18 november 2017


Sébastien Haller groeit uit tot een fenomeen in Frankfurt

Eintracht Frankfurt is de laatste weken bezig aan een sterke serie. Dat heeft de ploeg vooral te danken aan één man: Sébastien Haller. In zijn kielzog ontwikkelt ook Jetro Willems zich tot een gewaardeerde kracht.

De start van Haller in de Bundesliga was niet makkelijk. De 23-jarige spits kwam over van FC Utrecht waar hij tweeënhalf seizoen lang met speels gemak de doelpunten aaneenreeg. Eenmaal bij Frankfurt aangekomen moest hij er meteen staan: met Haris Seferovic was de eerste spits naar Benfica vertrokken, kort daarna moest clubicoon Alexander Meier onder het mes voor een zware voetblessure.

Tijd om te wennen was er dus niet en daar had Haller moeite mee. Gevolg was dat Frankfurt überhaupt niet scoorde. Pas in het derde competitieduel maakte de ploeg van trainer Niko Kovac de eerste goal van het seizoen, op aangeven van Haller. Twee speelrondes later was de 23-jarige aanvaller met zijn eerste Bundesliga-goal vanaf de strafschopstip de matchwinner tegen 1. FC Köln (0-1). De ban was gebroken, maar de beer was pas echt los toen de 1.90 meter lange spits tegen VfB Stuttgart met een omhaal à la Zlatan Ibrahimovic geweldig scoorde.



Het bleek het startschot van een reeks waarin Haller vier keer scoorde in vijf Bundesliga-wedstrijden. Dankzij die scoringsdrift van de spits pakte Frankfurt elf punten, alleen Bayern München en RB Leipzig deden het beter in dezelfde periode. Hoe belangrijk Haller voor zijn club is blijkt wel uit de volgende statistiek: zonder de goals en assists van de voormalig Utrecht-spits zou Frankfurt na elf duels geen achttien, maar vijf punten hebben. Een verschil van dertien punten dus.

Haller wordt in Frankfurt dan ook op handen gedragen. 'Sébastien gaat een heel grote carrière tegemoet', verwacht trainer Niko Kovac. De spits werd verkozen voor Talent van de Maand oktober, omgedoopt tot koopje van de zomer en zag zijn omhaal tegen Stuttgart verkozen worden tot Doelpunt van de Maand. De ijskoele spits maakte voor de interlandbreak zijn tweede doelpunt in de slotminuut en werd door Bild prompt bestempeld tot Haller Last-Minute-Knaller.

Leeftijdsgenoot Jetro Willems kwam in het kielzog van Haller naar Frankfurt. De linksback stond zes seizoenen lang in de spotlights bij PSV en koos met zijn overgang naar de Duitse middenmoter even voor de relatieve luwte. Na zijn spectaculaire doorbraak bij PSV en Oranje werd er jarenlang verschrikkelijk veel van hem verwacht. Zo veel dat hij alles om het voetbal heen even zat was.

In Frankfurt begon de nog altijd maar 23-jarige Willems met een schone lei en op een nieuwe positie. In het 3-5-2-systeem speelt de Nederlander als linker wingback meer vanuit zijn kracht en minder vanuit zijn zwakte. Alleen Philipp Max geeft in de Bundesliga per duel meer voorzetten dan de voormalig PSV'er en ook wat betreft de key passes – passes die tot een kans leiden – staat Willems in de toptien van de Duitse competitie.
Guus Hiddink verwacht nog altijd grote dingen van Willems, zeker nu hij de draad in Duitsland weer heeft opgepikt. 'Hij heeft de potentie van Roberto Carlos', gooide de oud-bondscoach zomaar even op tafel bij FOX Sports. 'Hij heeft het technische en atletische vermogen om continu op hoog niveau te spelen. Hij ziet er nu ook fris en atletisch goed uit.'

Aan Willems de taak die fraaie woorden eer aan te doen. Zaterdagmiddag bijvoorbeeld, op bezoek bij 1899 Hoffenheim. De thuisploeg zal in de slotminuut ook een extra oogje in het zeil houden bij Haller.




Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Uitzending Voetbal Inside van 17-11-2017 trekt 484.000 kijkers



Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Betweters #12: ''Oranje heeft een buitenlandse bondscoach nodig!''
- Pierre-Emerick Aubameyang uit selectie Borussia Dortmund gezet


3 opmerkingen:

Waar blijft de rubriek Spelersvrouwen op Instagram? zei

MP4:
http://pg.us.rtl.nl/rtlxl/network/a3t/progressive/components/videorecorder/34/343224/389802/752bf24c-6029-3136-b2af-2543aa813187.ssm/752bf24c-6029-3136-b2af-2543aa813187.mp4

fcracing zei

bedankt voor de link

Han CNX zei

Haha, ja, SPELERSVROUWEN graag. :)

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link