26 december 2011


René van der Gijp mikt op terugkeer na de winterstop

Zoals het er nu naar uitziet is René van der Gijp na de winterstop weer van de partij in Voetbal International. Dat vertelde hij gisteren in een interview met het Radio 1-programma De Perstribune (onderaan dit bericht te beluisteren). "Ik voel me nu weer prima. Over een week of drie ben ik wel fit."

2011 is voor René van der Gijp een jaar van uitersten geweest. "Ik denk terug aan het feit dat het programma'tje (Voetbal International, red.) de Gouden Televizier-Ring gewonnen heeft. En ik denk terug aan het feit dat ik aan het eind van het jaar een vliegende inzinking heb opgelopen. Ik ben er nu gelukkig weer enigszins bovenop aan het kruipen. Ik ben wel geschrokken van het feit dat je zover weg kan zakken."

Inzinking
Een verklaring voor zijn inzinking heeft 'Gijp' wel. "De afgelopen tweeënhalf jaar is er wel het nodige met mij gebeurd. Van een heel rustig leventje waarbij ik gewoon twee, drie lezinkjes in de week gaf, werd het één grote hype. Zes-, zevenhonderd mensen in een zaaltje waar er maar driehonderd in konden. Ik werd er op een gegeven moment helemaal gek van. Er kwam opeens wel heel veel op me af en misschien is dat wel te veel geweest."

Ondanks alles blijkt Van der Gijp nog steeds de koning van de relativering te zijn. "Ach, weet je. Ik ben ook wel zo dat ik bij mezelf denk: het is hartstikke vervelend geweest, maar er zijn er ook nog zat die het veel zwaarder te pakken gehad hebben dit jaar."

Voetbal International
Aan stoppen met Voetbal Internaitonal heeft hij nooit gedacht. "Dat programma'tje vind ik hartstikke leuk om te doen. Ik kijk die wedstrijdjes toch." Ook denkt Van der Gijp iets toe te voegen ten opzichte van andere voetbalanalytici. "Ik ben er inmiddels wel achter dat ik altijd nog wel een soort van andere mening ben toebedeeld dan al die analisten die ik aan het woord hoor of in de krant lees."

Hij hoopt dan ook snel weer aan te gaan schuiven aan tafel bij Johan Derksen en Wilfred Genee. "Ik wil natuurlijk volgend jaar wel gewoon weer gaan beginnen, dat moge duidelijk zijn. Ik voel me nu weer prima. Dat gaat lukken. Over een week of drie ben ik wel fit."

2012
Van der Gijp kijkt ook echt uit naar het nieuwe jaar. "We gaan een leuk jaar tegemoet, zeker met het EK. Daarna nog de Olympische Spelen. We hebben geweldige Champions League-wedstrijden en zelfs de Europa League wordt leuk. Kan niet op!"

Het hele interview met René van der Gijp is hieronder te beluisteren:Zie ook:
- René van der Gijp: "Ik begon een rare snijboon te worden"
- René van der Gijp in uitzending KRO Profiel


21 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi, welkom terug alvast René!

Anoniem zei

Ik kan niet wachten op die eerste aflevering. Al hoop ik dat het niet zo geforceerd gaat als het met Hans ging.

Anoniem zei

Zijn probleem is nou net of het allemaal niks doet.Hij doet beter voorkomen dan het werkelijk is.

Anoniem zei

En daar ben ik zo bang voor als het net zoals met Hans gaat. We moeten niet meteen verwachten dat hij net zo grappig gaat doen als voorheen. Maar in de loop van de tijd moet het goedkomen. Gelukkig is hij weer terug!

Anoniem zei

Als hij weer de idioot gaat uithangen met dat paardengehinnik van hem is hij binnen een paar weken voor de tweede keer van de buis maar dan voorgoed.

Anoniem zei

gewoon je zelf blijven, dat kan je wel aan rene overlaten.

