord.

Tarik zei

Paul Onkenhout heeft helemaal gelijk! Niemand bekommert zich om de slachtoffers van Gijp en Derksen, niemand die de zwarte kant van vermaak laat zien. Voetballers die zichzelf in slaap huilen, huwelijken die kapot gaan, kinderen die verwaarloosd worden, omdat hun vader depressief en verdrietig is geworden door de gemene grappen van Derksen en Gijp. Schande! We moeten hier met zijn allen iets aan doen mensen! Kamervragen! Commissies moeten opgesteld worden, zodat we het probleem goed kunnen beoordelen en markeren. Spelers moeten recht krijgen op psychische bijstand en hulp en daar moeten subsidies voor komen. En dat allemaal door die twee grappenmakers, die onschuldige mensen demoniseren. Grappen zijn niet onschuldig. Onkenhout heeft gelijk, het domme volk kan daar niet mee omgaan en moet beschermd worden. Voortaan alleen serieuze ondubbelzinnige boodschappen graag! Al die gekkigheid en ongein als 'humor', 'ironie', 'sarcasme', dat moeten we niet willen met zijn allen!

Anoniem zei

100% eens met bovenstaande post. Er wordt veel te veel gelachen en deze toch al niet serieuze wereld. Daarnaast gaan ze niet met hun tijd mee bij VI, zo'n ipadje voegt enorm veel toe aan diepgang van het programma. Laten we ten slotte niet vergeten dat er vele levens afhangen van het voetbal en ik durf met zekerheid te zeggen dat de NAVO zal gaan ingrijpen als Derksen cs. zo doorgaan!

burger met schuldgevoel zei

en ik vind dat er vijf of 10 minuten per uitzending even de serieze nieuwsfeiten van de dag behandeld moeten worden.
Even de laatste ontwikkelingen in syrie of het aantal slachtoffers bij de onrusten in mali bij voorbeeld.
Anderhalf uur over-en-over betaalde nultimilionaires in de maling nemen ? nee, dat kan echt niet. Ik ga ook mijn kinderen verbieden voortaan naar dit programma te kijken.
Gelukkig is er nog iemand nuchter in deze bizarre wereld.
Bedankt dat u mijn ogen hebt ge-opend, mijnheer Onkenhoud

Anoniem zei

De 3 bovenstaande berichten zijn duidelijk van dezelfde persoon die wel heel veel woorden nodig heeft om aan te tonen dat hij de column van Onkenhout niet gelezen heeft.

goodfella1401 zei

Wie zegt dat mr Onkenhout voor iedereen spreekt. Sinds wanneer is mr Onkenhout en de Volkskrant de moreelridder van de geschreven pers. Toen die hele affaire met Ajax er was koos de Volkskrant ook een kant waar je je vraagtekens achter kunt zetten
Zij waren de mensen die alle louche mensen van ajax een stem gaven als tegenpool tegen de Telegraaf. Johan Derksen en het blad VI bleken uiteindelijk gelijk te hebben door hoor en wederhoor toe te passen. Net zoals de Heerenveen kwestie. Hier hoor ik de haters van VI nooit over.
VI is het enige programma wat ik kijk op tv samen met de samenvattingen en de Champions League. In alle andere programma's nemen mensen zich veels te serieus (Louie van Gaal, Albert Verlinde, Robert Veenstra, Toine van Peperstraten, Jack van Gelder, Arno Vermeulen, Ronald Waterreus). Niet iedereen heeft behoefte aan zogenaamde journalistiek inhoudelijke programma's. VI is een amusementsprogramma waar soms over voetbal wordt geluld en waar mensen hun echte mening durven te geven ipv politiek correct te zijn of gewoon niks zeggen. Laten we aub blij zijn dat er tenminste nog een programma op de tv is die zich niet serieus neemt en waar gelachen in wordt Het heeft niet voor niks de televizierring gewonnen, want sommige mensen haten The Voice of Wie is de Mol? (inclusief ikzelf) Dus voor alle mensen die VI niks vinden en zich eraan irriteren. Kijk dan lekker niet. Kijk lekker de DWDD of Studio Voetbal en geniet van het journalistiek inhoudelijk niveau.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link