09 juli 2012


Uitzending Tour du Jour van 07-07-2012 trekt 631.000 kijkers

De uitzending van Tour du Jour van zondag 7 juli 2012 (hier terug te zien) heeft 631.000 kijkers getrokken (marktaandeel: 13,9 procent). Daarmee eindigde het programma op de 17e plaats in de Dag Top 25. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Tour du Jour is tijdens de Tour de France iedere dag tussen 22:30 en 00:00 uur te zien op RTL4. De best bekeken uitzending van dit seizoen is die van vrijdag 6 juli 2012 met 700.000 kijkers. Gemiddeld trekt Tour du Jour 625.143 kijkers per keer.

Het programma De Avondetappe van de NOS, dat van 23:00 tot 00:00 uur werd uitgezonden op Nederland 1, trok gisteren 933.000 belangstellenden (marktaandeel: 23,6 procent). Gemiddeld trekt dat programma 847.111 kijkers per uitzending.

Klik hier voor een overzicht van eerdere kijkcijfers of bekijk hier alle uitzendingen van, fragmenten uit en het laatste nieuws over Tour du Jour.


39 opmerkingen:

Anoniem zei

Reality check voor RTL no Van der gijp & Derksen no party.
Genee heeft deze twee nodig om overeind te blijven.Ik vind hem weinig kennis van zaken hebben,ieder benul kan feiten bij elkaar googelen maar uiteindelijk moet je wel weten waar het over gaat,de enige ding wat hij goed kan is gesprekken leiden,maar hij wil weleens meer dat een presentator zijn.nogmaals zonder Renee en Johan is Genee nix waard.

Rob Amsterdam zei

Genee heeft de gouden televiser ring. Dan kun je wat!

Anoniem zei

Ja precies! Genee heeft dankzij Rene en Johan inderdaat de televisier ring gewonnen..

Anoniem zei

Genee is een toppresentator. Zijn probleem is dat hij niets van wielrennen afweet. Daarom vind ik hem nu ook niet zo goed. Natuurlijk zijn Johan en Renee belangrijk. Maar het ontbreken aan kennis van wielrennen van Genee is vooral het gene wat mij stoort als kijker.

Anoniem zei

Genee weet ook niet zoveel van voetbal,ik kan me nog herinneren dat Johan derksen hem vroeg of die wel wist wie Omar Sivori was maar dat wist hij niet hoe dom can je zijn om niet Sivori te kennen.maar zoals altijd begon hij om die tweede en eerste wereld oorloog tijdperk grap,toen zag je dat Johan boos werd.als voetbal programma presentator vind ik dat je Sivori moet kennen en niet allen Messi en Ronaldo

CrazyDJ07 zei

Laten we ook even in ogenschouw nemen dat wielrennen minder populair is dan voetbal hè.
Bewust of onbewust kijkcijfers vergelijken met vi oranje heeft dan ook totaal geen zin...

Peter zei

09-07-12 13:33

Jah maar dat geld ook voor de Avondetappe
en die hebben bijna een miljoen elke avond. dus het heeft gewoon met de afwezigheid van Renee en Johan te maken.Mart Smeets heeft dat niet nodig omdat hij met veel knowhow veel kijker mee trekt.Ik durf te wedden als Renee en Johan drie avonden achter elkaar aanschuiven dat ze gelijk over de Avondetappe gaan.dus Genee is geen partij voor Mart Smeets.

Anoniem zei

Het heeft denk ik met meerdere dingen te maken: ikzelf vind Smeets veel beter dan Van Gelder, waardoor hij meer kijkers zal trekken. VI (Oranje) is al ook jaren bezig en dit is pas de tweede keer voor Tour du Jour, misschien hebben ze nog wat tijd nodig.

Anoniem zei

@Peter
Als Renee en Johan verstand van wielrennen zouden hebben dan wel. Maar dat hebben ze niet, dus is Tour du Jour kansloos. Mart Smeets is een veel betere presentator voor de tour inderdaad dan Genee.

Avondetappe is in alle opzichten beter. Presentator, gasten, sfeer en locatie. Alles is beter bij de Avondetappe. En ik ben een groot fan van VI/VI Oranje. VI is weer veel beter in alles dan Jack met Studio Sportzomer/Studio Voetbal.

Peter zei

09-07-12 13:56

Ben met je eens
dat Renee & Johan geen verstand van wielrennen hebben dat weet ik ook wel maar ik bedoel te zeggen dat VI is groot geworden door Van der gijp en dat die Genee geen niks aanstelt zonder hem.
Want in het begin werd hier lacherig gedaan over Mart Smeets en de Avondetappe,en er waren hier ook mensen die Genee vergeleken met Smeets,volgens mij Mart is de beste allround presentator omdat hij verstand van meerdere sports ,Basketbal,Voetbal,Wielrennen.

