13 december 2011


René van der Gijp kan nog geen datum voor terugkeer noemen

René van der Gijp weet nog niet wanneer hij weer in Voetbal International te zien zal zijn. "Een datum kan ik nog niet noemen", aldus Van der Gijp op de website van zijn management Sport-Promotion. De analyticus staakte eind augustus al zijn werkzaamheden.

Sindsdien werkt hij aan zijn herstel. "Op zich gaat dat goed, maar ik merk wel dat ik meer tijd nodig heb dan ik verwachtte", zo laat hij weten. "De mensen om me heen raden me allemaal aan die tijd ook te nemen. En dat doe ik dus ook."

"Het heeft in dat opzicht geen enkele zin om een streefdatum te prikken waarop ik weer aanschuif bij Wilfred en Johan", gaat 'Gijp' verder. "Ik bekijk het van week tot week en komt de dag dat ik me weer helemaal topfit voel, dan meld ik me direct. Maar dat weten ze ook bij VI."

Bij zijn management, en overigens ook op SigaarSnor.blogspot.com, wordt veel geïnformeerd naar de toestand van Van der Gijp en het moment waarop hij weer terug zal keren. "De vele reacties doen me enorm goed."

Zie ook:
- René van der Gijp: "Ik begon een rare snijboon te worden"
- René van der Gijp in uitzending KRO Profiel


23 opmerkingen:

Anoniem zei

gijpie komt nooit meer terug. ik denk dat het voor hem persoonlijk ook beter is, dat mediabestaan maakte zijn leven een hel. kijk, de een kan daar beter (derksen/genee) meer omgaan dan de ander. Waar je ook komt (bij de benzinepomp of de bakker) heb je altijd van die simpele figuren die je geen privacy gunnen. en daar hebben deze mensen echt recht op, net als eenieder.

ik respecteer zijn besluit, wat het ook uiteindelijk gaat worden en wil me hartelijk bedanken voor al die mooie jaren. Gijpie, je relativerende, maar zeer kundige, manier van analyzeren was een verademing op de buis. heb ik veel van opgestoken, ook in mijn dagelijks leven! bedankt renee en het ga je goed jongen

Anoniem zei

Zijn leven tot een hel nog wel. Hij wil gewoon zijn mening geven over voetbal en zit anders alleen maar thuis. Hij zit altijd goed in zijn vel met Derksen en Genee en ook als Kraaj en Boskamp langskomen kan hij er goed mee opschieten.

Anoniem zei

je hebt gelijk. aan tafel ja. maar door deze activiteiten kan hij niet meer normaal over straat. en gijpie is een persoon, die niet veel wil communiceren met van die flapdrollen. hij wil gewoon zo snel mogelijk naar huis en z'n saunaatje in

dat gaf ie ja ook aan, dat het een hel was om naar de bakker te gaan of zelfs naar de brievenbus te lopen

Anoniem zei

Misschien is het dan een optie om niet elke aflevering te komen maar eens in de twee weken ofzo?

Anoniem zei

Het zou een verademing zijn voor het programma als die van der Gijp voorgoed wegblijft en nooit meer terugkomt. Dat de man aan de alcohol is verslaafd is prima maar val ons kijkers aub niet lastig met zinloze comentaren die werkelijk helemaal niets toevoegen aan het programma. Hij valt bij herhaling andere sprekers in de rede om toch maar weer steeds het laatste woord te hebben, doorspekt met bijzonder flauwe humor, waar deze flapdrol schijnbaar nog het hardst om moet lachen. Als voetballer was hij al niet veel betekenend, laat staan als studiogast.
Renè doe ons een plezier en blijf voorgoed weg.

Anoniem zei

@Anononiem boven mij

Alcohol verslaving? Waar haal je dat nou weer vandaan???

Blijf jij hier eens weg met je achterlijke opmerkingen.

Wat betreft Gijp:
Goed man, neem je rust.

