06 januari 2012


Erik Dijkstra: Johan Derksen wil mij niet meer aan tafel

Erik Dijkstra ('Jakhals Erik') was vorig seizoen een aantal keer te gast in Voetbal International (en VI Oranje), maar zat dit seizoen nog niet aan tafel bij het voetbalprogramma. Het gerucht ging dat de VARA de optredens van Dijkstra verboden had, maar naar nu blijkt is Johan Derksen hiervoor verantwoordelijk. Dat vertelt Dijkstra aan NUSport.

"Zoals ik het begreep, wil Derksen alleen nog mensen aan tafel die direct iets te maken hebben met de voetbalwereld", aldus Dijkstra. "Dus geen Wouter Bossen, Raoul Heertjes en Erik Dijkstra's meer. Johan was bang dat het te veel entertainment zou worden. Ontzettend jammer, want ik deed het graag."

Tour du Jour
Naast zijn optredens in Voetbal International was Dijkstra afgelopen zomer ook te zien als speciale reporter in Frankrijk voor het RTL-programma Tour du Jour. Het is nog onduidelijk of de VARA hem daar dit jaar weer toestemming voor geeft. "Ik zou wel weer graag mee willen, maar heb te maken met twee partijen. Dan zou ik toch weer even een Hans Kraaytje moeten doen."

René van der Gijp
Dijkstra werd ook gevraagd naar René van der Gijp en zijn op handen zijnde terugkeer bij Voetbal International. "Ook ik heb René van der Gijp echt heel erg gemist", aldus Dijkstra. "Ik hoop oprecht dat hij vanaf 16 januari weer terugkeert aan tafel bij Voetbal International. Zijn rol daar wordt onderschat hoor! Het programma is echt veel minder wanneer hij er niet is."

"Ik vind dat hij een mooie blik op voetbal heeft. En hij weet écht veel, tot aan de derde reservedoelman van Helmond Sport toe. Zijn terugkeer is nodig, met z'n drieën aan tafel zijn ze daar toch op hun allerbest."

Studio Voetbal
Ook over Studio Voetbal heeft de Jakhals een mening. "Ik kijk er niet meer naar. En dat hoor ik heel veel anderen ook zeggen, maar hun kijkcijfers blijven het hoogst. Sinds Hugo Borst daar weg is, is de pit eruit. Ik vind het saai en heb wel wat beters te doen op zondagavond."


36 opmerkingen:

Anoniem zei

Echt jammer van Johan, dit is één van de betere gasten.

Anoniem zei

Vond hem ook wel leuk als gast, voor eens in de zoveel tijd.

Anoniem zei

Was zeker een goede gast, jammer!

Anoniem zei

Echt zonde, Diekstra was een van de betere gasten. Dankzij Johan zitten we straks weer opgescheept met Van Hanegem.

Anoniem zei

Oh kom op Johan de meeste mensen kijken ook alleen maar naar VI voor het enterainment. Prima gast die Erik

Anoniem zei

Als het waar is wat hij zegt, waarom zat maarten van Rossum dan aan tafel een tijdje terug?

Anoniem zei

Maarten van Rossem was eenmalig en omdat Johan ook aan dat blad van Van Rossem had meegewerkt, maar je hebt wel gelijk dat dat inderdaad een beetje krom is.

Anoniem zei

Dijkstra moet terugkomen, was altijd top. Bovendien had hij zeker ook verstand van voetbal en ook belangrijk, hij heeft een mening !

Anoniem zei

Jammer van Johan... Dan heb ik liever Dijkstra dan Barbera Barend...

Anoniem zei

Geen entertainment ? je hebt een live band, publiek en alcohol daar. Nee Johan wil geen entertainment.

Anoniem zei

Zitten met we Hanegem en Barbera opgescheept daar zit ik eerlijk gezegd niet op te wachten.Ik hoop dat Wilfred Willem weg pest.Hanegem kan Rene niet pruimen dat zal weer averechts werken niet slim van Johan.Erik was altijd leuke gast.

Anoniem zei

Mooi. Verstand die gast erg slecht met zijn accent en verder gaat het toch om voetbal. Tevens is 1 open hemdje en ongechoren kop al genoeg in de show in mijn ogen.

Anoniem zei

Ik word een beetje moe van "dictator" Derksen. Sinds hij die belachelijke reclame heeft gedaan en van Hanegem heeft teruggehaald, heeft het programma voor mij afgedaan. Jammer.

Anoniem zei

Hij deed het aardig, maar was hoe dan ook een lichtgewicht.

Dennis zei

Ik vind Dijkstra een toffe gast, en het is altijd wel leuk met hem aan tafel. Maar misschien wil Derksen hem daar niet meer omdat hij altijd zo pro Twente is. En we weten allemaal dat Derksen daar niet zo van houdt. Zie Waterreus.

Anoniem zei

Ik denk dat Johan het concept van VI nu een beetje gaat verpesten en kijkers zal gaan verliezen. Ik denk niet dat veel mensen zitten te wachten op het gezeik van Van Hanegem. Als je vaak een andere gast doet hebben mensen toch meer iets om zich op te verheugen. Ik vond Dijkstra juist wel geschikt om erbij te zitten. Hij bleef altijd zijn eigen mening houden terwijl veel mensen er zonder problemen uit de aflevering wilden komen.

Anoniem zei

Dijkstra is een asshole eerste klas dus een prima besluit. Dat soort gasten hebben een hoge pet op van zichzelf maar het zijn en blijven tweederangs prutsers, Eindelijk eens een goed besluit van Derksen.
Van Hanegem is prima erbij. Barbara mag ook wegblijven.

