09 augustus 2012


Studio Voetbal voert geen veranderingen door

Studio Voetbal, 'concurrent' van Voetbal International, gaat op dezelfde voet door als afgelopen seizoen. "In principe zal er niet veel veranderen", aldus Arno Vermeulen in het blad Voetbal International. Het voetbalpraatprogramma kan zich, volgens Anja van Ginhoven van de NOS, na bijna vierhonderd afleveringen "nog altijd verheugen op een groeiend aantal kijkers". De afgelopen jaargang werden de uitzendingen gemiddeld door 1.037.390 mensen bekeken, volgens Van Ginhoven de best bekeken jaargang ooit.

Desondanks hijgt Voetbal International steeds nadrukkelijker in de nek van Studio Voetbal. Waar het RTL7-programma zo'n drie jaar geleden nog slechts zo'n 300.000 tot 400.000 kijkers per uitzending trok, kwam het kijkcijfer het afgelopen seizoen op maandagavonden gemiddeld al uit op 779.205 kijkers. Deze zomer stonden de EK-varianten van beide programma's (Studio Sportzomer en VI Oranje) recht tegenover elkaar geprogrammeerd en won VI Oranje die onderlinge strijd zelfs met 15-13.

Hoewel Studio Voetbal qua kijkcijfers nog altijd heel behoorlijk scoort, wordt er door kijkers vaak geklaagd over de serieuze toon waarop er in het programma over voetbal gesproken wordt en de saaiheid die daarmee gepaard gaat. Voor de NOS is er echter geen reden om het programma te veranderen. "We hebben een evaluatie gehad over Studio Voetbal en we zijn behoorlijk tevreden over het programma", aldus Arno Vermeulen.

Vermeulen: "We gaan voorlopig dan ook uit van het oude wat betreft de tafelbezetting". Dat betekent: Jack van Gelder als presentator en Jan van Halst als vaste analyticus. Zij worden bijgestaan door Arno Vermeulen, Tom van 't Hek, Jan Mulder en Ronald Waterreus. "Als we aanpassingen nodig vinden, doen we dat rond 1 oktober. We gaan eerst beginnen en dan zien we wel."


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog steeds die kansloze waterkneus erbij. Ik kijk niet....

Anoniem zei

hard·leers (bijvoeglijk naamwoord)
1 niet lerend van zijn fouten

CrazyDJ07 zei

Dat je het hele concept in stand houdt kan ik echt begrijpen maar aan de vaste tafelheren mag wel wat gedaan worden denk ik...

MRDammann zei

Waarom nodigen ze niet Jeroen Grueter uit? Ik vind hem veel sympathieker dan Arno Vermeulen. Dat ze die van 't Hek en Waterreus uitnodigen is ook behoorlijk onbegrijpelijk. Slaapverwekkend zijn ze.

Anoniem zei

Allemaal nietszeggende analisten die elkaar allemaal in de kont kruipen. Hugo Borst was nog wat, maar die was dat geneuzel ook zat. Ik kijk alleen als er niks anders op TV is.

Anoniem zei

Idd, niemand met een duidelijke mening en/of humor. Desondanks kijk ik waarschijnlijk meestal wel, omdat er rond dat tijdstip niks beters op is.

Anoniem zei

Slap hoor, doen alsof er niets aan de hand is. Maar toch realiseren ze zich bij de NOS wel dat er iets mis zit, want er zit nu bij de OS-show publiek bij(of was dat eerder ook zo?) voor de gezelligheid.

Anoniem zei

Ben je tegen de gevestigde arrogantie in televisieland?

http://www.facebook.com/mart.auf.wiedersehen.smeets

Anoniem zei

Hugo moet terug

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link