24 oktober 2011


Redactie Televizier: Winst Gouden Televizier-Ring door Voetbal International geen verrassing

Niet de gedoodverfde favoriet The Voice of Holland of oudgediende Wie is De Mol? won afgelopen vrijdag de Gouden Televizier-Ring 2011, maar het was Voetbal International dat er met de prijs vandoor ging. Tot verbazing van velen en sommigen (Bert van der Veer) spraken zelfs van een "desastreuze ontwikkeling voor de Televizier-Ring".

De redactie van Televizier, dat de verkiezing organiseerde, laat in een persbericht weten niet verbaasd te zijn over de uitslag. "Ook in de eerste internetronde van de verkiezing deed het voetbalprogramma het extreem goed", aldus Jeroen de Goeij, chef redactie van tv-gids Televizier.

"We zagen dat Voetbal International al vanaf het begin een toppositie innam. Uiteindelijk scoorde het praatprogramma in deze ronde ook het beste van de drie genomineerden. Dat Johan Derksen, Wilfred Genee en natuurlijk ook René van der Gijp er met de hoofdprijs van de Nederlandse televisie vandoor gaan, is een prestatie van formaat."

Hij vervolgt: "Er bestaan natuurlijk andere mooie tv-prijzen in Nederland, maar de Gouden Televizier-Ring is de prijs van de kijker. Dat wil zeggen dat het tv-publiek stemt en het laatste woord heeft. Voetbal International weet duidelijk de eigen kijkers in het hart te raken. Het zijn fans, die er veel voor over hebben om hun helden naar de overwinning te stemmen. Voetbal International is dus een fantastische winnaar."

De Goeij vindt de kritiek dat het niet mogelijk zou moeten zijn dat een 'klein' programma als Voetbal International wint van een programma als The Voice of Holland dat wekelijks zo'n 3,5 miljoen kijkers trekt, onterecht. "Als alleen programma's met de hoogste kijkcijfers in aanmerking zouden komen voor een Gouden Televizier-Ring, zou er geen verkiezing nodig zijn."

"AVRO staat open voor verbetering"
AVRO-directrice Willemijn Maas, de omroep die vrijdag het Televizier-Ring Gala uitzond, slaat echter een iets andere toon aan. "De AVRO staat open voor suggesties ter verbetering van de verkiezing van de winnaar van de Gouden Televizier-Ring", zo liet zij weten.

Maas: "Blijkbaar is een trouwe fanclub meer waard dan kijkcijfers. Heel hoge kijkcijfers zeggen niet automatisch iets over de mate waarin mensen willen stemmen voor een programma."

De AVRO-directrice vertelde overigens ook dat het verschil in stemmen tussen Wie is De Mol? en Voetbal International minder dan één procent was. "Daaruit concludeer ik dat Wie is De Mol? meer stemmen heeft gehaald dan The Voice."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link