05 juli 2014


Gijp: 'Johan Derksen doet VI Oranje alleen nog maar voor het geld'

René van der Gijp heeft zich vandaag in een interview met Trouw, erg kritisch uitgelaten over Johan Derksen. ''Ik heb soms het idee dat geld verdienen voor Johan belangrijker is dan plezier beleven aan het maken van zo'n programma als VI Oranje.'', aldus René van der Gijp.

Deze uitspraak is gebaseerd op een groot irritatiepunt van René van der Gijp tijdens de reeks van VI Oranje. Hij zou zich namelijk behoorlijk storen aan het gedrag na afloop van VI Oranje. Waar hij, Wilfred Genee en andere gasten van VI Oranje nog op de foto gaan met het publiek, zit Johan Derksen direct in zijn auto om naar huis te gaan. ''Hij brengt het niet meer op, dat vind ik best wel pijnlijk omdat contact met het publiek een wezenlijk onderdeel van ons succes is.''

Volgens René van der Gijp moet VI Oranje in 2016 een andere aanpak krijgen. ''De lol gaat er zo vanaf. Ik wil, als dit WK-spektakel achter de rug is, gaan praten met de RTL-directie om te kijken hoe we het anders kunnen gaan aanpakken. Leg ik een bom onder het programma? Ja, misschien, maar iemand moet het toch doen?''


28 opmerkingen:

Anoniem zei

Heeft Gijp wel een punt. Dankzij ons verdient Derksen veel geld dus even een half uurtje blijven is wel op zijn plaats.

Anoniem zei

alle vaste kijekrs merken dit al maanden, de sfeer is eruit, maar hoe kan het ook anders als derksen in 1 van de eerste afleveringen van vi oranje al zegt wanneer wilfred vraagt heb je er een beetje zin in dat hij er helemaal geen zin in heeft en niet kan wachten tot het afgelopen is? derksen af en toe vervangen met een nieuw gezicht zal al wonderen voor het programma doen.

Anoniem zei

Beter ruilen ze hem in voor of Koert Westerman of Iwan van Duren of als afwisseling per week. Derksen alzheimer en sacherijnig. Beter muziekprogramma's of interv dan is die wel prima en positief!

Anoniem zei

Gijp eruit gooien zou al enorm helpen.

Over het paard getilde zelfingenomen gek die maar even een collega een mes in de rug steekt. Je kan ook gewoon naar Derksen toestappen NSB'er.

Anoniem zei

En waar blijft de link van de afgelopen uitzending?

Anoniem zei

"Je kan ook gewoon naar Derksen toestappen NSB'er."

Kan niet, zoals gezegd, hij stapt meteen in de auto en gaat naar huis. ;-)

Anoniem zei

Een beetje groepstherapie helpt bij ernstige psychosociale problematiek
-- dus ik denk dat ze er gewoon een psychotherapeut mee aan tafel moeten zetten. Bitterballen en therapie! Laat ze ook maar op skippyballen zitten. Lekker man!

Anoniem zei

derikse zei al vanaf dag 1 datg hy zou stoppen op zn 65ste. het geld was ook niet wat hy nu verdiende. maar hy wilde op pensieon en zijn vrouw die zeurt ook denk ik aan zijn hoofd aangezien zij plannen hadden. ze zouden naar amerika verhuizen.

na dat ruzie met wilfred was het ook voorbij. ik bedoelde ze waren geen beste vrienden maar ze konden met elkaar leven.

waar ik me wel aan erger is dat niks tussen de heren blijven. wilfred die maakt zn mond open en nu ook renee. dat is allemaal slecht voor zaken. een ander ding is ook dat rennee meestal de peace keeper is dus dat verhaal krijgt ook een staartje.

Anoniem zei

Derksen heeft zijn boek nog gepromoot, Of geeft Gijp dat geld aan een goed doel? Raar om collega af te kraken over geld.Terwijl je zelf ook aardig je zakken hebt gevuld.

Anoniem zei

@2.18; houd het anders bij 1 alinea die in normaal Nederlands te volgen is?

Het is overduidelijk dat de huidige vorm met al het geforceerde en repetitieve gedoe niet de manier is waarop Derksen graag aan dat programma deelneemt.

De geforceerd opgezweepte sfeer, de storende sponsoronzin (lukt het programma maar niet om dat redelijk in te passen), al die jolige twitterplaatjes, fragmentjes en 10 minuten Sierd de Vos, het is totaal niet in zijn stijl. Daarop komt nog dat de presentator alleen maar dezelfde repetitieve dingen aanzwengelt en steeds met dezelfde soort "grapjes" en vooropgezette herhaalvragen hem in een hoek zet waarin er ook niets lijkt te winnen voor hem.

