16 augustus 2017

Sterk FC Utrecht klopt Zenit Sint-Petersburg (1-0)

FC Utrecht heeft in de play-offs van de Europa League een even fraaie, als verdiende 1-0 zege op Zenit Sint-Petersburg geboekt. Volgende week is de return. De winnaar van het tweeluik bereikt de groepsfase van de Europa League.

FC Utrecht was nagenoeg de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar verzuimde voor rust het goede spel te belonen met een treffer. Gyrano Kerk en met name Cyriel Dessers misten enorme mogelijkheden.

De koploper van Rusland creëerde amper kansen en oogde ongeïnspireerd.FC Utrecht bleef ook na rust vol passie de aanval zoeken en na enkele gemiste kansen was het een kwartier voor tijd toch raak: Cyriel Dessers stuitte na een uitstekende voorzet van Gyrano Kerk nog op doelman Loenev, maar Zakaria Labyad kopte de rebound binnen.

In de slotfase kreeg FC Utrecht nog wat kleine kansen op de 2-0, maar Yassin Ayoub had het vizier niet op scherp staan.