10 juli 2012


Uitzending Tour du Jour van 09-07-2012 trekt 590.000 kijkers

De uitzending van Tour du Jour van maandag 9 juli 2012 (hier terug te zien) heeft 590.000 kijkers getrokken (marktaandeel: 13,3 procent). Daarmee eindigde het programma op de 19e plaats in de Dag Top 25. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Tour du Jour is tijdens de Tour de France iedere dag tussen 22:30 en 00:00 uur te zien op RTL4. De best bekeken uitzending van dit seizoen is die van vrijdag 6 juli 2012 met 700.000 kijkers. Gemiddeld trekt Tour du Jour 620.750 kijkers per keer.

Het programma De Avondetappe van de NOS, dat van 23:00 tot 00:00 uur werd uitgezonden op Nederland 1, trok gisteren 907.000 belangstellenden (marktaandeel: 23,9 procent). Gemiddeld trekt dat programma 853.100 kijkers per uitzending.

Klik hier voor een overzicht van eerdere kijkcijfers of bekijk hier alle uitzendingen van, fragmenten uit en het laatste nieuws over Tour du Jour.


28 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer, had gedacht dat ze meer zouden krijgen.

Anoniem zei

Wielerliefhebbers zijn wat minder plat dan voetballiefhebbers dus men kijkt traditioneel eerder naar Mart denk ik.

Anoniem zei

Voetbal international is de combinatie van Derksen, Gijp en Genee en dat klikt geweldig goed. Maar dat is al veel minder dan tijdens tour de jour. Trouwens ik snap niet dat veel mensen Mart zo slecht vinden. De avondetappe is gewoon beter kwestie sfeer en informatie.

Rob Amsterdam zei

@10-07-12 11:02
Smeet is een over het paard getilde arrogante kwal. Maar dat wisten jullie toch al. Gelukkig is de sfeer bij TdJ een stuk losser en gwzelliger. Lekker terecht de Rabo's ploeg afzeiken want ze bakken er inderdaad niks van. Jacobs en Nelissen berschermen ze wel dus de kritiek mag nog wel wat harder.

CrazyDJ07 zei

@Rob Amsterdam.

Smeets is dat niet, dat vind jij...
daar zit toch een vrij groot verschil in maar goed, die zinloze schijn discussie ga ik niet meer met je aan, dat heeft geen zin.

Het is maar waar je van houdt, gelukkig heeft iedereen een andere mening en is jouw mening niet meteen de waarheid...

Maar goed, dit laat dus ook maar zien dat het niks uitmaakt of Derksen aanschuift of niet.
Wielrennen is gewoon minder populair dan voetbal en tja, zeker als de Nederlanders helemaal niks presteren :(

Hopelijk wordt het ook nog een mooie en spannende tour, laat Wiggins en Froome dus nog maar wat tijd verliezen of in ieder geval Wiggins zodat je misschien nog strijd krijgt binnen het team zelf of zo.

Anoniem zei

Ik denk dat het vooral een gewoontekwestie is. En Martje heeft mss eindelijk de gun-factor te pakken, omdat hij heeft gezegd dat het de laatste keer is.


Qua pure wielerinformatie krijg je bij TdJ meer dan bij de avondetappe. In de avondetappe wordt vooral het leven van de gasten besproken, en hun kijk op alles. Persoonlijk vind ik dat vrij saai, omdat de gasten vaak saai.


Bij TdJ gaat het veel meer over de wedstrijd zelf, zit er meer snelheid, humor en spanning in.


Als Martje straks weg is, en niet meer valse concurrentie met subsidie kan toepassen zal TdJ wel een paar honderdk meer kijkers trekken.

Overigens maakt het dus weinig uit, voor kijkcijfers, of ze nou op RTL7 of RTL4 zitten. Klein programmeerfoutje dus misschien.

