19 december 2017


Sylvana Simons roept op tot boycot van Voetbal Inside

Sylvana Simons, leider van de voorlopig nog zetelloze partij Bij1, heeft zojuist opgeroepen tot een reclameboycot van het goedbekeken programma Voetbal Inside. Volgens haar is het programma “al jaren” seksistisch en racistisch, maar de homo-onvriendelijk teksten die onlangs in het programma werden gedebiteerd zijn voor Simons de druppel.

“Deze week moesten homo’s het weer eens ontgelden”, schreef Simons op haar Facebook. “René van der Gijp walgt van homoseks (‘heel ranzig’) én van het idee om twee mannen te zien trouwen. Wat moet het verschrikkelijk zijn dit te aan te horen wanneer je ouders tv kijken en je zelf nog uit de kast wil komen”, aldus Simons.

Volgens Simons is Van der Gijp al langer bezig homohaat in de topsport te normaliseren door uitspraken te doen zoals “14-jarige homo’s stoppen met voetbal, die gaan in een kapperszaak werken” en “15 potten vaseline gingen er doorheen nadat ik al die homo’s over me heen kreeg”.

Alhoewel ze dit niet in haar post noemt kwam Simons zelf ook ter sprake in Voetbal Inside gisteren. Toen het gesprek over een een foto van Atletico Madridvoetballer Antoine Griezmann in blackface ging, zie Van der Gijp dat hij hem vond lijken op “de broer van Sylvana”.

Simons noemt een drietal adverteerders bij naam: Amstel Bier, Gillette en de Toto. “Willen deze merken ook homofobie mede mogelijk maken? Zo nee: waarom sponsoren deze merken Voetbal Inside dan nog?”, schrijft Simons.
Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Atlético Madrid dient een officiële klacht tegen FC Barcelona bij de FIFA
- Uitzending Voetbal Inside van 18-12-2017 trekt 672.000 kijkers
- Spelersvrouwen op Instagram: Antonella Roccuzzo (Lionel Messi)Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Een dagje meerijden met Johan Derksen


3 opmerkingen:

Anoniem zei

zeikwijf

Anoniem zei

Ach, Sylvana Simons. Dat we daar nog tijd aan moeten besteden. Dat mens heeft geen greintje gevoel van humor. De enige keer dat ik om haar kon glimlachen was een paar jaar geleden toen ze aankondigde (bij DWDD - waar anders?) dat ze een stand-up show ging doen. Zij? Een stand-up show? Als er nou iemand is die totaal gespeend is van humor dan is zij het wel! Maar ze was wel serieus en ze nam (neemt) zichzelf ook heel serieus. Overigens totaal misplaatst. Dus laten wij dat dan maar niet doen.

Robert van den Heuvel zei

Alsof deze mevrouw überhaupt al keek naar Voetbal Inside.

Het zit haar kennelijk dwars dat niemand haar serieus neemt, en probeert nu wraak te nemen. Wat een nare vrouw!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link