13 november 2017


Hoe gaat het nu met... De selectie van het Nederlands elftal uit 1988

In ''Hoe gaat het nu met...'' bespreekt SigaarSnor opvallende spelers die een korte periode in de Eredivisie hebben gespeeld en kijken we hoe het nu met hen gaat. Vandaag bespreken we... de selectie van het Nederlands elftal op het EK 1988.

Bondscoach Rinus Michels selecteerde voor het succesvolle EK 1988 twintig spelers. PSV, dat in datzelfde jaar de Europa Cup 1 won was hofleverancier van Oranje. Wij van SigaarSnor kijken hoe het nu met de spelers gaat, die in 1988 Europees kampioen werden.

Hans van Breukelen:
De doelman die in de finale van het EK 1988 een belangrijke strafschop stopte, houdt zich vandaag de dag met name bezig met lezingen. Deze lezingen gaan met name over hoe je je mentaliteit kunt versterken. Maar tot voor koert was Van Breukelen met name bekend door zijn rol als technisch directeur bij de KNVB. Onder zijn leiding werd het een complete chaos binnen de KNVB en daarom besloot Van Breukelen zelf om per 1 augustus 2017 op te stappen bij de KNVB.


Joop Hiele
De tweede doelman achter Hans van Breukelen heeft eerst een aantal jaar als keeperstrainer gefunctioneerd bij onder andere AZ, PSV en het Nederlands elftal. Sinds een paar jaar is Hiele nu actief als hoofdtrainer bij eerste klasser Xerxes DZB uit Rotterdam.

Berry van Aerle
De 'waterdrager' van het Nederlands elftal uit 1988 is op dit moment werkzaam als scout bij PSV. Hij richt zich met name op de talenten tussen de 14 en 16 jaar oud. Ook is hij nog steeds supporterscoördinator bij de club uit Eindhoven.

Adri van Tiggelen
Adri van Tiggelen is een beetje in de vergetelheid geraakt. In 2007 leek hij zich volledig te willen gaan richten op een loopbaan als hoofdtrainer, maar het is er nooit echt van gekomen. Toch in 2017 mag Van Tiggelen zich hoofdtrainer noemen van amateurclub CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel.

Wim Koevermans
Wim Koevermans is al een aantal jaar niet meer actief in de voetbalwereld. Zijn laatste klus in de voetballerij was in de periode van 2012 tot en met 2014. Hij was toen twee jaar de bondscoach van India.

Wilbert Suvrijn
Misschien voor veel mensen de grote onbekende naam uit de selectie van het Nederlands elftal in 1988. Suvrijn speelde toen hij werd geselecteerd voor het EK 1988 voor Roda JC, en vertrok niet veel later naar Frankrijk om uit de komen voor Montpellier. Suvrijn werd daarna een spelersmakelaar in Frankrijk.

Sjaak Troost
Sjaak Troost is na zijn loopbaan als voetballer nog een aantal jaar actief geweest in de technische staf van Feyenoord, maar heeft zich nu teruggetrokken uit de voetbalwereld.

Hendrie Kruzen
Hendrie Kruzen is uitgegroeid tot de vaste rechterhand van Peter Bosz. De twee werkten samen bij Maccabi Tel Aviv, Ajax en nu ook bij Borussia Dortmund.

Ronald Koeman
De speler uit de selectie van het EK 1988 die het succesvolst is geweest als hoofdtrainer. Helaas voor Ronald Koeman werd hij een aantal weken ontslagen bij Everton, wegens teleurstellende resultaten.

Frank Rijkaard
Na zijn actieve loopbaan ging Rijkaard zich volledig richten op een functie als hoofdtrainer. Rijkaard begon in 2000 als bondscoach van het Nederlands elftal. Op het EK 2000 strandde hij met Oranje in de halve finales tegen Italië. Het meeste succes behaalde hij een aantal jaar later als hoofdtrainer van FC Barcelona. Rijkaard ging het in 2012 proberen als bondscoach van Saudi-Arabië, maar wist zich niet te plaatsen voor het WK 2014. Rijkaard werd ontslagen en doet sindsdien niets meer in de voetballerij.

Jan Wouters
Na een aantal seizoenen actief te zijn geweest als hoofdtrainer, is Wouters nu assistent trainer bij Feyenoord. Wouters heeft ook al aangegeven deze rol liever te willen bekleden als die van hoofdtrainer.

Aron Winter
Aron Winter is op dit moment assistent trainer bij Ajax.

Erwin Koeman
Erwin Koeman kent een niet al te goede start als hoofdtrainer. Vertrok een aantal jaar geleden op een aparte manier bij FC Utrecht, mislukte als bondscoach van Hongarije en zit nu werkloos thuis nadat hij als assistent trainer samen met zijn broer Ronald Koeman werd ontslagen bij Everton.

Arnold Mühren
Arnold Mühren is nog altijd de man met de geweldige pass op Marco van Basten, die op een schitterende manier scoorde tegen de USSR. Op dit moment is Mühren werkzaam als jeugdtrainer bij Ajax.

Gerald Vanenburg
Nadat Gerald Vanenburg bij diverse clubs werkzaam is geweest als hoofdtrainer, heeft hij op dit moment geen functie bij een voetbalclub.

John Bosman
John Bosman is op dit moment de spitsentrainer van Ajax.

John van 't Schip
John van 't Schip is op dit moment hoofdtrainer van PEC Zwolle, waarmee hij een geweldige start kent in de Eredivisie.

Wim Kieft
De man van de cruciale treffer tegen Ierland. De naam Kieft mag nog steeds niet genoemd worden in Ierland. Na een zware cocaïneverslaving, ging Kieft eerst op freelance basis werken als analyticus bij Voetbal Inside. Vandaag de dag is hij analyticus bij Ziggo Sport.

Marco van Basten
Nadat Marco van Basten had aangegeven niet meer als hoofdtrainer te willen werken, werd hij eind 2016 aangesteld door de FIFA om verschillende facetten te verbeteren in het voetbal.

Ruud Gullit
Ruud Gullit is op dit moment actief als assistent bondscoach bij het Nederlands elftal en werkt als analyticus bij Ziggo Sport.


5 opmerkingen:

Anoniem zei

http://pg.us.rtl.nl/rtlxl/network/a3t/progressive/components/videorecorder/34/343224/389802/73211c68-f34c-313f-aaa2-b75b45168c0f.ssm/73211c68-f34c-313f-aaa2-b75b45168c0f.mp4

Anoniem zei

Geen link beschikbaar?

Anoniem zei

Mooie timing

Antonio zei

Door Sylvana moet Piet anoniem nu?

Bedankt uit Portugal!

Anoniem zei

Zocht de link, maar geen bericht van Piet
Daarom maar door mij anoniem geplaatst, zoals je ziet

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link