24 maart 2018


Ronald Koeman: ''Aan de bal verwacht ik veel meer van ons''

Enthousiasme, vrolijkheid en nieuwsgierigheid. Alle voortekenen voor een frisse start onder een nieuwe staf waren er deze week bij het Nederlands elftal. Maar tegen Engeland (0-1 verlies) was daarvan bar weinig te zien.

Dat zag ook Ronald Koeman, die voor het eerst als bondscoach op de bank zat. Hij koos met 3-4-3 voor een nieuw, realistisch systeem. Drie centrale verdedigers moesten het achterin dicht houden, terwijl in balbezit de backs zouden moeten opstomen tot het middenveld.

Engeland was weliswaar sterker, maar Nederland gaf weinig tot niets weg. Op de goal van Jesse Lingard na.

"De organisatie vanuit het systeem stond goed", oordeelde Koeman na de nipte nederlaag. "Maar aan de bal verwacht ik meer van ons. Daarin waren we minder vast dan Engeland. Je voelde dat we zo nu en dan de grip verloren."

In balbezit kon Oranje geen potten breken en was het slordiger dan de Engelsen. "Dat verschil had ik misschien wat minder verwacht", erkende Koeman.

"Maar je moet beseffen tegen wie je speelt: er staan daar elf spelers opgesteld die bij topteams in de Premier League onder contract staan. Dat is meer dan dat wij kunnen brengen."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link