09 augustus 2010


Wilfred Genee hoopt op Wouter Bos als terugkerende gast

Wilfred Genee zou Wouter Bos graag regelmatig te gast hebben in Voetbal International, zo zegt hij vandaag in een interview met De Telegraaf. Onlangs werd Tijl Beckand aangetrokken als vervanger van Hans Kraay Jr., maar het is de bedoeling dat er een poule komt van drie of vier vaste gasten.

"Ik zou Wouter Bos bijvoorbeeld graag terugzien", aldus Genee. De ex-politicus was afgelopen zomer drie dagen en vijf uitzendingen te gast in VI Oranje (zie hier, hier, hier, hier en hier de compilaties van die uitzendingen). "Hij deed het uitstekend."

Genee blijft het jammer vinden dat Hans Kraay Jr. er niet meer bij is. "Het is spijtig dat Hans er niet meer bij is. Hij paste er goed in en zorgde altijd voor het nodige vuurwerk. Maar onze WK-variant heeft bewezen dat het zonder Hans ook kan."

VI Oranje bezorgde RTL7 de beste kijkmaand in de historie van de zender. Op het hoogtepunt trok het programma 918.000 kijkers. De kijkcijfers voor de reguliere uitzendingen van Voetbal International lagen afgelopen seizoen een stuk lager. Genee: "We willen de lijn doortrekken van een onderhoudend praatprogramma, dicht op het publiek. Ik heb tijdens mijn vakantie gemerkt dat ook veel niet-voetballiefhebbers naar VI kijken, vooral veel vrouwen. We hopen dan ook dat deze nieuwe groep kijkers blijft hangen."

Het plan voor een dagelijkse talkshow ligt voorlopig in de ijskast. "We hebben zelfs overwogen om er een vijfdaagse talkshow van te maken, maar dat is misschien wat te veel van het goede", zo tekent De Telegraaf op uit de mond van Genee.

Genee was blij toen VI Oranje na een maand ten einde was. "Ik moet wel bekennen dat de vermoeidheid op het laatst wel toesloeg en dat er daardoor wel eens irritaties ontstonden tussen Johan en mij. Ik had het na het WK ook wel even gehad met de voetballerij."

Het interview in De Telegraaf kun je hier lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link