Richard zei

Weet waar ik nou zo moedeloos van woord.
Overal op het internet waar je en bericht kunt plaatsen. Zijn er altijd van die mensen die haten om het haten. Zoals bijvoorbeeld een van de "anoniempjes" wat bedoel jij nou met de idioot uithangen met z'n paardegehinnik?
René is teminste nog gezellig!
En brengt teminste nog sfeer in dat ohzo saaie progamma die die sfeer zeer zeker nodig heeft
Waar rené dus duidelijk de boventoon in voert.

Hou is op met zaneken en gun die man zijn comeback
Als er iemand is die ik "het" gun dan is Rene het wel

Jozef zei

top! verheug me weer op Gijp!! en wanneer kan ik Gijpvogels kopen bij de Kruidvat? ga mn hele huis volgooien :P

FORZA GIJPIE

Ron Willemsen zei

Geweldig dat Rene weer bijna fit is.
Ik kijk er echt naar uit. Top gozer !

trainingspakken voetbalclubs zei

Ik verheug me weer op de uitzendingen dat rene er weer bij is!

Anoniem zei

Laat die Van der Gijp alsjeblieft wegblijven! Hoogst irritante gast die alleen keihard om zichzelf moet lachen.

Anoniem zei

Volgens mij hoort Gijp bij het programma. En als iemand, zoals anoniem boven mij, hem irritant vindt is het de bedoeling dat hij niet kijkt en niet dat Gijp weg blijft. Overigens lach ik vrolijk met hem mee, evenals het publiek en andere tafelgasten, dus het 'alleen om zichtzelf lachen' mag je al in de prullebak gooien.

Anoniem zei

Domme reactie. Of jij wel of niet met hem meelacht zegt niks over de stelling dat Van der Gijp alleen om zichzelf lacht. Dat alleen slaat op Van der Gijp en niet op anderen.

En de bedoeling is dat ik wel kijk maar dan zonder Van der Gijp! 100 keer liever Jan Boskamp die zichzelf is en niet een rol speelt.

Anoniem zei

Anoniem zei
"gewoon je zelf blijven, dat kan je wel aan rene overlaten."


Hahaha, als er iemand is die NIET zichzelf is dan is het Van der Gijp wel,
Die man speelt continu de dorpsidioot. Dat maakt hem zo tragisch.

Anoniem zei

Geweldig dat Gijp er straks weer bij is.. al was het maar om die anonieme trol op de kast te jagen, heerlijk.

Thijs

Anoniem zei

Mij jaag je niet op de kast met een dorpsgek. En het staat nog te bezien of Van der Gijp terugkomt. Zijn rentree is al 100 keer aangekondigd en weer gecanceld. Als hij al terugkomt is het voor één keer want daarna schiet hij weer acuut in een psychose.

Anoniem zei

Ik vind Van der Gijp vooral laf. Hij durft nooit tegen Derksen in te gaan bang dat hij op zijn flikker krijgt. Wat dat betreft heb ik meer respect voor Hans Kraay die tenminste tegengas durft te geven tegen onze oppergoeroe.

Anoniem zei

Geweldig dat Gijp er straks weer bij is.. al was het maar om die anonieme trol op de kast te jagen, heerlijk.

Thijs

Hoe is het nou om in Rene's hol te zitten?

Anoniem zei

Kan niet wachten tot die weer terug is. De man is gewoon ontzettend grappig en brengt een leuke sfeer aan tafel.

Anoniem zei

Laat Gijp er maar mee stoppen. Heeft die succes raakt die de weg kwijt! Genee en Derksen gaan toch ook niet in de ziektewet? Hoe kun je deze man nog serieus nemen als analist? Behalve oude verhalen en t afkraken van Manolev zei die niet veel. Zijn inbreng wordt zwaar overschat. Een man als De Mos heeft meer zinnigs te melden over voetbal!

Anoniem zei

Anoniempje je bent vast voor pisvee en Koos Humorloos!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link