25 augustus 2017


Voor het eerst sinds 1990 geen Europees voetbal voor Ajax

Ajax speelt voor het eerst sinds 1990 geen Europees voetbal. Na de teleurstellende 0-1 thuisnederlaag verloren de Amsterdammers bij Rosenborg (na een 1-2 voorsprong) met 3-2.

Ajax wilde snel de schade herstellen en kreeg via Dolberg, Younes en De Ligt ook kansen. Rosenborg temporiseerde en sloeg na balverlies van Van de Beek hard toe. De vrijstaande Bendtner knikte raak.

FC Utrecht mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef in de eerste helft, want Zenit had recht op een penalty na een overtreding van Ramon Leeuwin in de zestien op Daler Kuzyaev. Del Cerro zag de charge van de centrale verdediger over het hoofd.

Na de onderbreking drong de Russische koploper aan en stuitte Sebastian Driussi van dichtbij op doelman David Jensen. FC Utrecht deelde af en toe wat speldenprikjes uit, maar uitgespeelde kansen vielen er niet te noteren.

Met Huntelaar als extra spits stapelden de kansen zich na rust op en binnen een minuut zag het er door Younes en Schöne ineens zonnig uit. Rosenborg hing in de touwen, maar veerde op. Nadat Konradsen (net als Younes) de paal had getroffen, sloeg Adegbenro in de slotfase met een kopbal en een soloactie twee keer toe.


Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- FC Zenit verslaat kranig FC Utrecht pas na verlenging
- Betweters #1: ''50 miljoen euro voor Dolberg? Direct verkopen!!''
- Trainer Sporting: ''Bas Dost gepasseerd uit tactische overwegingen''
- Luuk de Jong bereikt persoonlijk akkoord met Girondins de BordeauxLees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Column: ''Mag je FC Utrecht dit seizoen een titelkandidaat noemen?''
- Hoe gaat het nu met... Giorgi Kinkladze


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link