11 november 2011


Column Thijs Zonneveld over Johan Derksen (NU.nl)

Iedere vrijdag schrijft Thijs Zonneveld op NU.nl een column. Deze keer gaat het over Johan Derksen:

Wij zijn Johan
Zap. Johan Derksen op tv. Zap. Johan Derksen op tv. Zap. Johan Derksen op tv. Zap. Johan Derksen op tv. Zap. Johan Derksen op tv. Zap. Johan Derksen op tv. Zap. Johan Derksen op tv. Zap Johan Derksen op tv. Hoeveel Johan Derksens zijn er eigenlijk?

Er schijnen nog tv-programma's te bestaan zonder Johan Derksen, maar ik ken ze niet. De Snor is overal, met een priemende wijsvinger en een mond vol spijkers. Of het nu op RTL, de publieke omroep of een lokaal zendertje is: Johan Derksen heeft een mening.


Lees de column verder op NU.nl

Klik hier voor een overzicht van eerdere columns.


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Column schrijver heeft wel een puntje. Johan kan nu niet meer zo heel hard roepen dat Genee voor het geld is gegaan bij Talpa of dat Advocaat alleen maar dollartekens in zijn ogen heeft.

Jeroen zei

@Anoniem

Onzin, Johan heeft dáár helemaal geen kritiek op. Hij zegt alleen dat die mensen niet durven toegeven dat ze voor het geld gaan, maar dat ze voor de 'mooie uitdaging' gaan. Johan geeft het gewoon toe, hij gaat vol voor de centen!

Anoniem zei

Johan begrijpt juist altijd heel goed dat mensen iets voor het geld doen.


Remember het witte kleed waar hij in zou gaan zitten voor TV Dubai..

Anoniem zei

@Jeroen

Goed, dat punt kan Johan nog wel maken. Dat deze andere mensen er niet eerlijk voor uit durven komen. Maar één ding hebben ze allemaal wel gemeen. Als ze het geld kunnen pakken dan doen ze het. Dan gaan bepaalde principes ineens wat makkelijker opzij. Zeer begrijpelijk, maar zou je eigenlijk niet moeten willen als serieuze journalist, zoals hij zichzelf altijd profileert. Hoe dan ook, Genee zal dit zeker gebruiken en oprakelen als ze over een tijdje weer eens een aanvaring hebben over dit soort zaken. Daar kunnen we wel vanuit gaan toch? ;)

Jeroen zei

@Anoniem

Dat kan best gebeuren, maar dan komt Johan met hetzelfde argument. "Ik ging inderdaad voor het geld, maar jij ook!" En dat ontkent Wilfred dus, omdat hij naar Talpa ging omdat dan zijn jongensdroom (samenvattingen om 19:00 uur presenteren) uitkwam.

Peter zei

Dat verhaal van die jongensdroom is overigens gewoon waar. Dat daar nog een flinke financiële verbetering bij kwam zal de keuze er uiteraard niet moeilijker op hebben gemaakt.

Anoniem zei

ik zou liever willen dat ie nog vaker op TV komt :) :D

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link