19 augustus 2010


SBS wil dat RTL en niet sponsor betaalt voor Kraay Jr.

De reden dat Hans Kraay Jr. toch niet terugkeert aan tafel bij Voetbal International is dat SBS niet wil dat een sponsor het bedrag betaalt dat de zender eist voor ieder optreden van Kraay Jr. in het programma. Kraay Jr. had een sponsor gevonden die bereid was SBS de gewenste vergoeding te betalen, maar SBS wil dat RTL het geld uit eigen zak overmaakt.

SBS eist per optreden van Kraay Jr. bij concurrent RTL een, volgens SBS, "marktconform bedrag". Het blijkt te gaan om 2500 euro per uitzending. RTL was niet bereid dit te betalen, waarna de onderhandelingen vorige maand werden afgebroken. Nu Kraay Jr. zelf een sponsor had geregeld die dit bedrag wilde ophoesten, verwachtte men bij Voetbal International en RTL dat de deal beklonken was. SBS gaat dus echter alsnog niet akkoord.

Johan Derksen in JENSEN! op Radio Veronica: "Hans had een sponsor gevonden die SBS zou gaan betalen, maar nu heeft SBS toch gezegd: 'nee, we doen het niet'. Dat is heel treurig voor Hans. Hans zegt: 'Mijn vrouw gaat dolgraag naar Ibiza op vakantie en ik ga dolgraag naar Voetbal International'."

RTL-woordvoerder Jaap Paulsen laat aan HP/De Tijd weten het vreemd te vinden dat SBS nog steeds weigert om Kraay Jr. uit te lenen. "Geld is geld, toch? Of het nou van ons kwam of van een sponsor, dat zou niks uit mogen maken."

Woordvoerder Eric Dekker van SBS kijkt hier echter anders tegenaan: "Het is toch van de gekke dat Hans zelf een sponsor moet vinden om dat geld bij elkaar te vinden, terwijl RTL niets wenst te doen? Zo werkt het niet. Hans mag blijven komen bij Voetbal International, maar dan verwachten wij iets terug van RTL. Die bereidheid hebben ze kennelijk niet."

Naast een geldbedrag had SBS eerder voorgesteld dat Kraay Jr. in Voetbal International mocht zitten als er dan ook sterren van RTL in SBS-programma's zouden komen opdraven. Volgens Jaap Paulsen van RTL is dat echter geen optie: "Je kunt iemand als Albert Verlinde toch niet verplichten om met enige regelmaat op te treden in Shownieuws? Incidenteel kan dat gebeuren, maar het kan nooit iets structureels zijn. Vandaar dat we op die tegenprestatie niet zijn ingegaan."


4 opmerkingen:

Anoniem zei

"Geld is geld, toch? Of het nou van ons kwam of van een sponsor, dat zou niks uit mogen maken."

Spijker op z'n kop!

Anoniem zei

Klote SBS

Geld is geld!

Anoniem zei

Eric Dekker heeft vast een klein pikje en probeert hem op deze manier te verlengen. In één woord zielig!

Anoniem zei

Och och, wat enorm zielig van SBS. 2500 euro is wel veel als je normaal 1000 voor vraagt ja.
Ik vind het echt misselijkmakend van SBS, dat zeg ik niet in emotie maar het is de waarheid.
Alleen het feit al dat Hans zelf een sponsor zoekt zegt genoeg toch?

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link