10 maart 2010


RTL plaatst 'kutscheetuitzending' VI alsnog online

De uitzending van Voetbal International van vrijdag 5 maart, met daarin de inmiddels beroemde 'kutscheetopmerking' van Johan Derksen, is alsnog geplaatst op RTL Gemist. Afgelopen dagen ontstond onduidelijkheid over de uitzending. Er zou zelfs sprake zijn geweest van bewuste censuur.

Het is nog altijd niet helemaal duidelijk waarom de video pas zo laat online is gezet. De Publieksservice van RTL Nederland liet eerder in een reactie weten dat plaatsing niet mogelijk was, omdat het de digitale uitzending nog niet had ontvangen van het productiehuis van Voetbal International. Opvallend was echter dat de aansluitende Jupiler League-uitzending, gepresenteerd door Wilfred Genee vanuit dezelfde studio, wel gewoon direct op RTL Gemist stond.

Vervolgens zorgde Wilfred Genee met een opmerking in het radioprogramma Stenders' Eetvermaak voor nog meer verwarring. Hij gaf aan dat hij de reactie van Johan Derksen "iets te ver" vond gaan. Op de vraag of dat de reden was dat de uitzending niet op RTL Gemist stond, antwoordde Genee met de mysterieuze woorden: "Dat zou best kunnen...".

Verschillende media besteedden aandacht aan de zaak. Zie bijvoorbeeld de berichtgeving bij FOK!, HP/De Tijd, SBS Shownieuws, Mediacourant.nl en Mediajournaal.nl.

De gehele uitzending kan nu dus alsnog (via deze link) worden bekeken op RTL Gemist. Klik hier voor een overzicht van de leukste momenten uit de aflevering, waaronder de kutscheetopmerking van Johan Derksen. Lees ook hoe Linda de Mol, Johan Derksen en Wilfred Genee naderhand reageerden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link