29 juni 2012


Uitzending VI Oranje van 28-06-2012 trekt 1.228.000 kijkers

De uitzending van VI Oranje van donderdag 28 juni 2012 (hier terug te zien) heeft 1.228.000 kijkers getrokken (marktaandeel: 25,8 procent), zo blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Dat is een nieuw record. De best bekeken uitzending tot nu toe was die van donderdag 21 juni 2012 met 1.219.000 kijkers.

VI Oranje is tijdens het EK Voetbal 2012 iedere dag tussen 22:30 en 00:00 uur te zien op RTL4. Met 1.228.000 kijkers eindigde het programma op de zevende plaats in de Dag Top 25. Gemiddeld trekt VI Oranje 1.046.240 kijkers per keer.

Het programma Studio Sportzomer van de NOS, dat van 22:45 tot 23:45 uur werd uitgezonden op Nederland 1, trok gisteren 1.270.000 belangstellenden (marktaandeel: 26,9 procent). Gemiddeld trekt dat programma 1.068.080 kijkers per uitzending.

Klik hier voor een overzicht van eerdere kijkcijfers of bekijk hier alle uitzendingen van, fragmenten uit en het laatste nieuws over VI Oranje.


19 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke uitzending. Kan ook niet anders met Boskamp. Blij dat er geen politicus zat en dat de PVV een keer niet werd afgezeken.

Anoniem zei

Hoeveel kijkers had Sjek?

Rob Amsterdam zei

Jack had 1.270.000 kijkers. Iets meer dus de bruine dikzak.

Anoniem zei

Ach de laatste 2 dagen hadden ze weer een beetje meer, de komende 2 dagen wint vi gewoon weer met een verschil van minstens 400.000 per uitzending.

Anoniem zei

Alleen op wedstrijd dagen heeft jack meer kijkers

Anoniem zei

En zelfs dan vaak ook niet(zie kwartfinales)

CrazyDJ07 zei

de wedstrijden hè.
maar ja, vandaag en morgen zal vi weer met gemak winnen.
gewoon de luiheid van het volk levert jack nog wat kijkers op door die wedstrijden.
en het verschil is zelfs dan nog miniem wat je toch wel beschamend kan vinden...

Anoniem zei

Vanavond wordt het echt een prachtige aflevering met Ruud Gullit. Ik hoop dat het geen gênante vertoning waarbij Derksen en Genee Gullit alleen maar gaan afzeiken. Een beetje mag, maar Derksen en Genee kunnen soms een beetje te ver gaan.

Anoniem zei

Waar zit het lek?

De schoonmoeder van Huntelaar was incontinent die lekte.hahahaha

Ik kwam niet meer bij die Hagenezen geweldig lolz

Anoniem zei

Als Jack Truckers on Ice voor zich had dan had hij maar 100.000 kijkers :') RTL doet het gewoon heel erg goed zonder dat ze het tijdsslot daarvoor een miljoenen publiek trekken.

Rico Eloppe zei

Ik word een beetje moe van dat Studio Sportzomer vs VI Oranje gedoe. Wat boeit het? Het zijn twee totaal verschillende programma's. Het één is echt een voetbalprogramma waar ze het voetbal plus wat randzaken willen bespreken, terwijl het ander meer draait om de gezelligheid en slap geouwehoer. Het één is niet minder dan het ander. Ben je geïnteresseerd in de technische zaken rondom de wedstrijd, kun je Studio Sportzomer kijken, en wil je gewoon het koffietijd-voor-mannen gevoel, dan kijk je naar VI Oranje. Die laatste is ook leuk voor mensen die niet echt in voetbal geïnteresseerd zijn. Daardoor is het een breder georiënteerd programma en is het dus opvallend dat ze nog steeds niet beter scoren dan Studio Sportzomer. Dat het ligt aan de luie kijker is onzin aangezien ze geen alternatief voor elkaar.

Sterker nog, ik denk dat een flink deel van de kijkers van VI Oranje, niet eens de wedstrijden bekijken.

Dat gesneer richting de NOS ben ik dan ook wel een beetje klaar mee. Zeker aangezien VI Oranje inhoudelijk ook maar erg beperkt is wanneer je alle gesponsorde onzin-items weglaat. Dit vind ik wel jammer overigens, aangezien het erg doorslaat. Want het is nu zo dat Genee werkelijk alles dat (volgens hem) tè inhoudelijk is of te lang doorgaat, gewoon afgekapt wordt. Zelfs Bennie Jolink die gewoon wat over het voetbal van De Graafschap wilde zeggen kapte hij gisteren af. Want 'Italië tegen Spanje' was geweest (wat best wel eens wat zou kunnen zeggen in hoeverre hij met zijn hoofd bij de wedstrijd zat).

