09 augustus 2012


Producent geeft Tour du Jour een magere zeven

Arthur Zuijderwijk, producent van het tv-programma Tour du Jour, geeft de editie van dit jaar het cijfer 7-. Dat liet hij weten aan WOS, de lokale omroep voor het Westland en Maassluis. Tour du Jour werd dit jaar uitgezonden vanaf het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Zuijderwijk, zelf afkomstig uit Naaldwijk, kijkt met gemengde gevoelens terug op Tour du Jour. "Enerzijds ben ik trots dat het programma uitgezonden werd vanuit het Westland, anderzijds denk ik dat er meer in zat dan dat eruit is gehaald."

Wat betreft Zuijderwijk is de gebiedsmarketing in het programma geslaagd: het Westland is goed op de kaart gezet. Bij de productmarketing ziet hij nog verbeterpunten. "Mochten we Tour du Jour nog een keer vanuit Naaldwijk uitzenden, dan moet dat beter. Daarvoor gaan we ook het overleg aan met betrokken partijen."

Tour du Jour werd dit jaar geplaagd door problemen met het geluid, waarbij de gasten aan tafel, de fietsploeg en het publiek elkaar niet goed konden verstaan. Wilfred Genee vertelde onlangs in de Coen & Sander Show dat er zelfs technici uit het buitenland werden ingevlogen om het probleem op te lossen. Uiteindelijk lukte dit pas enkele uitzendingen voor het einde door een zwart doek boven de tafel op te hangen.

Of het Wilhelminaplein in Naaldwijk nogmaals zal fungeren als decor voor het wielerprogramma, zal nog moeten blijken. Zuijderwijk schat die kans op ongeveer tachtig procent. "Alle ingrediënten zijn aanwezig om van die 7- een 9 te maken."


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ze nou een normaal tijdstip zouden uitkiezen zouden de kijkcijfers in ieder geval verdubbelen..

Stefan zei

Daar ben ik het mee eens Anoniem. Verder hadden ze de geluidsproblemen natuurlijk voor kunnen zijn door vantevoren wat te testen met publiek en draaiende fietsen e.d.

Anoniem zei

Ja en iets minder vaak van geforceerde commerciele itempjes zou ook helpen nu kwam er nooit een inhoudelijke discussie opgang omdat het programma elke 5 min werd onderbroken door een item.

Anoniem zei

@ Anoniem 21:18

Exact dit was echt het grootste probleem van het programma. Die constante onderbreking door allemaal flut items, die werkelijk niets toevoegde aan de inhoud. Persoonlijk vond ik tour de jour een waardeloos programma. Erg zonde, er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden. Dit had niets te maken met het slecht geluid maar simpel en alleen door de waardeloze content van het programma. Er valt zoveel meer uit te halen door de gasten aan het woord te laten en ze niet te onderbreken op het moment dat het inhoudelijk wordt.

Anoniem zei

Inderdaad die irritante flutonderbrekingen. Genant was dat.

Bovendien zouden wat extra beelden van Frankrijk en het wielrennen geen kwaad kunnen.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link