Rob Amsterdam zei

@CrazyDJ07
Ik zie ze geen tijd verliezen (Wiggings en Froome). Om eerlijk te zijn zie ik ze eerder gepakt worden op een later tijdstip.
Het verschil met Evans en Cancellara is wel erg groot. Dat kan niet alleen in trainings arbeid gezeten hebben ben ik bang.
Maar ik laat mij wel verassen.

Anoniem zei

Wat een topuitzending was dit. Vier mannen met een duidelijke mening, mooie reportage van Dijkstra en lekkere discussies aan tafel!

Anoniem zei

Als Martje straks weg is, en niet meer valse concurrentie met subsidie kan toepassen zal TdJ wel een paar honderdk meer kijkers trekken.

Valse Concurrentie??? hoezo gebruikt Mart VODOO?

Anoniem zei

De kennis van Mart viel gisteren wel weer hard tegen. Hij had het over Bauke Gesink (?), Wiggins was zo'n net figuur ten opzichte van de pers (daarom schold hij laatst nog iedereen uit en duwde die camera van de schouder van de cameraman zeker) en Mart kon niet begrijpen dat Wiggins en Froom zo goed waren in de tijdrit.

Anoniem zei

Ik vind het zo verschrikkelijk dat Genee steeds zo negatieve vragen stelt over de Rabobank.

Die jongens zijn vrijdag met 75 in het uur op de grond gegaan. Het lichaam is in herstelmodus, dan KAN je gewoon niet hard rijden, en al zeker geen bergetappes winnen.

Hieruit blijkt dat Genee, maar ook Derksen die erg negatief doet over de Rabobank, totaal ongeschikt zijn en maar wat in het luchtledige lullen wat betreft wielrennen.

Rob Amsterdam zei

@10-07-12 14:57 anoniem

Werk je bij de rabo ploeg ofzo, dat je het zo verschrikelijk vind hahahaaha
Je kan toch niet met droge ogen beweren dat het de laatste jaren lekker ging. Elke keer die smoesjes over vallen, ziek worden enzovoorts. Dat is echt geen pech meer hoor maar totale onkunde van een stel prutsers. Daar worden ze terecht op af gerekend. Mag het ook voor de salarissen die ze verdienen.

Anoniem zei

@10-07-12 15:45
Die salarissen krijgen ze uit sponsorgelden. Geen overheidsgeld zoals dat wel het geval is bij de vele voetbalclubs die overeind worden gehouden en Mart Smeets die van ieders belastinggeld een programmatje mag maken en zelf tonnen in de zak steekt. Ook het Nederlands elftal wordt betaald van overheidsgeld. Wielrenploegen kost de belastingbetaler geen cent, iets minder kritisch mag van mij dus ook wel. Derksen doet net alsof het de belastingbetaler geld kost dat de Rabobank dit team sponsort.

Anoniem zei

Raboploeg geeft nu zelf toe dat ze b-garnituur renners in de ploeg hebben. Twee quotjes:
KOPMANNEN KUNNEN ZICH NIET METEN MET DE TOP
De ploegbaas zegt dat de kopmannen, ook zonder val, zich niet hadden kunnen meten met de top. “Wel met plaats vijf, zes of zeven.”

“Maar wij hebben geen ‘veelwinners’. Winnen moet je leren. Winnaarstypes kun je creëren door in finales mee te strijden. Daar moeten we aan werken. Laten we eerst de Ronde van de Algarve winnen.”

http://www.nrc.nl/sport/2012/07/10/leider-raboploeg-in-nrc-tour-de-france-is-niet-langer-prioriteit/

De mannen van TdJ hadden dus gewoon gelijk.

Anoniem zei

grappig, die wielrenners die denken dat hun sport net zoveel betekenis heeft als voetbal...dream on.

Anoniem zei

Valse concurrentie omdat Mart geen level playing field heeft met Genee.


Mart hoeft break-even te draaien of winst te maken. Mart mag gewoon met een paar miljoen belastinggeld doen wat hij wilt. Met een paar miljoen overheidsgeld welteverstaan.

Neemt niet weg dat Mart qua charisma en spraak de beste presentator van Nederland is. Niet qua spannende gesprekken opwekken/leiden en humor (opwekken), daar scoort Genee weer hoger.

