29 september 2017

Europa League: OGC Nice oppermachtig tegen zwak Vitesse (3-0)

Vitesse heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Europa League verloren. Het Franse OGC Nice was thuis oppermachtig en won met 3-0.

Vitesse kon Nice een kwartier bijbenen, om vervolgens op alle fronten te worden afgetroefd. Pléa kon bij een corner vrij inschieten en kort voor rust verspeelde Serero de bal, waarna Saint-Maximin na een lange rush de bal fraai in de verre hoek schoot. Vitesse moest het doen met afstandsschoten van Foor en Matavz.

De tweede helft,die vanwege lichtuitval 15 minuten stillag, bood weinig vertier. Wel schoot Bruns de bal uit een vrije trap op de kruising. Doelman Pasveer, die een krul van Seri naast zag gaan, had de 3-0 (ferme knal Pléa) kunnen voorkomen.

Trainer Henk Fräser was erg ontevreden met de uitslag. ''Er waren een aantal momenten onnodig. Daar heb je wel moeite mee, met name de tweede goal. Bij de eerste kun je nog een verhaal maken, dat het kan gebeuren. De derde misschien ook, omdat het in de eindfase is. De tweede goal niet, die vergooit de wedstrijd en daar ben ik ook echt pissig over. Die andere twee momenten kan ik nog iets nuanceren. Die tweede goal was echt onnodig'', blikt Fräser terug bij FOX Sports.