21 november 2012


Erland Galjaard ontevreden over kijkcijfers VI Vandaag

RTL-baas Erland Galjaard vindt de kijkcijfers van het dagelijkse voetbalprogramma VI Vandaag aan de lage kant. Gemiddeld kijken er 160.000 mensen naar het voetbalprogramma gepresenteerd door Wilfred Genee. "Dat blijft wel iets achter, eerlijk is eerlijk", aldus Galjaard op BNR Nieuwsradio.

"Alleen bij dit soort dagelijkse programma's op een kleinere zender, leert de ervaring dat je wel aanlooptijd nodig hebt", gaat Galjaard verder. "Dat wil niet zeggen dat het binnen een paar weken wel aan moet trekken."

Galjaard wil aan het aan het einde van het jaar een stijging van de kijkcijfers zien en vindt niet dat een programma als VI Vandaag een langere aanlooptijd naar hogere kijkcijfers verdient. "VI Vandaag heeft al een hoog instapniveau, omdat Wilfred Genee en Johan Derksen en mensen van de VI er zitten. Dan is het al bekender dan als het van scratch af aan begint."

Er is al overwogen om ook René van der Gijp af en toe te laten aanschuiven bij VI Vandaag, maar deze heeft nogmaals aangegeven deze uitnodiging naast zich neer te leggen.

Klik hier voor het laatste nieuws over VI Vandaag.


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik denk dat het programma niet veel toekomst heeft. Tegenwoordig zitten de meeste voetballiefhebbers al overdag op internet het voetbalnieuws te checken en is het vaak achterhaald wat Derksen en co. melden. Daarnaast mis je Gijpie idd en is de kracht van Voetbal International dat je juist uitgebreid anderhalf uur lang over voetbal en allerlei randzaken kan lullen.

Anoniem zei

Joh je meent het? Heeft die gozert geen gids thuis? Kijk als je tegen Usain Bolt gaat sprinten dan versla je hem vast niet en je komt ook niet in de buurt. Gijp die snapt het. Die wil DWDD en Half8 nieuws kijken thuis op zijn bankie. Wat gemiddeld

Half8= 1.503.000
DWDD= 1.142.000

daarnaast is het ook nog overkill aan nieuws. Hoor je vrijdag weer hetzelfde. Arjan Galjaard ik had je toch wel wat slimmer ingeschad.

t ;)

Joey van Duijvenbode zei

Door dit kansloze uitmelken van een sinds kort pas succesvol format nemen ze ook het risico dat straks veel mensen zijn uitgekeken op de reguliere VI uitzendingen. Een van de dingen die mij juist aanspreekt bij die gasten is dat ze gewoon hun zelf blijven, maar door al die cd-tjes en snabbel programma`s verliezen ze een beetje hun ware ik.

Eric zei

Overkill en vd Gijp snapt het..'t Word ook allemaal wel errug veel; van "Wakker worden!"-reclame voor de NEM naar een CD, scheurkalender van vd Gijp, kledinglijn van Johan en 5x per week live op TV (Johan en Wilfred zijn vaker op tv dan van Nieuwkerk en Pauw en Witteman, zeker als er Europees gespeeld word).Het barst van commercie uit elkaar, van Jupiler (nu Amstel), Snickers, ING, Gilette en ik zal er nog wel wat vergeten.Ik had dat gevoel al tijdens VI Oranje.

Ennuh..je kunt zeggen dat de commercielen alles "zelf" moeten verdienen in tegenstelling tot de publieken maar er zitten toch grenzen aan hoor; ik bedoel: de gewone reclameblokken krijgen we ook nog te zien.Rene verdient een miljoen per jaar waarvan het meerendeel met TV-werk.Ik gun het 'm, maar ze komen sponsors tekort om de salarissen van de heren op te hoesten.

VI is een leuk programma waar vrouwen ook naar kijken; het is een familieprogramma geworden waarin de verhouding mannen/vrouwen in het publiek op TV alleen al 50-50 zal zijn.Niks mis mee natuurlijk maar als je het vergelijkt met een paar jaar terug heeft het programma en de "journalistieke" relevantie een metamorfose ondergaan.Het is geworden wat Johan er altijd van zei: "koffietijd voor mannen".Wat mij betreft teveel doorgeslagen al kijk ik nog steeds.

Ik ben geen succeskijker overigens maar een trouwe volger want ik keek in 1999 of 2000 al naar Voetbal aan Tafel met Ruud ter Weijden en Hugo Camps.

Johan is totaal niet meer de man die hij in 2000 was.De ommeslag kwam in 2010 bij de eerste VI Oranje (geweldige serie met "legendarische" hilariteit!:)

Hierna is het allemaal wat minder geworden imo, al is de Televisierring natuurlijk wel een grappig hoogtepuntje.Ik merk alleen dat ik een jaar of 3, 4 terug 's maandags overdag haast uitkeek naar de uitzending 's avonds.Leukste programma dat er was op tv! Dat gevoel heb ik niet langer.Maar goed, als iedereen iets geweldig vind of een bepaalde zanger het einde dat haak ik zowiezo sneller af, de cultstatus is er bij VI af.

Wat betreft VI Vandaag: ik bekijk de uitzendingen wel als ze op internet staan, als ik ff niks te doen heb of juist op de achtergrond als ik met iets bezig ben maar ik ga er niet voor zitten.Het zijn met de reclame erbij mss 2 keer 11 minute ofzo en de B-sporten interesseren me niet.

Eigenlijk vind ik het niet raar dat er weinig kijkers zijn, het zal ook echt niet verbeteren hoor.Op rtl4 is het nieuws van 7:30, op 3 DWDD.

Programma zal binnenkort niet meer bestaan denk ik (corrective: ik weet het wel zeker!).

Als internet-programma zou ik sneller bekijken, maar wel als ik er tijd/zin in heb, zoals "De Betweters" met Borst en Westerman.

hoeveel hypotheek kan ik krijgen zei

Ik ben het er ook mee eens dat ze dit te veel uitmelken

Anoniem zei

@erik
very interesting, faggot

Anoniem zei

Ze moeten het wat later uitzenden op de avond 23:00 tot 23:30 wedden dat er meer kijkers zijn dan.

Anoniem zei

erik je staat voor lul.

alles uitgetypt en niemand leest het..

als je het niet leuk vind kijk je toch niet ouwe reus?

Onderkruipsel zei

Leuk stuk Eric.

En naar de anoniempjes... who the f is Erik?

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link