11 januari 2012


René van der Gijp start weer met geven van lezingen

Zoals het er nu naar uitziet is René van der Gijp vanaf aankomende maandag (16 januari 2012) weer te zien in Voetbal International. Deze week begint hij ook weer met het geven van lezingen in het land.

"Ik voel me niet slecht nu", aldus Van der Gijp in de papieren editie van Voetbal International. "Ik ga deze week met Johan naar een paar lezinkjes. Gaan we kijken hoe dat gaat allemaal. Ik heb natuurlijk niet heel veel gedaan de afgelopen tijd."

Wanneer ook dan het gevoel goed blijft, zit hij in de eerste reguliere uitzending van 2012 op zijn vertrouwde plek aan tafel, samen met de eveneens terugkerende Willem van Hanegem. "Ik ga er in elk geval voor. Wat denk jij dan!"

Gemist
De voetbalanalist heeft zijn aanwezigheid in Voetbal International gemist. "In het begin was ik er vrij gelaten onder allemaal, maar de laatste tijd zat ik weer echt te kijken naar VI. Dacht ik: 'Ach man, dat is toch niet waar, joh! Kan je ook van de andere kant zien.' Dat zegt wel iets, hè."

Overwinning
Terugkeren in Voetbal International zou voor de oud-voetballer een enorme overwinning op zichzelf zijn. "Dat zou het zeker zijn, man. Inzinkinkjes horen erbij, zeggen ze, maken je sterker. Maar je wordt er alleen niet vrolijk van. Lezinkjes, columnpjes, VI: het is toch een soort van invulling van je leven. En dat was ik allemaal kwijt."

Studio Voetbal
Recent flirtte Studio Voetbal met Van der Gijp, maar een overstap zit er niet aan te komen. Van der Gijp geniet van de wisselwerking in Voetbal International. "Johan en ik, we geven onze mening en laten het verder gaan. Ook als iemand zegt dat je er compleet naast zit. Dan denk ik: 'Okee, joh. Mooi voor je.'"

Daarin schuilt volgens hem dan ook het verschil met Studio Voetbal. "We willen niet onze ideeën doordrijven, het moet geen welles-nietesspelletje worden dat maar doorgaat en doorgaat. Zoals bij Studio Voetbal waar ze alle vier per se hún visie over Robben willen geven. Nee, het gaat erom de snelheid erin te houden. Dát is de kracht van VI."


16 opmerkingen:

Anoniem zei

OK dan! Welkom terug René!

Anoniem zei

Ben benieuwd. Gijpie 16 januari in de uitzending zou geweldig zijn _O_. Succes René.

Superbeelden zei

Welkom terug, we hebben je gemist!

Anoniem zei

nieuw record dus, dat kan niet anders, miljoen misschien?

Anoniem zei

Goed dat hij er open over is. Hij hoeft zich nergens voor te schamen. Zijn bijzondere geest heeft nou eenmaal een positieve (voor ons) en negatieve (voor hem) keerzijde.


Wel jammer dat hij gelijk naast Van Hanegem zou moeten zitten. Dat is nou ongeveer de enige gast in Nederland, waarbij Rene zich niet op zijn gemak zou kunnen voelen. Aangezien Van Hanegem ook ongeveer de enige in de historie is. die reden ziet om te gaan katten op Van der Gijp.

Anoniem zei

Welkom terug ouwe reus!

Goed man!

Anoniem zei

Spitze!! Gijp is back! knal m erin joh

Anoniem zei

Reneetje, doe nou voorzichtig met die lezingen! Begin nou gewoon een beetje rustig weer bij VI..iig tot maandag gozert!

Anoniem zei

Jammer dat hij terugkeert.

Anoniem zei

Ik wist niet dat Van der Gijp kon lezen.

bjorn zei

de 2 anoniemen boven mij zijn echt flikkers

Tim zei

Ik sluit me aan bij bjorn

Charlie zei

Mooi! Ik hoop dat ie rustig aan doet; bouw 't lekker op des noods. Keertje in januari, daarna twee keertjes in februari als 't goed gaat... We hebben allemaal de illusie dat ie dit lees, en daar ga ik graag in mee: succes René!

Charlie zei

+t

Anoniem zei

Wat hebben we hem gemist, welcome back René!
Aan de andere kant is het wel zo dat hij soms irriteerde met zijn overacting, maar dat hoort nou eenmaal bij zijn character denk ik! :)

Anoniem zei

tim en bjorn zitten weer eens in elkaars hol.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link