05 januari 2012


Voetbal International wil in eigen beheer tv gaan maken

Johan Derksen denkt erover na om met Voetbal International over een paar jaar zelf televisieprogramma's te gaan maken. Dat vertelde hij in De Telegraaf.

"Ik denk dat we nu ons laatste contract met deze zender (RTL, red.) aan het uitdienen zijn", aldus Derksen. "We hebben nog twee en een half seizoen te gaan en dan gaan we in eigen beheer tv maken."

Wat dit concreet inhoudt, is niet helemaal duidelijk. Het lijkt er echter op dat Voetbal International na 2014 niet meer bij RTL te zien zal zijn. "We hebben al met Eyeworks en Infostrada rond de tafel gezeten", legt Derksen uit. "Want je hebt gelijk. Op dit moment is RTL de lachende derde."

Toch ziet Derksen ook wel voordelen aan de huidige samenwerking met RTL. "Aan de andere kant: we hebben nu wel de kans om vlieguren te maken, zodat we weten hoe het allemaal werkt in dat Hilversumse wereldje."


14 opmerkingen:

Anoniem zei

even over de grens kijken bij woestijnvis en het wordt een voltreffer

Anoniem zei

Ik denk toch dat ze nadat ze hun contract hebben uitgediend hebben bij RTL naar ''campingzender'' SBS6 verkassen!

Anoniem zei

Je kunt wel je eigen tv produceren, maar je zal toch altijd een zender/station nodig hebben dat het uitzendt (wil je op het open net blijven)?

Anoniem zei

Ik snap het ook niet helemaal. Willen ze een eigen tv-zender beginnen? Dat lijkt me niet zo'n goed idee eigenlijk...

Anoniem zei

Lijkt me een prima idee! VI Radio werkt volgens mij ook prima. Wellicht dat hun een samenwerking met SPORT1 en eredivisielive wel zien zitten??

Anoniem zei

Als ze eigen tv zender willen beginnen komen ze niet op het analoge net..

Anoniem zei

In "eigen beheer tv maken"....
Volgens mij ziet Johan niet het onderscheid tussen content en platform...
De content kun je zelf makkelijk produceren ja.
Maar welk platform neemt ie dan ipv RTL?
Ik neem aan dat Johan en VI zoveel mogelijk exposure willen, en niet een digitaal, decoder- of internetkanaal willen worden... dus heb je een traditionele tv-zender nodig zoals de PO of CO.

Anoniem zei

Voor de duidelijkheid. Als hun contract afloopt kunnen ze bij een andere zender hun eigen televisieprogramma gaan maken. Kan dan ook gewoon RTL 4 zijn bijvoorbeeld. De zenders zitten wel apart doormiddel van zenderbazen die de contracten zo kunnen afsluiten dat ze vast zitten aan een bepaalde zender.

Anoniem zei

Ik denk dat het programma zijn langste tijd heeft gehad. Kan mij eerlijk gezegd niet zoveel meer boeien, zeker als ze zo'n zuurpruim als van Hanegem weer gaan terughalen.

Anoniem zei

@Anoniem hier boven mij.

Ik las je eerste 2 zinnen en dacht al wat voor onzin je aan het uitkramen was. Toen las ik de naam van Hanegem en dacht; " Ooohhja! die komt ook nog terug". Gatverredamme inderdaad zeg

Anoniem zei

v. Hanegem terughalen=slechste zet ooit

Johan, je kent je doelgroep niet goed genoeg!

Anoniem zei

Ik ben ook zeker niet gediend van een terugkeer van meneer Van Hanegem.

Oprotten graag.

Anoniem zei

waarom zit iedereen zo te zeiken over van hanegem, deze man heeft ontzettend veel kijk op het voetbal en een goede eigen mening. Bovendien heeft hij er zolang als vaste gast gezeten dat hij echt wel weet dat je gewoon jezelf moet zijn en je niet op een achterlijke manier moet gaan profileren (ala kraaij junior sinds terugkomst en een schelvis)

De opmerking dat johan zn doelgroep niet kent snijdt ook geen hout aangezien vi haar succes heeft dankzij de trouwe volgelingen welke ook allemaal bekend zijn met het fenomeen van hanegem!

Anoniem zei

Het zou wel mooi zijn als er weer iets als doordekken terug komt! Elke dag weer in een of ander hoteltoiletje of lobby een afleveringetje opnemen met Wilfred haha

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link