Anoniem zei

@anoniem die al reactie van andere anoniem heeft gehad.
Volgens mij ben jij de enige die last heeft van rené op tv en alcohol verslavin?
Volgens mij ben je zelf niet helemaal nuchter
Of wel dan? pannekoek.
Waren er maar meer mensen op tv zoals rené
Dan zou de wereld een stuk aangenamer zijn

Anoniem zei

Don't feed the trololol...

Ik hoop van harte dat Gijp er na de winterstop weer bij zal zijn, al begin ik er ook een beetje een hard hoofd in te krijgen. Veel beterschap Rene!

Anoniem zei

Het zou me niet verbazen dat veel geplaatste reacties door van der Gijp zelf zijn geschreven.
Maar het is inderdaad waar dat zowel René van der Gijp als Jan Mulder een ernstig alcohol-probleem hebben. Dat verklaart wellicht waarom beide heren zo oeverloos lopen te raaskallen op de buis. Vijfien maanden terug zat ikzelf in het publiek en heb tijdens pauzes meegemaakt dat ie bijna niet meer op z´n benen kon staan van de drank en sprak met een dubbele tong, hetgeen ook te merken was tijdens de uitzending.
Wellicht dat dit de reden is waarom er tegenwoordig op tafel water staat in plaats van bier zoals vroeger. Voorts neem ik het René kwalijk dat hij bij herhaling mensen belachelijk maakt die zich niet ter plaatse in de studio kunnen verdedigen, zoals bijv. een Manolev van PSV. Het programma de TV-Kantine waarin Carlo Bozhard en Irene Moors irritante Nederlanders voor schut zettten is prachtig om te zien, waarin René van der Gijp een koekje van eigen deeg krijgt.
Misschien is het voor René van der Gijp wel beter om samen clown Bassie een filmpje te maken en hiervan de dvd´tjes verkopen aan kleine kindertjes. Laat deze looser aub wegblijven uit voetbalprogramma´s waar hij totaal geen kaas van heeft gegeten.

Bart zei

Wat een verzuurd ventje, die meneer Anoniem voor mij. Laat deze loser a.u.b. wegblijven van internetsites over mensen waar hij helemaal niets van weet.

Anoniem zei

Als René al een alcoholprobleem heeft gehad, zal hij daar nu ongetwijfeld aan gewerkt hebben met zijn revalidatie- en sportarts. Hij gaf een tijdje geleden in VI aan dat hij er achter was gekomen zijn manier van leven drastisch te moeten veranderen en er een nieuwe kijk op te hebben.

Remco zei

@anoniem

als je de humor van Rene niet snapt, weet ik in ieder geval zeker dat jij helemaal geen humor hebt.

zet tenminste je naam erbij als je iemand een loser noemt, loser!

Anoniem zei

Die reactie van anoniem over dat alcoholprobleem slaat kant noch wal. Eerst zeggen dat René mensen aanpakt die zich niet kunnen verdedigen maar een programma als de TV-Kantine wel oké vinden.. Daar kan toch ook niemand zich 'verdedigen'? En René heeft een prima voetbalcarriére gehad overigens. Tevens wil ik wel even opmerken dat hij zeker van toegevoegde waarde is met zijn eigen, heldere en veelal professionele kijk op het voetbal. Zijn lach en momentjes maken een uitzending nog genialer. Maar laat hem even rusten en zijn gang gaan en na de winterstop kunnen we hopelijk met z'n alle weer van hem genieten.

Jos zei

Rene je bent top. Prachtige manier van humor, zelfspot en een uitstekende kijk op voetbal.
Geweldige entertainer. Laat de anderren maar kletsen. Snel tot ziens.

