07 augustus 2012


RTL betaalt René van der Gijp 400.000 euro voor tv-optredens

René van der Gijp wordt naar eigen zeggen meer dan prima betaald voor zijn rol in Voetbal International. In een groot interview met het AD (via zappen.blog.nl) laat hij weten dat hij dit jaar van RTL maar liefst 400.000 euro krijgt bijgeschreven op zijn rekening. "Toen ik drie jaar terug begon bij RTL had ik een contractje voor 60.000/70.000 euro per jaar. Nu is dat zes keer zoveel. Met mijn lezinkjes erbij hoef ik me nergens zorgen over te maken."

Naast zijn tv-werk en het geven van lezingen heeft Van der Gijp dit jaar ook goed verdiend aan het boek 'Gijp' dat over hem geschreven werd. "Johan (Derksen, red.) heeft zich rot gezweet op zijn eigen boek 'Voetbal voor Volwassenen' en verdient heel misschien 25 duizend eurootjes. En ik vang lachend vijf ton terwijl ik er helemaal niets voor heb gedaan. Ik weet zeker dat Johan daar pijn van heeft in zijn hele lichaam, bloedchagrijnig is. Is toch mooi man!"

Succes en vergankelijkheid
Volgens Van der Gijp moeten mensen niet onderschatten hoe lastig het is om Voetbal International leuk te houden. Hij is het dan ook niet eens met Wilfred Genee, die Voetbal International vaak 'Koffietijd voor mannen' noemt. "Wanneer mensen op straat zeggen dat je met slap ouwehoeren op tv zoveel geld kan verdienen, raakt dat me niet. Wel als RTL-baas Erland Galjaard zo'n uitspraak zou doen. Want hij weet als geen ander hoe moeilijk het is constante kwaliteit te leveren, zoals wij dat doen."

Ondanks het huidige succes van Voetbal International, blijft Van der Gijp zich bewust van de vergankelijkheid van roem. "Wat is de reden dat wij momenteel bij RTL op handen gedragen worden? We brengen bakken geld binnen. Dus nu ben ik leuk, Johan is ad rem en Genee een snelle presentator. Dalen de kijkcijfers, dan ben ik een randdebiel die onzin uitkraamt, Johan een oude zak die allang had moeten stoppen en Genee een vervelende pleurislijer die rottige vragen stelt. Zo opportunistisch en verschrikkelijk is het. Het draait niet langer om kwaliteit, maar om cijfers."

"Kijk naar Paul de Leeuw: hij is helemaal niet zo heel veel anders dan toen hij scoorde met die aidspatiënt op dat bankie. Nog altijd dezelfde druktemaker die een beetje schreeuwt, niet luistert naar anderen en zichzelf erg belangrijk vindt. Alleen: zijn formats slaan minder aan en dan ben je ineens een 'has been'. Of die SBS-baas Tina Nijkamp. Het Gooi lag aan haar voeten alsof ze het zevende wereldwonder was: 'ze is zo gericht bezig' en 'wat een ongekende feeling heeft ze met het volk'. Anderhalf jaar verder vindt iedereen haar de grootste onbenul van Hilversum."

Nieuw programma
Aan RTL Sport Daily zal René van der Gijp geen vaste medewerking gaan verlenen, maar hij zou naast Voetbal International best nog een ander programma willen maken. "Een show waarin ik oud-voetballers zou opzoeken met wie ik gespeeld heb. Uit pure interesse: wat doen ze nu?"


10 opmerkingen:

Roland zei

Heeft iemand dit grote interview?

Kev zei

Ik ben bang, dat door alle aandacht VI tegenwoordig heeft, En het geld wat er nu in zit. Dat binnen 2 jaar VI stopt vanwege de ego's die ruzie krijgen. je voelt gewoon dat er iets naars gaat gebeuren.

Anoniem zei

Van iedereen aan tafel gaat Rene er het makkelijkste mee om. Die neemt het niet al te serieus. Ik acht de kans groter Dat Wilfred zich onmogelijk maakt bij Johan, Hansie en Willem. Het stoken aan tafel maakt VI zo'n leuk programma maar dat kan ook de doodsteek worden. Het is al een tijd misgegaan met Willem van Hanegem

Rob Rotterdam zei

Heerlijk die Gijp, hij heeft gelijk met alles wat die zegt en dat geld moet die ook lekker in zijn zak steken.

Als we nu maar geen negatieve berichtjes krijgen van Mart en Jack-liefhebbers, Brit Dekker-fans of de broer van Affelay. Laat lekker gaan joh!

Anoniem zei

Maar 60k wtf gast voor 2 keer in de week anderhalf uur lullen vind ik dat niet verkeerd. Ga is bij mensen met een normaal loontje kijken tikken miss net de 25 k aan voor 40 uur in de week

Robby Williams zei

@ Hierboven:

Ik weet zeker dat Gijp meer talent heeft als jou, dus dat hoort hij gewoon te krijgen. Laat die man met rust.

Anoniem zei

@hierboven

meer talent heeft als jou.....dat is wel heel bedroevend taalgebruik.

Robby Williams zei

Ik kom uit Engeland, laat mij.

Anoniem zei

dus die gats heeft dit jaar gewoon 900kop verdient ppfff. ik wil graag weten hoeveel wilfred en johan krijgen. ik neeem aan dat het niet evenveel als rene is maar toch. wel goed geregeld.

Anoniem zei

@hierboven "dus die GATS". ook bedroevend taalgebruik, zeker als je een ander hierop wijst hahaha.... :-)

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link