Anoniem zei

Hoeft NIET* break even..

Rob Amsterdam zei

@10-07-12 16:57
Ronde van Allarve. Om te gieren. Zo'n overwinning is toch niet echt iemand in geinterreseerd.
De Robo ploeg mag zich achter de oren krabben waarom ze nooit Wiggins hebben gehaald toen het nog kon. Waarschijnlijk hadden ze hem dan opgeleid als top violist, daar zie ik ze wel weer voor aan.

@10-07-12 15:45
Je verdiend meer als 1 miljoen (Gesink) en mag dan niet iets verwachten. pfffff

Onderkruipsel zei

Wij zijn de beste van de Aarde, wij zijn de beste van Jupiter, wij zijn de beste van Venus... Van Gaal pakt ze allemaal!

Can't wait

Anoniem zei

@Rob Amsterdam
Jij bent heel goed in het napraten van Johan Derksen. Je laat goed zien dat jij net zo weinig verstand van wielrennen hebt. Mijn complimenten!!

Anoniem zei

@Rob Amsterdam
Ik denk dat jij je nickname beter kan veranderen in papegaai van Johan Derksen.

Anoniem zei

@10-07-12 19:20
Hoe kom je bij meer dan 1 miljoen? Volgens NUsport verdiende hij over 2011 zo'n 800.000 euro.

Rob Amsterdam zei

@10-07-12 19:20
Als je TdJ had gekeken dan heeft onze grote wijsneus Danny N dit bevestigd.
Waarvan akte.

Trouwens wij leven nu in 2011 en niet 2012, dat je het even weet.

Rob Amsterdam zei

@10-07-12 19:56
:-) Zielige reactie.
Ontken je dat Danny N dit heeft gemeld.
Ontken je dat de cijfers 800K uit 2011 zijn?

Gewoon inhoudelijk reageren en niet over niveau beginnen, dat staat zo stom.

Rob Amsterdam zei

Volgens mij zei Danny dat het rond de miljoen was en 800k ligt er niet zover vanaf. Het zou ook kunnen dat zijn vaste salaris bij de Rabobank 800k is en dit opgehoogd kan worden met andere sponsor/reclamegelden. Of zijn salaris is in 2012 flink opgehoogd?

Waarom zo'n irrelevante zeikdiscussie bouwen over 200k?! Of hij nu 800k of 1 miljoen verdiend, zijn prestaties zijn gewoon ondermaats.

Anoniem zei

Ik wil echt niet faalerts van de Rabo zien :D

SigaarSnor zei

Heel jammer dat enkele mensen hier maar bezig blijven met het verzieken van de boel. Ik heb wel iets beters te doen dan steeds puin te ruimen, dus dit is een laatste verzoek om er mee te stoppen. Zowel aan degene(n) die reacties uitlokken, als aan degenen die zich laten provoceren. Ben ik de komende dagen weer veel tijd kwijt met het verwijderen van allerlei offtopic en scheldreacties, dan zie ik me genoodzaakt om binnenkort de reactiepanelen maar gewoon helemaal te gaan sluiten. Ik hoop dat het zover niet hoeft te komen, maar dat ligt in jullie handen.

Anoniem zei

Genee en Derksen hebben te weinig verstand van wielrennen. Elke keer als een gast ergens over praat waar Wilfred de balle verstand van heeft, springt hij weer snel over naar een onbenullig onderwerp of de paprika's van het Westland, maar dat geheel terzijde. Wilfred is vooral goed in het opstoken van de gasten. Hij hoopt daarmee dat ze hun mening ook echt uitspreken en vaak gebeurd dat ook. Johan daarin tegen probeert alles te vergelijken met voetbal. Hij is qua kennis ook totaal niet goed op de hoogte en het komt op mij over alsof ze de rest van het jaar niks van het wielrennen volgen. Van mij mogen de heren best hun mening geven over het hele gebeuren, maar de toon is soms wel tot het betweterige aan toe.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link