08 november 2011


Jack van Gelder: Wij verlagen ons niet tot het doen van een persiflage

Jack van Gelder vindt dat de makers van Voetbal International zichzelf met hun parodie op Studio Voetbal, zoals gisteren in de uitzending te zien was, naar beneden halen. Dat zei hij vanavond in het NTR-programma Kunststof op Radio 1.

Van Gelder zegt er echter niet wakker van te liggen. "Ik trek me daar helemaal niets van aan. Als zij dat leuk vinden, dan vind ik het prima. Maar wij hebben het niet nodig. Wij hoeven ons niet te verlagen tot het maken van een persiflage. Ik wil me niet verlagen tot het uitdelen van allerlei pesterijtjes. Je hebt vaak dat de kleinere partij zich wil optrekken aan de grote partij."

Verschillen
Dat er verschillen tussen Voetbal International en Studio Voetbal zijn, ziet Van Gelder zelf ook. "Zij hebben, en daar kan ik ze mee complimenteren, de meeste fans. Het is een goed marketingverhaal met heel veel jonge kijkers. Wij hebben de meeste kijkers. Ons publiek is rond de vijftig. Nou, prima. Ik maak me daar niet druk om."

"Voetbal International is verrassender dan dat wij zijn", gaat Van Gelder verder. "Het zit meer naar het entertainment toe. Ze hebben een hartstikke leuke RTL Boulevard-achtige sportrubriek. Prima. Hartstikke leuk, niets ten nadele daarvan."

Kritiek Kees Jansma
Van Gelder reageerde in het programma ook op de kritiek van Kees Jansma, die Studio Voetbal vorige week in een interview voor het blad Voetbal International "saai" en "voorspelbaar" noemde. Van Gelder: "Dat vond ik absoluut niet leuk. Dan denk ik: waarom?"

"We hebben het er daarna meteen over gehad", gaat Van Gelder verder. "Hij zei tegen mij: 'Er staan dingen in de VI, dat klopt niet helemaal hoor'. Het mooie is ook dat hij me twee weken eerder belt en zegt: 'Misschien kan ik vanaf volgend seizoen twee keer in de maand bij jullie gaan aanschuiven'. Dat kan ik dan niet met elkaar rijmen."


13 opmerkingen:

Anoniem zei

wat vat jack van gedler het weer persoonlijk op als er kritiek is op zijn progammaatje meneer Jansma heeft toch gelijk als hij zegt ; Studio voetbal is voorspelbaar en saai.

DonC zei

Pff, wat een arrogant toontje weer. Ontzettend nare man die Van Gelder.

van Dongen, Rotterdam zei

Jack heeft gelijk. VI-tv moet zich met z'n eigen zaken bemoeien. Alles wat ze doen is om er geld mee te verdienen, inclusief het zich afzetten tegen Studio Voetbal.
Lang leve de Publieke Omroep!

Anoniem zei

Juist ja. Lang leve de Publieke omroep die van onze belasting centen met duur betaalde losers dit soort kut programmas maakt.

Laatgaanjoh! zei

Van Gelder heeft wel deels gelijk. Het is een beetje kinderachtig van Derksen en Genee om iederen keer maar weer Studio Voetbal af te zeiken en belachelijk te maken; dat heeft VI helemaal niet nodig. Gewoon van eigen kracht uitgaan ipv anderen belachelijk maken.

Jeroen zei

Haha Arno Vermeulen wordt ook wekelijks belachelijk gemaakt. Daar mag Jack dan ook wel wat van zeggen. Ze moeten het niet zo serieus nemen allemaal, was maar een geintje van VI. ;)

Anoniem zei

@jeroen

Dat is gewoon terecht.

Anoniem zei

Inderdaad, Arno Vermeulen is de grootste kotskut van Nederland

Anoniem zei

Dat Studio Voetbal is toch helemaal niets meer, met die 'altijd objectieve' Waterreus er telkens bij. Lult alleen maar over dat PisV van hem, en de rest is allemaal slecht. Trieste nono.

Anoniem zei

Ik zeg,lekker in een musical gaan spelen Jack en daarna nooit meer op tv.

Anoniem zei

De kleinere partij? Heeft Studio Voetbal ook een Televizier-ring gewonnen?

Anoniem zei

Ik denk dat hij de kijkcijfers bedoeld, of denk je van niet ?

Anoniem zei

Jack van Gelder is helemaal vol van zich zelf. En ook al heeft ie deels gelijk, dit soort uitspraken keren zich alleen maar tegen je zelf. Wilfred Genee reageerde er perfect op en Jack is nu een arrogante kwalletje in mijn ogen.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link