Tot slot oogt Derksen ook vooral moe en lijkt hij de rol van kritische insider steeds meer kwijt te raken. Lijkt me een fair punt dat Van der Gijp aanstipt. Het échte probleem van de charme die van het programma af gaat ligt echter wat dieper. Toch blijft het nog steeds 100 keer beter kijkbaar dan dat weeïge en karakterloze NOS gezemel.

Anoniem zei

Gijp is een heel foute vent, vind ik. So what dat Derksen het voor het geld doet. Niks mis mee!

Anoniem zei

Een paar jaar geleden droeg Derksen dit programma, met Gijp als vermakelijke side kick. Inmiddels is het verhaal anders: Gijp is degene om wie het programma draait, terwijl Derksen niet eens meer als vermakelijke side kick functioneert.

Zal met leeftijd te maken hebben, want Derksen oogt als een oude, vermoeide man, die telkens weer dezelfde grijsgedraaide platen afspeelt zonder een enkele spontane, originele gedachte.

Als je een keer of 60 meent te moeten vertellen dat Van Gaal een goede trainer maar geen prettig mens is, dan zouden er toch mensen in je omgeving moeten zijn die je daar op een prettige manier op wijzen.Anoniem zei

Het is natuurlijk belachelijk dat Derksen veel poen verdient dankzij VI Oranje, maar meer energie steekt in zijn overbodige boekjes en kledinglijn. Derksen was vroeger scherp, nu is zijn geklaag voorspelbaar en saai. Hoe kan je de kritiek van Derksen serieus nemen als de helft van die kritiek gebaseerd is op onjuistheden omdat hij het voetbal met slechts een half oog volgt? Zijn ongeïnteresseerde houding in het programma is ook een minachting van de kijker. Zo'n Sierd de Vos geilt misschien op zichzelf, maar hij zorgt wel voor entertainment. En dat kan je van Johan al lang niet meer zeggen.

Anoniem zei

Iedere beslissing van Van Gaal pakt goed uit.
Check

Dirk Kuyt speelt de sterren van de hemel
Check

Sierd de Vos is het leukste item van VI
Check

Al deze drie personen zijn op typisch ongenuanceerde wijze verguisd door Derksen omdat zijn ego te groot om hiermee om te kunnen gaan blijft hij maar krampachtig in zijn oude rol steken. En nu wordt Derksen zelf verguisd, boontje komt om zijn loontje zullen we maar zeggen, haha.

Anoniem zei

Het is tijd voor nieuw bloed. Derksen en Genee gaat niet meer samen. Genee was de beste presentator, maar zoekt nu alleen nog goedkope inkoppers. Zet hem er eens uit, zodat het weer over voetbal gaat. Gijp pakt daarna zijn eigen rol wel weer op als de rest ook beter loopt, want nu probeert hij er teveel iets van te maken, omdat hij merkt dat het niet loopt.

Anoniem zei

Lekker hypocriet van Gijp. Waarom doet hij dit programma dan? Voor de liefde van het volk? Wat een onzin. Derksen is moe, maar hij is dan ook 65 en werkt nog dagelijks aan tal van projecten. Gijp heeft nog niet één dag in zijn leven gewerkt. Was een matige voetballer en is nu een matige analist. De enige reden dat hij zo populair is, is omdat hij soms eens iets "gewaagd" roept. Maar alles is zo voorspelbaar geworden, dat niet alleen Derksen, maar ook de kijker er moe van wordt. "Jaaa, hèhè."

Anoniem zei

Was Gijp niet de man die zich een tijdje terug nog gedroeg als een depressieve idioot met een zogenaamde burnout. Of was dat alleen maar om een boek te kunnen schrijven over hem. Hoe dan ook, ik vind dit vrij hypocriet want misschien heeft Johan ook wel privéproblemen.

Anoniem zei

Opzouten stelletje zuurpruimen! Er is werkelijk geen flikker meer aan, dat programma; en zo hoor je iedereen erover! Stelletje negatievelingen! Ga lekker in het bejaardenhuis zitten zeiken! Chapeau voor Hugo Borst e.a. met hun topprogramma!

Anoniem zei

Eigenlijk is die hele tafel een beetje passe,alles blijft in herhaling vallen.En begint erg vermoeiend te worden zou Wimpie zeggen....

Anoniem zei

Ik zou ook niet aan een tafel willen zitten met die oppervlakkige rel nicht van een Genee. Hij zou niet misstaan bij de 'Toppers". Bahbah...

