21 juli 2010


Derksen: Jupiler verbood items in VI Oranje

In zijn column in Voetbal International schrijft Johan Derksen deze week dat sponsor Jupiler enkele items in VI Oranje heeft verboden. Reden was dat de items zijdelings gerelateerd waren aan concurrende bier- en drankmerken en daar was Jupiler niet gelukkig mee.

"Huisband Danny Vera mocht een bepaald nummer niet spelen, omdat die muziek onder een commercial van een concurrent van een sponsor zit", zo schrijft Derksen. Hij doelt hier op het nummer 'Heading For The City', dat in een reclame van Royal Club is gebruikt.

"En een serie sfeervolle items wordt weggegooid, omdat ze zijn opgenomen in een Haags buurtcafé, waar een concurrent van de hoofsponsor het bier levert", zo somt Derksen verder op. "Het heeft niets met journalistiek te maken, maar het is wel de realiteit."

Met lichte tegenzin heeft Derksen zich er bij neergelegd. "Als hoofdredacteur heb je het maar te accepteren, anders is er geen wekelijk programma te realiseren. Anno 2010 moet je erg creatief met principes omgaan, omdat je anders de winkel wel kunt sluiten."


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Sponsors in het programma is prima, helemaal leuk als ze afgezeken kunnen worden, maar ze moeten verder met hun poten van het programma afblijven imo.

Anoniem zei

Danny Vera's eigen nummers zijn vaak toch waardeloos dus daar hebben we niets aan gemist. Wat een vervelend en slecht bandje is dat toch ook en dat noemt Derksen dan smaak hebben. Laat me niet lachen.

Floris zei

Dan moet Derksen toch nog wat wennen aan die nieuwe realiteit. Als ze die 'sfeervolle items' in een ander café hadden opgenomen hadden ze wel uitgezonden kunnen worden.

En dat hij over anno 2010 spreekt... anno 1980 was commerciële tv nog verboden, dus had hij helemaal niets uit kunnen zenden.

Ben zei

Ik vond het al bijzonder dat Moke hun liedje uit de Grolsch commercial mocht spelen. Zat Jupiler toen niet op te letten ofzo?

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link