10 maart 2010


Column Nico Dijkshoorn over Hans Kraay Jr.

In zijn wekelijkse column in het blad Voetbal International heeft Nico Dijkshoorn deze week een hele passage gewijd aan Hans Kraay Jr.:
"Als ik weemoedig ben en denk aan de tijden dat ik gewoon nog een volle bos haar had, dan hoef ik alleen maar naar Hans Kraaij jr. te kijken en dan weet ik: het kan altijd nog erger. Ook een zekerheidje. Hans maakt het hebben van golvend haar tot iets lachwekkends.

Hans zou het goed doen als Duitse schlagerzanger. Meneer heeft voetbalhaar, maar dan wel uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Toch geniet ik van Hans, ook weer om zijn voorspelbaarheid. Geef hem een compliment en hij gaat huilen.

Zeg iets over zijn vader en hij gaat schreeuwen. Laat hem een grap maken en hij zit binnen een minuut heel hard om zichzelf te lachen. Het lijkt me zo fijn om Hans Kraaij jr. te zijn. Lekker overzichtelijk.

Gooi er een muntje in en hij begint te brallen. Kraaij jr., en dat weet hij zelf heel goed, heeft er ooit persoonlijk voor gezorgd, met een rare Mussolini-achtige rede aan tafel bij Barend & Van Dorp, dat Jan Mulder weg werd gezet als de man die bondscoach Dick Advocaat wilde laten stenigen.

Dat Jan Mulder in die uitzending precies het tegenovergestelde bedoelde en juist, op een ironische manier, opkwam voor Dick, werd voor het gemak maar even vergeten. Kraaij jr. wilde scoren.

Ik kan mij niet herinneren dat Kraaij Jr. daarvoor ooit zijn excuses heeft aangeboden. Maar het maakt niet zoveel meer uit. Hans leest, van de autocue, verbindingstekstjes bij filmpjes van mensen die met hun achterhoofd tegen een schommel aanlopen. Funnie! Iemand met zo een beroep, wordt al hard genoeg gestraft.

En, zoals gezegd, het geeft mij een zekere rust. Wat er ook gebeurt, hoe druk ik het ook heb en welke ramp er ook over de wereld raast, je weet in ieder geval één ding zeker: Hans Kraaij jr. maakt zich wekelijks belachelijk."
De gehele column kun je hier lezen.


4 opmerkingen:

Harm Toorenz zei

Helemaal raak, Nico, vooral je laatste zin!

Anoniem zei

ik heb mensen wel is horen zeggen dat hannsie een grote liefde heeft om de VI te lezen met een chocomelk en een prei in ze reed,
en dat vind ik nou raar aan hans.
RAAr

Anoniem zei

Wie is geinteresseerd in Nico Nitwit Dijkshoorn, de omhooggevallen dichter uit Lutjebroek?

Anoniem zei

Wat een jankbek deze Dijkshoorn. Gaat iemand belachelijk proberen te maken met onzin. Hij heeft iets van een jaloezie tegen Hans, want je valt nooit iemand zomaar aan als dit. Hans zijn haar en beroep proberen belachelijk te maken slaat nergens op. Hans is rijker dan de meeste mensen en waarschijnlijk ook rijker dan die Dijkshoorn. Hans zijn beroep is in vergelijking tot die van Dijkshoorn mooier en wordt veel beter betaald. Nico is hier de jankbek. Want je gaat niet zomaar over iemand schrijven. Als dat wel het geval zou zijn dan zou hij over alles en iedereen schrijven.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link