Anoniem zei

Erg jammer, ja. Ik vond Erik en Raoul toch altijd leuke gasten.

Anoniem zei

ik dacht dat johan daar te gast was en niet de baas

Anoniem zei

dan nog maar niet beginnen over Emile gaat ver damme!

nee geen entertainment ''Geen entertainment ? je hebt een live band, publiek en alcohol daar. Nee Johan wil geen entertainment.'' vond ik een geweldige opmerking en geheel terecht

hoop Erik terug te zien bij Tour Du Jour

Anoniem zei

Erik is een gladde proleet.

Anoniem zei

barbara barend of erik dijkstra... moeilijke keus..

Anoniem zei

Jammer dat hij niet meer mag komen. Hij heeft meer voetbalverstand dan Raoul Heertje of Wouter Bos. Verder heeft veel verstand van Twente, weet op een grappige manier sommige dingen te vertellen en bovenal hij geeft Derksen op sterke wijze tegenstand. Ik denk dat Derksen dit laatste niet kon hebben. Een of andere jonge nobody die hem de verbaal tegenstand biedt en eventueel zelfs de baas is.

Kijk maar: Boskamp gaat Derksen niet hard mee in discussie. Gijp ook niet. Genee wel die is hij veelal de baas. Hansie is hij de baas. Schelvis minimaal mee in discussie maar is hij dan de baas. Van Hanegem gaat hij niet mee in discussie. Van Gangelen wel omdat die Derksen toch wel gelijk geeft. En ga zo maar door.

Derksen kan het niet hebben dat er een sterke debater naast hem zit die geen hoge voetbalstatus heeft. Dit is moeilijk voor hem te verkroppen dus mag Jakhals Erik niet meer komen. Ook heeft Jakhals Erik weinig op met Johan Cruiff die zijn heil maar eens in verdovende middelen moest zoeken (fragment: http://www.youtube.com/watch?v=NEXTKqnB-lA ). Dat mag natuurlijk niet van Johan 'kontenlikker van Cruijff en Van Hanegem' Derksen.

Anoniem zei

Ik vind het uitstekelbaars dat die jakhals niet meer in VI komt, Hij gaat maar lekker DWDD vervuilen met zijn niet leuke items. Met van Hanegem krijg je weer echt voetbalverstand aan tafel, voor hoe lang het duurt, want hij botst met Rene en Wilfred.

Charlie zei

Wat 'n onzin weer van Johan, wat is die man toch de weg kwijt zeg. Kan ik me overigens best voorstellen als richting pensioenleeftijd gaat, maar blijkbaar is er niemand die onze vermakelijke zeiksnor eens even afremt. ED was gewoon een goede gast met soms een ietwat gekleurde mening (verder niet storend), maar dat hebben bijvoorbeeld Barend (Ajax) en Boskamp (Feyenoord) ook. Ik heb verder niks tegen Van Hanegem, behalve als hij onredelijk opstandig gaat doen. Als dit waar is: goed bezig Johan...

Anoniem zei

Dat is al de zoveelste verkeerde beslissing op een rij (van hanegem terughalen, reclame maken). Van Hanegem is echt niet goed voor deze show.

Richard zei

"Johan was bang dat het te veel entertainment zou worden."

Dankzij de entertainment kant heb je die televizierring gewonnen Johan. Tuurlijk moet het wel serieus blijven zo nu en dan maar stop dan ook zelf met grappig doen! En van Hanegem is een man die je een of twee keer in de maand aan tavel kan hebben.

Anoniem zei

tavel?

Richard zei

Omg ja tafel lol shame on me
Je moet naar spitsnieuws gaan doen ze dat ook veel plezier

Anoniem zei

Nu krijgen we dus die zuurpruim die niets zegt en continu in de clinch zal liggen met Genee, wat de sfeer aan tafel verpest. Volksidool volgens Johan Derksen, maar dat diens mening soms gedateerd is wisten we al.

Anoniem zei

Onze jakhals lijdt een beetje aan zelfoverschatting. Dit soort omhooggevallen ijdeltuiten moet je niet uitnodigen. Wat is het talent van die man eigenlijk?

Anoniem zei

Erg jammer. Ik vond Dijkstra (net als Wouter Bos en Raoul Heertje) altijd een fijne gast. Inderdaad wat meer entertainment, maar er was daarnaast altijd nog genoeg ruimte voor inhoud en de eerste twee hebben wel voldoende kennis, in ieder geval niet zo weinig dat het storend is. Heertje heeft dan natuurlijk weer de meeste humor.
Bovendien zit ik niet te wachten op weer een 1,5 uur lange analyse van de Cruyf-wars waarin toch weer niets nieuws wordt gemeld en gasten niets toevoegen.
De aflevering met Maarten van Rossem en Keje Molenaar vond ik trouwens ook de leukste van het post-Van der Gijp seizoen.

Anoniem zei

Erg goed besluit van johan. Die kwast zat altijd maar onzin uit te kramen. Bij fc twente is alles perfect en bij de andere clubs deugt alles van geen kanten als we deze man moeten geloven dan.

Anoniem zei

Tja alles beter dan Van Hanegem. Een man die niks te melden heeft en geen stelling inneemt. Begreep dat Johan dat minachting van de kijkers vond? Met Van Hanegem aan tafel haken mensen af. Deze man is totaal mislukt als trainer en golft de ganse week! Tja dat moet ook betaald worden ( lees VI ).

Anoniem zei

Goed dat die heikneuter (Kokhals Erik) terug in zijn hok wordt gestopt.

Anoniem zei

Ik wel hem ook niet meer aan die tafel hebben!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link