17 augustus 2017


Spaanse Supercoppa: Real Madrid ook in return veel te sterk voor FC Barcelona

Real Madrid heeft voor de tiende keer de Spaanse Supercup veroverd. Na de 1-3 uitzege was de landskampioen ook in het eigen Santiago Bernabéu veel te sterk voor bekerwinnaar FC Barcelona: 2-0.

Real Madrid ging wervelend van start: na vier minuten stond Barça-doelman Ter Stegen als aan de grond genageld bij een knal van Asensio vanaf zo'n 35 meter in de kruising. Na een kansje voor Messi was Real Madrid weer oppermachtig. Vázquez raakte de paal en Benzema draaide simpel weg bij Umtiti en knalde de 2-0 binnen.

Na rust geloofde Real het wel; alleen Benzema was nog gevaarlijk. Bij FC Barcelona bleef er veel misgaan; ook Messi (lat), Roberto en Suárez (paal) faalden.

Na afloop reageerde Real Madrid trainer Zinedine Zidane kalm: ''De eerste helft was spectaculair. We zijn het seizoen goed begonnen, maar we hebben nog een lange weg te gaan.''

FC Barcelona verdediger Gerard Pique was geschrokken van het niveau van zijn eigen ploeg. ''We zitten niet in ons beste moment, en zijn ver verwijderd van het niveau dat we bij dit team en bij deze club gewend zijn. Voor het eerst voelden wij dat Real Madrid superieur was.''


Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!


Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Sterk FC Utrecht klopt Zenit Sint-Petersburg (1-0)
- Robin van Persie in voorselectie Nederlands elftal
- Hoe gaat het nu met... Prince Polley
- Column: ''De kritiek op het vrouwenvoetbal was volkomen terecht''


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link