Anoniem zei

De werkelijke reden dat René van der Gijp, gelukkig, een tijd niet meer is te zien in VI is inderdaad zijn alcoholprobleem.
Niks geen oververmoeidheid of wat dan ook. Als die van der Gijp een vent is moet ie dat eerlijk opbiechten, maar dat doet die zwakkeling natuurlijk niet.
Lezers op deze site die het voor hem opnemen vallen vreselijk door de mand. Het kan niet anders dan dit vreselijk simpele zielen moeten zijn uit volksbuurten die in die dwaas als van der Gijp een gelijke zien.
De immer gemaakte `humor`van René van der Gijp is zelfs nog flauwer dan die van André van Duin.
Ik hoop dat die stumperd zelf eens inziet dat ie door een grote groep liefhebbers van VI volledig wordt uitgekoste, en beslist niet zitten te wachten op zijn onnozele commentaar.
Deze flapdrol wordt niet voor niets op geestige wijze geimiteerd in de TV-Kantine op formidable wijze door Carlo Bozhard!

Frank zei

Je reactie is zo triest dat deze paar letters al te veel eer voor je zijn. Heeft René het met je vrouw gedaan ofzo, dat je hem hier om half vier 's nachts anoniem komt beschimpen?

Anoniem zei

Tja Frank, de waarheid is hard.
Toch kan ik mij grotendeels vinden in de kritiek over van der Gijp.
Ook ik loop mij vreselijk te ergeren aan de heer van der Gijp, maar had het wat genuanceerder verwoord dan de vorige schrijver.
Wij thuis lossen het simpel op door het geluid uit te zetten als hij aan woord is.
Dat zou die anoniem ook eens moeten doen in plaats van zijn epistels alhier.

vr. gr. Johan

Frank zei

"De waarheid"? Het is slechts een speculatie, waar geen enkele basis voor is. Noem dan ook man en paard.

Dat mensen geen fan zijn van de humor van René vind ik prima, maar hem anoniem vanachter een computertje beschuldigen van een alcoholprobleem vind ik laf.

Anoniem zei

Van der Gijp wordt nu op diverse voetbalsites volledig afgebrand nu hij heeft geopperd dat het goed zou zijn als er een Belgische-Nederlandse competitie zou komen.
De man was al lange tijd op hol geslagen, maar laat nu duidelijk blijken dat hij als voetbalanalist, zoals hij zichzelf noemt, totaal ongeloofwaardig is.
Hij had vast en zeker wel weer een fles te veel op?

Anoniem zei

Laat die Van der Gijp alsjeblieft wegblijven. Dat gehinnik van die man kunnen we missen als kiespijn!

Frank zei

Hoewel ik zelf (ook) geen voorstander ben van een Belgische/Nederlandse competitie (vanwege "nostalgische gevoelens"), is het helemaal niet zo'n heel gek voorstel als je zijn achterliggende reden erbij leest. Juist een hele sterke analyse dus.

Geef mij trouwens eens links naar die "diverse voetbalsites" waarop hij volledig afgebrand wordt, 'Anoniem' van twee posts hierboven? Ik heb ook her en der wat gelezen, maar van afbranden was dáár in ieder geval geen sprake. Tenzij je een selectieve en vooringenomen lezer bent, zoals jij.

En misschien kun je dan ook gelijk even met bewijzen komen over zijn zogenaamde alcoholprobleem, en anders gewoon verder je mond houden? Bij voorbaat dank!

Anoniem zei

Tjeesus ik heb weinig verstand van voetballen hOor dit bij voorbaat,maar of hij wel of niet een alcoholprobleem heeft is prive en zijn zaak.we hebben het over een 'probleem' geen misdaad.en wat zijn probleem ook is of geweest is hij heeft genoeg zelfkennis gehad om even break te nemen,zoals zoveel mensen een punt in leven hebben en even de tijd nemen,is alleen maar menselijk,alleen word het bij hem breder uitgemeten

Anoniem zei

dit is even menselijke reactie en geen aftroeven op mening of wie het slimste is,dat brengt je toch niet dichter bij waarheid alleen bij je ego

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link