25 september 2017


Bondscoach Zuid-Korea: ''Guus Hiddink is welkom als adviseur''

Guus Hiddink is meer dan welkom als adviseur van het Zuid-Koreaanse voetbalelftal. Dat zei de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea Shin Tae-yong tegen persbureau Yonhap.

''Hiddink is een legende in het Zuid-Koreaanse voetbal. Ik zou geen seconde aarzelen zijn hulp te aanvaarden'', aldus Shin tijdens en persconferentie, waarin hij de selectie voor twee vriendschappelijke interlands bekendmaakte. Zuid-Korea plaatste zich onlangs voor het WK voetbal van 2018 in Rusland.

Shin stelde wel als voorwaarde dat de zeventigjarige Nederlander met zuivere motieven komt naar het land, waar hij ereburger is. ''Hij moet het doen om het voetbal in Zuid-Korea verder te ontwikkelen en het nationale team beter te maken voor het WK, niet voor persoonlijk gewin'', aldus Shin, die in juli de ontslagen Duitser Uli Stielike opvolgde.

Guus Hiddink liet zich onlangs ontvallen dat hij bereid was in een adviseursrol Zuid-Korea bij te staan. Hij geniet in het land grote populariteit sinds hij in 2002 als bondscoach Zuid-Korea naar de vierde plaats loodste op het WK.
Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Vincent Janssen: ''Fenerbahçe is voor mij een soort van verlossing''
- Uitzending Studio Voetbal van 24-09-2017 trekt 666.000 kijkersLees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Hoe gaat het nu met... Giorgi Gakhokidze
- Spelersvrouwen op Instagram: Lori Harvey (Memphis Depay)
- NAC Breda zorgt voor enorme stunt in De Kuip
- ''KNVB wil niet dezelfde fout maken met Sofyan Amrabat''
- Johan Boskamp krijgt training voor 'De Slimste Mens' (Voetbal Inside)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link