06 april 2011


VI en Eyeworks onderzoeken dagelijks tv-programma

Voetbalblad Voetbal International en productiemaatschappij Eyeworks Sport zijn een samenwerkingsverband overeengekomen. De bedoeling is om gezamenlijk "meer crossmediale voetbalproducties te ontwikkelen". Zo zal de mogelijkheid onderzocht worden om een dagelijks RTL Boulevard-achtig voetbalprogramma te gaan maken.

Over de plannen voor het dagelijkse nieuwsprogramma kon je in september al lezen op SigaarSnor.blogspot.com. Toen was Voetbal International daarover nog in onderhandeling met Eyeworks. Wel zouden er toen al afspraken zijn gemaakt met RTL7. Johan Derksen zegt daarover nu: "Ik zit nu voor het dertiende seizoen bij RTL, ik ben geen jobhopper, maar als de RTL-directie niets in onze plannen ziet, kijken we verder."

Reinout Oerlemans, de CEO van Eyeworks, is van mening dat er met het succesvolle format van het tv-programma Voetbal International te weinig wordt gedaan door RTL. Eyeworks produceert op dit moment Voetbal International op RTL7 (en afgelopen zomer VI Oranje) en dat "smaakt naar meer", aldus Oerlemans.

Het beoogde nieuwe dagelijkse programma zou Voetbal International bij RTL7 niet in de weg gaan zitten, omdat het hoofdzakelijk uit nieuwsitems zal gaan bestaan. Wel zou men het programma het liefst maken mét presentator Wilfred Genee en deskundigen René van der Gijp en Johan Derksen. Als blijkt dat de plannen financieel niet haalbaar zijn, wordt er gekeken naar een format vanaf de redactie van Voetbal International in Gouda.

De initiële periode van de samenwerking tussen Eyeworks en Voetbal International loopt tot 1 januari 2012. In financiële zin geschiedt dat op fifty-fifty-basis. Naast het ontwikkelen van nieuwe formats, zal geprobeerd worden om met een eigen digitaal kanaal te komen. Of die zender voor of achter de decoder zal komen, is niet bekend.

Reinout Oerlemans over de samenwerking: "VI is op voetbalgebied een ijzersterk merk, een instituut. Met Eyeworks Sport staan we in de markt bekend als ondernemend en gepassioneerd in wat we doen. Ik ben erg blij dat deze twee merken nu een verregaande samenwerking aangaan. Het Nederlands televisielandschap is volop in beweging, zowel op de openbare zenders, de abonneezenders, als de digitale kanalen. Door deze combinatie zijn we zeer goed gepositioneerd om in te spelen op de ontstane mogelijkheden."

Johan Derksen vindt de samenwerking goed passen bij zijn strategie om op meerdere mediavlakken actief te zijn. "Naast print, online, mobiel en radio willen we als VI ook graag een nadrukkelijkere rol gaan spelen in televisie en crossmedia. Met deze stap komen we daar weer een stuk dichterbij."


2 opmerkingen:

JP zei

Ik vrees voor een overkill situatie bij dit programma. Ik kijk altijd met plezier maar elke dag je mening geven en dat ook nog eens interessant houden gaat lastig worden vrees ik.

Anoniem zei

ze hebben 2 keuzes: óf een dagelijks programma ala boulevard en dan met meer onderwerpen dan alleen voetbal. Wisselende gasten die verstand hebben van het onderwerp en dan met afwisselend rene of johan er als sidekick bij. Maximaal 40 minuten per dag. óf ze doen het helemaal niet en houden het bij twee keer per week, maar dan wel op rtl 4 prime time. Elke dag een programma over alleen voetbal gaat niet werken!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link