19 april 2010


Van der Gijp gaat tekeer over "vreselijke" 3FM Awards

In Stenders' Eetvermaak gaf René van der Gijp vanmiddag zijn ongezouten mening over de 3FM Awards die vorige week werden uitgereikt in de Westergasfabriek in Amsterdam. De awardshow werd live uitgezonden op de televisie, maar Van der Gijp vond het een schandelijke vertoning: "Ik zweer het je: ik heb anderhalf uur lang met stijgende verbazing zitten kijken. Ik wist niet wat ik zag!"

De presentatie was volgens Van der Gijp beneden alle niveau. "Die twee mensen die het presenteren (Giel Beelen en Sander Lantinga, red.) kunnen misschien leuke radio maken, maar absoluut niet presenteren. En daarbij hadden ze zich ook niet voorbereid. Ze wisten totaal niet wat er ging gebeuren. (...) En dan ook nog even terugkomen als Batman en Robin... jongens, kom op hé! Dat is tv voor volstrekt zwakzinnigen!"

Hij vervolgt: "Dan nog zo'n meisje (Annemieke Schollaardt, red.) die door een meute van dronken, doorgesnoven idioten loopt. Die vraagt op een gegeven moment aan een band: 'Hebben jullie gedronken?'. En die gozer geeft als antwoord: 'Gedronken? Ik ben ladderzat!'. En die gaat godverdomme nog een nummer zingen ook!"

Ook Unorthadox, die voor zijn onlangs bevallen vrouw Anouk de awards kwam ophalen, kon de goedkeuring van Van der Gijp niet bepaald wegdragen. "Dan krijgt Anouk vier awards en die laat ze dan ophalen door iemand die totaal onverstaanbaar is. Die laat daar wat woorden uit z'n mond vallen waarvan ik denk: 'onsamenhangend, totaal geen inhoud'. En die laat je nog vier keer terugkomen ook. Dan zeg je toch na één keer: 'Hé vriend, weet je wat jij doet? Pak een fiets en ga lekker naar huis joh. Hier heb je die andere drie awards ook gelijk en donder op!"

Ook over Bridget Maasland, die een award mocht uitreiken, is Van der Gijp kritisch. "Die Bridget Maasland was gewoon zo dronken als een aap! Op het moment dat je dat merkt, zeg je toch: we pakken voor jou een ander? Je laat toch lamme mensen niet op een podium komen?"

Van der Gijp sluit af: "Dit was het ergste dat ik de afgelopen jaren gezien heb. Ik vond het echt vreselijk. (...) Je hoopt maar één ding: dat er niet al te veel mensen kijken. Dat ik misschien de enige ben... (...) Dit was pure minachting van de kijker. Op de radio kan je misschien onvoorbereid gaan zitten, maar op tv wordt dat gauw pijnlijk hoor. (...) Laat het een les zijn voor de volgende keer. Je hoeft het niet chique te maken, maar je moet het wel een beetje cachet geven."

Je kunt het gesprek in Stenders' Eetvermaak op 3FM hier (Windows Media Player, tussen 46.40 en 51.15) of hier terugluisteren. Zelf oordelen? De gehele uitzending van de 3FM Awards is hier te bekijken.

Eerder op de dag had Van der Gijp het in MogguhRick op Radio Veronica overigens ook al over de 3FM Awards. Dat gesprek is hier (MP3) te beluisteren.


4 opmerkingen:

Bart Nijman zei

http://www.dejaap.nl/2010/04/3fm-awards-amateurtoneel/

Anoniem zei

En gelijk heeft ie. Wat een bagger zeg.

Anoniem zei

Die Lijpo moet eerst eens naar zichzelf kijken... gestoord ex-voetballertje!

Anoniem zei

Gijp heeft natuurlijk he-le-maal gelijk! Wat een totale afgang! Iets te layen presenteren door Beelen is al een teken van totale minachting voor je kijkers!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link