12 augustus 2010


'Johan Derksen gaf valse verklaring aan justitie'

Volgens SBS Shownieuws heeft Johan Derksen mogelijk gelogen tijdens een rechtszaak die was aangespannen door ex-voetballer Daniël Rijaard. In theorie zou hij daarvoor drie maanden gevangenisstraf kunnen krijgen.

Het draait allemaal om een groot artikel in Voetbal International uit mei 2006, waarin de ex-vriendin van Daniël Rijaard beweert dat de voetballer banden had met de gokmaffia en wedstrijden van ADO Den Haag heeft verkocht. Die beweringen werden volgens Derksen aan Voetbal International bevestigd door ene meneer Buitinga van de FIOD, waarna erover gepubliceerd werd.

Rijaard startte een rechtszaak tegen Voetbal International en Johan Derksen. Hij meende dat de uitlatingen onrechtmatig waren en dat hij daardoor schade leed. Naar eigen zeggen werd hij vanwege de beweringen op non-actief gesteld bij zijn club en kreeg hij daarna ook geen contract meer bij andere profclubs.

In april van dit jaar deed de rechter uitspraak in de zaak (hier als PDF-bestand te lezen), waarbij Rijaard in het ongelijk gesteld werd. Hij zou helemaal niet op non-actief zijn gesteld en er zou geen causaal verband zijn tussen de publicaties in Voetbal International en de schade die hij leed. Rijaard moest zelfs de door Derksen gemaakte proceskosten van ruim 7500 euro betalen.

De baas van de FIOD zou nu echter beweren dat uit onderzoek is gebleken dat de informant binnen de FIOD, waarop Derksen zich beriep, helemaal niet bestaat. Er zou volgens hem bij de FIOD helemaal geen Buitinga werken en dat zou weer betekenen dat Derksen een valse verklaring heeft afgelegd.

Derksen laat aan SBS Shownieuws weten dat de FIOD-informant wel degelijk bestaat: "Die meneer woont al jaren in Thailand, want hij is met een vrouw uit Thailand getrouwd. Die is met pensioen."

Volgens advocaat Peter Plasman kan er nooit sprake zijn van meineed: "De geluiden die in de media zijn verschenen over meineed van Derksen zijn absoluut voorbarig en volkomen onjuist. Hij heeft wel een verklaring afgelegd in het proces, maar dat heeft hij niet als getuige gedaan. Daarmee is meineed uitgesloten, los van de vraag of het waar is of niet wat hij heeft gezegd."

Op de eventuele gevangenisstraf die hem te wachten zou staan, reageert Derksen laconiek: "Ik kan me heel goed voorstellen dat er een hele hoop mensen zijn die mij met veel leedvermaak drie maanden achter de tralies zouden willen zien verdwijnen. (...) Ik vind dan eigenlijk dat ik TBS moet krijgen. De doodstraf is afgeschaft in dit land, hè?"

(Bericht is op 12/08/2010 om 23:15 uur geactualiseerd.)


11 opmerkingen:

Anoniem zei

goede reactie van Johan, weinig aan de hand dus.

Anoniem zei

Dat dan net Shownieuws dit moet brengen. Gister ookal dat gevalletje om Humberto Tan opgeblazen. Ze zijn bezig een hetze tegen Derksen en co. op te zetten.

Anoniem zei

Inderdaad, je kunt het hele dossier doorlezen.
Daar kun je mooi zien hoe alle claims van die voetballer één voor één door Derksen worden geneutraliseerd. Heel mooi.

Die voetballer heeft duidelijk weinig hersens. Wat een waardeloos commentaar ook van hem:

"Ik wist dat Derksen veel liegt en dit bewijst dat maar weer eens."

Allemaal van dat soort gefrustreerde teksten.

Maar goed, Shownieuws.

Anoniem zei

Dit soort 'nieuws' stukjes voegen echt wat toe. TY sigaarsnor

Anoniem zei

@ Anoniem 13-08-10 12:03

Ik lees ze graag! Als jij vindt dat het niks toevoegt waarom lees je ze dan? Gewoon geen commentaar leveren is het beste. Want jouw commentaar voegt daadwerkelijk niks toe

Anoniem zei

was niet sarcastische bedoelt, maar als compliment! excuses als het zo overkwam

Anoniem zei

@ Anoniem 13-08-10 12:03
Niemand zit op jouw nietszeggende commentaren te wachten. Keep up the good work SigaarSnor ;).

Anoniem zei

Maar waar haalt Sigaarsnor al dat nieuwtjes vandaan? Dat vraag ik me al heel lang af. :P
Verder ben je goed bezig (y)

Anoniem zei

Aaargh RTL is weer eens traag met het erop zetten van de uitzending. Hij had er iets na 22.00 uur al moeten zijn en is nog steeds niet terug te kijken.

Anoniem zei

Rtl heeft geen uitzendingen op internet staan wat ik kan vinden via de rtl site. Op tvblik bekijk het programma terug.

SigaarSnor zei

@Anoniem (13-08-10 22:59): Komen regelmatig tips binnen van lezers van deze blog en verder door het gebruik van een paar Google Alerts en Twitter.

@Anoniem (14-08-10 12:49): Uitzendingen worden vanaf dit seizoen ook doorgelinkt vanaf deze blog, zie bijvoorbeeld:
- Uitzending Voetbal International (ma 09-08-2010)
- Uitzending Voetbal International (vr 13-08-2010).

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link