01 augustus 2011


Johan Derksen: Vanaf januari met dagelijkse show op RTL

De kogel lijkt door de kerk: vanaf januari krijgen Wilfred Genee en Johan Derksen een dagelijkse show bij RTL. Derksen vertelde dit vanmorgen in de Goeiemorgenshow op Q-music (beluister het gesprek onderaan dit bericht). Eind juni werd er een pilot opgenomen voor het programma. "De mensen krijgen natuurlijk nooit genoeg van ons", riep Derksen toen.

De precieze invulling van het programma is nog niet bekend, maar het gaat om een dagelijks RTL Boulevard-achtig programma, geproduceerd door Eyeworks Sport (dat ook Voetbal International produceert). In het programma zouden naast voetbal ook andere takken van sport aan bod moeten komen, evenals sportgerelateerd show- en schandaalnieuws. Het beoogde nieuwe dagelijkse programma zou Voetbal International bij RTL7 niet in de weg gaan zitten, omdat het hoofdzakelijk uit nieuwsitems zal gaan bestaan.

Het AD meldde eerder dat het de bedoeling is dat het programma iedere werkdag tussen zes en half zeven wordt uitgezonden op RTL7. Onduidelijk is nog wat de precieze bezetting zal zijn. Volgens Derksen zal er in een pool van twee teams gewerkt gaan worden. René van der Gijp zal in ieder geval niet op vaste basis in het programma te zien zijn.

Update 1 augustus, 15:15 uur:
RTL-woordvoerder Jaap Paulsen laat aan SigaarSnor.blogspot.com weten dat het nog niet zeker is dat het programma er komt. "Er zijn zeker plannen maar niets is nog definitief. Er zijn nog een aantal hordes te nemen", aldus Paulsen. Het gaat daarbij onder andere om het vinden van sponsors die het programma willen financieren.

Update 1 augustus, 15:30 uur:
Beluister hieronder het gesprek met Johan Derksen op Q-music:


10 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit wordt hun ondergang.

Uitmelken, overkill.. je ziet er al aankomen.

Tot ziens. Het ware leuke jaren!

Anoniem zei

Super mooi!! Hier hoopte ik al jaren op!

Leo zei

Erg jammer. Het wordt hoog tijd voor een nieuwe Holland Sport. Eeuwige zonde dat Holland Sport er mee gestopt is, want er is m.i. meer behoefte aan diepgaande sportprogramma's dan dit soort 'sport'programma's. Jammer.

Anoniem zei

Er is wel degelijk plek voor een sportprogramma met deskundigen en oud-sporters. Bij de NOS zitten alleen maar presentatoren die zelf nooit goed genoeg waren om de sport waarover ze verslaan te beoefenen.

Anoniem zei

Het fragment staat op de site van Q Music.

Anoniem zei

Ik moet nog eens zien wat het word, lijkt me niet dat Derksen elke dag op tv moet zijn over nieuws waar hij geen verstand van heeft, Derksen is goed maar dan wel over Voetbal! Dus puur voetbal is geweldig, ander nieuws opgerot!

Anoniem zei

@01-08-11 15:06
Daarom moeten ze ook deskundige/oud-sporters gebruiken voor ander nieuws. Bijvoorbeeld Danny Nelissen (ervaring Eurosport, Tour du Jour) wielrennen, Ben van der Burg (ervaring BNR, Tour du Jour) /Bart Veldkamp (ervaring NOS, Tour du Jour) schaatsen, Dennis van der Geest judo, en ga zo maar door. Oud sportmensen met goede kijk op hun sport vindt het publiek volgens mij veel interessanter dan een Tom Egbers of andere nobody die het nieuws brengt.

Anoniem zei

overkill

Anoniem zei

Dat gaat het niet worden. Zo ondermijnen ze Vi op maandag en vrijdagavond. Heel dom dit. Als er belangrijk voetbalnieuws is dan zal dit op die dag behandelt worden, en zullen ze niet kunnen wachten op de maandag of vrijdag.

Anoniem zei

Het is helemaal geen overkill. Een aantal jaar geleden hebben Genee en Derksen ook dagelijks Doordekken gedaan, was er toen ook sprake van overkill? Volgens mij niet.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link