30 maart 2018


Wilfred Genee: ''Dit verhaal is te vroeg op straat komen te liggen en daar zijn we niet blij mee''

Het meest verbaasd over het nieuwsbericht dat Wilfred Genee en Johan Derksen samen met René van der Gijp verhuizen van RTL naar het Veronica van John de Mols Talpa waren donderdagochtend Wilfred Genee en Johan Derksen.

„Dit verhaal is te vroeg op straat komen te liggen en daar zijn we niet blij mee”, zegt Genee. „Wie er heeft gelekt? Ik heb wel een vermoeden, maar dat houd ik voor me.”

Volgens Derksen staat in het nog tot na de zomer lopende contract met RTL dat de heren van Voetbal Inside voor 1 juni niet met andere partijen (lees in dit geval: De Mol) mogen onderhandelen. „Alles wat we nu zeggen kan welbeschouwd tegen ons worden gebruikt. Gelukkig hebben we met Wilfred een prima jurist in ons midden.”

Genee zelf relativeert de bewuste passage in het contract. „RTL heeft, ook gelet op het persbericht dat ze inmiddels heeft verstuurd, de ruimte gegeven om te kijken of we er met John de Mol uit kunnen komen. Er is dus nog helemaal niets getekend. We zijn officieel nog in onderhandeling, al ontken ik niet dat we er met John de Mol mondeling wel uit zijn.”

Ironisch genoeg kwam RTL-baas Sven Sauvé pal daarna met een sterk verbeterde aanbieding, vooral voor Wilfred Genee. „Ik kreeg, behoorlijk pijnlijk, plotseling drie programma’s aangeboden en die kansen waren tijdens de onderhandelingen voor mij persoonlijk belangrijker dan het geld, want ik wil als het even kan nog jaren door in de tv-wereld. Maar het aanbod kwam te laat. John de Mol gaf mij het gevoel dat Art Rooijakkers bij zijn overstap naar RTL heeft”, aldus de presentator, met een knipoog naar het riante contract dat Rooijakkers bij RTL heeft getekend.

De tv-toekomst van Wilfred Genee heeft vanaf het eerste moment een belangrijke rol gespeeld in de onderhandelingen van de Voetbal Inside-mannen met RTL. De drie van Voetbal Inside lagen, vaak vol in beeld, regelmatig met elkaar overhoop en wekten daarmee de schijn dat ze elkaars bloed wel kunnen drinken, maar als het erop aankomt, zijn ze wel degelijk solidair met elkaar.

Derksen en Van der Gijp willen nog een paar jaar flink verdienen op tv en vinden het daarna wel mooi geweest. Zij hadden geen moeite met de financieel uitstekende aanbieding van RTL, maar wel met de wijze waarop de zender omging met Genee.

Derksen vindt het onbegrijpelijk dat een ’omhooggevallen nono’ als Humberto Tan een eigen latenightshow kreeg en vond het absurd dat Genee ook werd gepasseerd toen er een opvolger moest komen. Derksen was ronduit geïrriteerd dat Genee zelfs als Presentator van het Jaar niet door Tan werd uitgenodigd, ’omdat ik wel eens iets onaardigs over die man heb geroepen’.

„Zat Wilfred ’s avonds bij Jeroen Pauw op Nederland 1. Ik begrijp niet dat de RTL-bazen dan niet ingrijpen en tegen Humberto zeggen: doe jij snel een beetje normaal, zeg”, verklaarde Johan Derksen recent in het grote Vrij-interview in deze krant. Genee moest bij RTL bloeden voor de kritische geluiden in Voetbal Inside.

Dat Derksen en Van der Gijp het voor hem hebben opgenomen, weet Genee te waarderen.


16 opmerkingen:

Han CNX zei

Mooie soap.

Anoniem zei

Mooi om te lezen dat ze voor elkaar opkomen en dat ze de directie van RTL ff terecht wijzen

Anoniem zei

Prima mannen. Echte voetballers. Elkaar aan durven pakken maar ook voor elkaar staan. Chapeau!

Anoniem zei

is er al een link ergens?

Anoniem zei

Iemand mp4 link van vanavond?

Anoniem zei

http://pg.us.talpa.nl/veronica/network/nettv/progressive/components/videorecorder/37/332224/400251/c38b43a7-6d80-377a-b465-af470186f60e.ssm/c38b43a7-6d80-377a-b465-af473186f43e.mp4

Anoniem zei

Niemand link? :(

Anoniem zei

Link iemand?

Ano zei

Ik zou heel dankbaar zijn voor een link! :)

Huub Stevens zei

Vuile klootzak!

Anoniem zei

Sinterklaas en piet???

Jan Kooijemans zei

https://youtu.be/5Mk9cDUxeLM

Anoniem zei

haha https://www.youtube.com/watch?v=5Mk9cDUxeLM

Anoniem zei

https://www.youtube.com/watch?v=5Mk9cDUxeLM

Ano zei

dank!

Anoniem zei

klasse bedankt

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link