19 april 2010


Bedreiger Johan Derksen krijgt 40 uur werkstraf

Een 43-jarige man die eind 2008 Johan Derksen met de dood bedreigde, is vandaag door de rechter veroordeeld tot 40 uur werkstraf. De Tilburger was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.

De man keek op maandag 13 oktober 2008 naar Voetbal Insite met Johan Derksen en werd, onder invloed van vijftien biertjes en medicijnen, zo boos dat hij 112 belde en de hoofdredacteur van Voetbal International met de dood bedreigde. In zijn ogen was Derksen veel te negatief over Willem II.

Tegen de 112-centralist zei hij dat als Derksen dat weekend aanwezig zou zijn bij de competitiewedstrijd tussen Willen II en Feyenoord, hij mogelijk zou worden neergeschoten. Daarbij gaf hij zichzelf overigens uit voor Feyenoordsupporter. De politie bracht Derksen op de hoogte van de bedreiging, die vervolgens aangifte deed. Na onderzoek kon de politie de nu veroordeelde man aanhouden.

Update 20 april:
Eerder was de man al veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur, maar daarvan kwam hij er slechts vier opdagen. Daarom moest hij nu voor de rechter verschijnen, die hem opnieuw aan zijn straf laat beginnen. Doet hij dat weer niet, dan moet hij twintig dagen de cel in.

Zie ook deze (NUvideo), deze (SBS Shownieuws) en deze (Brabant 10 Nieuws) video.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link