26 augustus 2017


Eredivisie: FC Twente verliest voor de derde keer op rij, AZ wint uit bij Vitesse

FC Twente is erg matig aan het nieuwe seizoen begonnen. Vanavond wist de club uit Enschede ook hun derde competitieduel niet te winnen. PEC Zwolle was met 2-0 te sterk. AZ wist uit bij Vitesse te winnen, en SC Heerenveen won eveneens uit bij ADO Den Haag.

Vitesse - AZ Alkmaar: 1-2
Vitesse heeft voor het eerst dit seizoen punten gemorst. De Arnhemmers, die met zes punten uit twee duels fier aan kop gingen, bogen in eigen huis met 1-2 voor AZ.

AZ, dat zijn tweede zege boekte,was heer en meester in Arnhem, maar sprong veel te slordig met alle kansen om. Na drie minuten opende Wout Weghorst uit een vrije trap van Vejinovic de score, maar in het
vervolg misten Til, Weghorst, Jahanbakhsh (paal) en Svensson (lat) grote kansen.

AZ leek na rust het deksel op de neus te krijgen toen Matavz uit het niets de 1-1 binnenkopte. Het spel golfde daarna op en neer en Weghorst bezorgde AZ met een rake kopbal de zege.


PEC Zwolle - FC Twente: 2-0
PEC Zwolle heeft zijn tweede zege in drie competitieduels geboekt. Thuis werd het 2-0 tegen FC Twente, dat voor het eerst na drie duels op 0 punten staat.

Waar PEC fris, aanvallend spel op de mat legde, kwam een angstig ogend FC Twente lang niet veel verder dan gegroepeerd tegenhouden. De 1-0 ruststand was dan ook verdiend. Mokhtar tekende met een fraai schot voor de Zwolse treffer.

Mokhtar verzuimde oog in oog met keeper Brondeel Zwolle op 2-0 te zetten. Twente drong daarna wat vaker aan, wat een kans opleverde voor Boere. Van dichtbij mikte hij over. De verdiende 2-0 viel echter toch: Trajkovski haalde Ehizibue neer en Van Polen schoot raak vanaf de stip.


ADO Den Haag - SC Heerenveen: 1-2
ADO Den Haag staat na drie duels nog met lege handen. Thorsby sloeg namens sc Heerenveen na de rust twee keer toe in de residentie: 1-2.

De Friezen waren voor rust sterker, maar rond het strafschopgebied stokte het. De eindpass was onzorgvuldig en de schoten misten precisie. Odegaard zette Zwinkels een keer aan het werk,Becker mikte aan de overkant recht op Van der Steen.

ADO liet zich na rust verrassen bij een voorzet van Dumfries. Thorsby gleed de bal binnen. Dat duo tekende, in dezelfde rolverdeling, ook voor de 0-2. Johnsen maakte na veel geduw en getrek over en weer uit een corner nog de aansluitende treffer, maar daar bleef het bij.



Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Uitblinker Dybala loodst Juventus langs Genoa (2-4)
- FC Barcelona wint van Alaves dankzij twee treffers van Lionel Messi
- Michel van Egmond schreef over het turbulente leven van Christian Gyan (Jinek)
- Uitzending Voetbal Inside van 25-08-2017 trekt 385.000 kijkers



Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Ousmane Dembélé voor 105 miljoen euro naar FC Barcelona
- Robin van Persie definitief terug in selectie Nederlands elftal
- Sander van de Streek: ''Er was contact met de keeper, maar om daar nu voor te fluiten...''
- Edwin van der Sar: ''Uitschakeling Ajax in de Europa League is een groot drama'' (Fragment)
- Column: ''Mag je FC Utrecht dit seizoen een titelkandidaat noemen?''
- Hoe gaat het nu met... Giorgi Kinkladze


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link