Anoniem zei

Gijp durft Derksen nu niet aan te kijken in deze uitzending van VI.
Wat is vd Gijp toch een schijnheil..

Anoniem zei

Inderdaad, genee is het echte probleem en eindelijk wordt dat nu eens door meerderen gezegd. Vermoed dat Derksen, zoals 6.10 al aanstipte het extreme ongeingehalte niet meer kan opbrengen. Gijp blijft wat mij betreft ijzersterk als het om voetbal gaat, maar juist daar wordt hij steeds onderbroken. Tot grote ergernis van Derksen. Toegegeven Derksen komt met onzin als iedere coach zou hetzelfde resultaat hebben gehaald etc, maar snap hem ergens wel, al hoeven trouwe fans daar niet de dupe van te worden, die kunnen er immers niets aan doen

Anoniem zei

Het allergrootste probleem is natuurlijk ontstaan na het grote succes van VI-oranje in 2010. Hoge kijkcijfers, televizierring, rare spin-offs (tour du jour).

Ineens moest het een programma voor het grote publiek worden. Inclusief raar RTL-volk als tafelgasten, koddige filmpjes en onzinnige sponsormomentjes.

Daar waar het programma in 2010 vergelijkbaar was met Villa BVD, waar voetbalkenners en (echte) voetballiefhebbers of mensen met een deskundige mening over een voetbalgerelateerd onderwerp aan het woord kwamen en A-artiesten het programma bevolkten is het programma afgegleden naar een rariteitenkabinet waar iedere C-artiest mag aanschuiven om zijn mening te poneren. Ik ben in de afgelopen weken vaak langs gezapt, maar blijf echt niet hangen voor de mening van; Carlo Boszhard, Gordon, Gerard Joling of Frans Bauer.

Ik kan me voorstellen dat zowel René als Johan, maar ook iemand als Kieft, er de voorkeur aan geven om in een iets serieuzere sfeer over voetbal te praten. Bij Johan is dit echter wat in het negatieve doorgeschoten. Waar René nog denkt: "Het zal mijn tijd wel duren", gooit Derksen z'n kont tegen de krib en wil zo snel mogelijk na de uitzending weg uit de poppenkast die RTL van dit programma heeft gemaakt.

Infostrada en RTL + de mannen van VI moeten maar eens goed om de tafel gaan zitten en bij zichzelf te raden gaan of een programma dat door echte voetballiefhebbers momenteel niet meer serieus genomen wordt nog wel bestaansrecht heeft.

Anoniem zei

Ik vind het programma nog elke avond leuk om naar te kijken. Vooral de analyses van Kieft en Rene spreken mij aan. Gewoon ontzettend realistisch en niet met de meute mee hobbelen. Ik kan mij wel storen aan allerlei bnrs die werklijkwaar helemaal niets te melden hebben. Johan is gewoonweg niet gediend van allerlei randzaken van het programma en zit er alleen om serieus over voetbal te praten. Dat lukt soms niet, dan zitten ze net 5 minuten in een discussie en moeten naar de selfie actie. Ja daar wordt ik ontzetten moe van. Het is de laatste dagen al wel iets beter maar van al die sponsor items wordt ik ontzetten moe.

Anoniem zei

Nou ik word al moe als 3 ego's de ruzie niet willen bij leggen, waaorm 3?, Genee als stoker erbij hij genoot er van om eindelijk eens niet midden in een ruzie te zitten.

Anoniem zei

De platvloersheid icm een totaal gebrek aan fatsoen en zelfreflektie, hebben geleid tot een SBS-nivo van hun programma.
Werkelijke kennis en inzicht worden geetaleerd door Hans Kraay Jr en Jan Boskamp. Afbranden van mensen en vaak ook daardoor hun gezinnen moet worden afgestraft.

Anoniem zei

Het stelselmatig op een vreselijke manier onderuit halen en dus beschadigen van voetballers, trainers, collega journalisten en wie al niet meer, heeft me altijd al tegengestaan. Wat zullen Manolev, Jack van Gelder en Dick Advocaat om maar eens iets te noemen nu lachen!

En dan al die meelopers als Nico Dijkshoorn en consorten. Zelfs (oud) politici lenen zich om voor geld aan te schuiven. Wat kan mij hun onprofessionele mening schelen. Werkelijk alles is vooraf bedacht, elke opmerking, elke grap. Kan het niet meer aanzien. Gauw aan SBS verkopen dat programma!

Anoniem zei

Laat ze elkaar maar lekker afmaken

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link