24 augustus 2017

FC Zenit verslaat kranig FC Utrecht pas na verlenging

FC Utrecht heeft zich net niet weten te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Het elftal van coach Erik ten Hag weerde zich uitstekend tegen FC Zenit, maar ging na verlenging uiteindelijk kopje onder: 2-0.

Voor de ogen van ongeveer 50.000 toeschouwers in het speciaal voor het WK gebouwde stadion bleek FC Utrecht aanvankelijk danig onder de indruk van de tegenstander. Aleksandr Kokorin repareerde na negen minuten al de in De Galgenwaard opgelopen schade door de 1-0 binnen te tikken, nadat de Spaanse scheidsrechter Carlos Del Cerro de voordeelregel had toegepast.

FC Utrecht mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef in de eerste helft, want Zenit had recht op een penalty na een overtreding van Ramon Leeuwin in de zestien op Daler Kuzyaev. Del Cerro zag de charge van de centrale verdediger over het hoofd.

Na de onderbreking drong de Russische koploper aan en stuitte Sebastian Driussi van dichtbij op doelman David Jensen. FC Utrecht deelde af en toe wat speldenprikjes uit, maar uitgespeelde kansen vielen er niet te noteren.

Tot twintig minuten voor tijd, toen Zakaria Labyad doelman Andrey Lunev tot een redding dwong. FC Utrecht werd brutaler en kwam meer in de buurt van het vijandelijke doel. Sander van de Streek zag Lunev zijn schot pareren, waardoor de 1-0 op het bord bleef.

In de noodzakelijke verlenging trok Zenit aan het langste eind. Na mogelijkheden voor Dmitry Poloz en Kuzyaev passeerde Kokorin vlak voor het verstrijken van het eerste kwartier sluitpost Jensen. Sander van der Streek leek de 2-1 te scoren, maar de scheidsrechter keurde de treffer om onduidelijke redenen af. FC Utrecht kon daarna geen vuist meer maken.

- Betweters #1: ''50 miljoen euro voor Dolberg? Direct verkopen!!''
- Trainer Sporting: ''Bas Dost gepasseerd uit tactische overwegingen''