Hoe dan ook, ik hoop dat het vandaag met Gullit dan ook vooral over voetbal gaat, en niet over zijn foto's op twitter, zijn misgeloopte huwelijk, etc. Gewoon gezellig over voetbal praten.

Ik ben benieuwd of Gullit zich zal weten te weren tegenover de bewering dat hij overal mislukt is als trainer (pertinent onjuist. Zo deed hij bij Chelsea nog om alle prijzen mee op het moment dat hij ontslagen werd, en is hij bij LA Galaxy en Newcastle zelf vertrokken, en Terek Grozny ging gewoon om het ophalen van een zak geld. Feyenoord was hij de laatste trainer tot dit seizoen die in de UC zo ver kwam, en ook weer Europees voetbal haalde).

Ik hoop dat Gullit gewoon over voetbal kan praten. Bij Studio Sportzomer vond ik hem iig erg interessant. Ook verassend openhartig over de situatie in '94 trouwens. Ben benieuwd of er andere zaken uit het verleden zijn waar hij iets interessants over te vertellen heeft.

Anoniem zei

@Rico Eloppe: Mooie post en ben het voor een groot deel wel met je eens, maar dat "Studio Sportzomer vs VI Oranje gedoe" is natuurlijk vooral ontstaan door de opmerkingen van Jack van Gelder voor het toernooi die beweerde dat VI Oranje kansloos zou zijn. Als dat dan niet zo is, kun je de mensen niet kwalijk nemen dat daar met leedvermaak naar wordt gekeken.

Rob Amsterdam zei

@Rico
'Sterker nog, ik denk dat een flink deel van de kijkers van VI Oranje, niet eens de wedstrijden bekijken.'
Lariekoek net als dat hele verhaal van je.

Anoniem zei

@rob
Beetje makkelijk om lariekoek te zeggen maar vervolgens het niet te onderbouwen.

Ben het voor een groot deel eens met Foppe. Het moet geen discussie zijn. Wat ik echter minder aan Jack vindt is dat hij meningsverschillen en confrontaties zoveel mogelijk uit de weg wil gaan waardoor je geen diep inhoudelijk programma krijgt, vooral een poeslief programma.

Anoniem zei

@ Rob

Kijk eens op Twitter en zie hoeveel dikke huisvrouwen en 16 jarige sletjes naar VI Oranje kijken. Misschien moet je je oogkleppen eens afdoen en verder kijken voordat je je mond opentrekt.
Een ander argument ter ondersteuning van Rico is dat VI Oranje constant rond of boven de miljoen kijkers zit, westrijddag of niett. Sjek aardappelkop daarentegen schommelt tussen de 400k en 1300k afhankelijk van een wedstrijddag of niet.

Raymond zei

Als dat ballen door de gaten trappen zo belangrijk is, waarom trappen de heren dan ook niet zelf?.

Als die actie met dat Feyenoord shirt zo belangrijk was, waarom heeft het dan maar zo weinig opgebracht, en hebben ze zelf er geen bijdragen aan geleverd.

Erg raar vind ik dat.

Anoniem zei

Raymond, ze hebben 110.000 bijgedragen met de CD..

Raymond zei

@Anoniem 21:08 :

Dat geld komt van de LIDL af, ik geloof niet dat ze persoonlijk geld gegeven hebben.

Het lijkt mij een kleine moeite om zelf een paar balletjes te trappen, en dat ook uit te zenden.

Maar dat zullen ze niet doen.

En met betrekking tot die actie met dat Feyenoord shirt voor dat doodzieke manneke :

Dat heeft maar erg weinig opgebracht als je het mij vraagt.

Als ze echt wat medeleven hadden, hadden ze wel op persoonlijke titel geld gestort, want dat kunnen ze echt wel missen.

En desnoods dat RTL geld stort, maar nu heeft het geloof ik amper 5 duizend euro opgebracht, ik vind het erg weinig, in dat geldbeluste wereldje.

Anoniem zei

Je lult echt poep Raymond.

"Dat geld komt van de LIDL af". LIDL betaalt dat van de verkoop van die cd's en die heeft de directeur van LIDL toch niet zelf in staan zingen? Gewoon de verdienste van Johan en Wilfred dus.

Verder: zij maken het met hun programma mogelijk dat ING betaalt voor dat balletje trappen. Ook hun verdienste dus. Waarom ze zelf een balletje zouden moeten trappen is me een raadsel. Alsof er dan meer geld in de pot zou komen?

Wat betreft dat t-shirt: ze besteden er aandacht aan, daarmee doen ze hun "taak" al. Als je vindt dat het zo weinig geld heeft opgebracht: waarom heb je zelf dan niet geboden? Grote mond vanachter je computertje, maar je toont zelf ook bar weinig medeleven.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link