Anoniem zei

Mart is een zelfingenomen arrogante kwal van een vent die het liefste de hele avond naar zichzelf luistert in plaats van naar zijn gasten. Daarbij komt nog dat vervelende toontje waarmee het publiek toespreekt, nee hij mag dan wel veel kennis hebben maar het is gewoon een nare man.

SigaarSnor zei

Het is ook maar net hoe je de kijkcijfers uitlegt natuurlijk. Vorig jaar was de einstand per avond gemiddeld 477.208 voor VI Oranje en 1.075.818 voor De Avondetappe. Dit jaar (tot nu toe dan althans) is dat respectievelijk 625.143 vs. 847.111. Met andere woorden: Tour du Jour +147.935, De Avondetappe -228.707.

Tuurlijk zouden René en Johan aan tafel voor (nog) hogere kijkcijfers hebben gezorgd, maar dat betekent niet dat Genee een slechte presentator is. Hij heeft nu ook gewoon een veel beter programma tegenover zich. Ik vermaak me iedere avond met Tour du Jour, maar De Avondetappe (kijk ik vaak in de herhaling) zit ook gewoon goed in elkaar. Mart zet daar iedere avond, en dat al jarenlang, een prima show neer. Weinig reden dus voor mensen om dat de rug toe te keren. In tegenstelling tot Studio Sportzomer tijdens het EK met Jack van Gelder, daar zat geen enkele sfeer in en dat was enkel saaiheid troef.

Anoniem zei

Waarom doe Wilfred Genee een show waar hij geen verstand van heeft,what is next Politieke debatten? over zelfingenomenheid gesproken die kop van Genee al...

Anoniem zei

@sigaarsnor
Met VI Oranje bedoel je Tour du Jour neem ik aan?

Het is logisch dat het nu wat dichter bij elkaar ligt. Tour du Jour zit nu op RTL4, dat zorgt voor meer kijkcijfers. En een deel van de mensen die VI Oranje keken, kijken waarschijnlijk nu ook naar Tour du Jour. En vorig jaar was Tour du Jour om half 9 dacht ik? Nu zijn het directe concurrenten op dezelfde tijd en dus levert de Avondetappe wat in. Ook logisch. Verder volledig eens met je analyse.

Anoniem zei

@09-07-12 14:38
In tegenstelling tot Mart neemt Wilfred zichzelf niet serieus.

Rob Amsterdam zei

@09-07-12 14:38
Jij bent duidelijk geen Genee fan. Dan kijk je toch lekker de avond etappe.

Kev zei

Ik denk dat ze bij RTL een beetje doorgeslagen zijn, Misschien denken hun dat het mega succes van VI misschien te recreëren was, Zelfde opzet etc etc. Maar VI Oranje (En de Maandag/vrijdag uitzendingen) is nu eenmaal "uniek" in ze soort. En VI heeft de publieks trekkers in de vorm van Derksen/Gijp/Hansie/Boskamp/Genee, En met respect voor danny nelissen en gert jacbos. Maar die trekken geen kijkers aan, Omdat ze voor het grote publiek toch onbekend zijn. En ze hebben natuurlijk de wielerkoning tegenover zich, In de vorm van mart smeets. En van instituten valt gewoon niet te winnen, Zoals hij elke avond weer bewijst.

SigaarSnor zei

@Anoniem 09-07-12 14:44: Oeps, inderdaad. VI Oranje --> Tour du Jour. Stop de tijd.

Rob Amsterdam zei

@Kev
Een instituut :-) ja voor Smeets is er nog wel een plekje bij het leger des Heils hier in Amsterdam.

Anoniem zei

Dat Eurosport word je toch ook gek van? Om de 10 minuten reclame. Ik schakel in na 1 minuut reclame, nu kijk ik zo'n 10 minuten weer reclame.

joppie zei

Genee is gijpje en derksen nodig?
Eerder andersom. Genee en derksen zijn een klasse apart. Zon werk verhouding ga je niet met iemand anders krijgen. Gijpje is ook origineel maar die vind ik dan wel weer vervangbaar.

Anoniem zei

Genee is alleen maar goed in irritant zijn. Bij VI werkt dat goed omdat je daar Johan en Gijp hebt die daarmee kunnen omgaan. Maar bij TDJ krijg ik steeds plaatsvervangende schaamte voor hem. Steeds met volle mond praten, eten alsof hij nooit eerder eten heeft gezien, je merkt ook dat hij weinig weet van wielrennen, bij VI verspreekt hij zich ook altijd en daar brengt hij vaak ook verkeerde informatie over het buitenlandse voetbal of over spelers. Maar bij TDJ is het nog irritanter. Vooral met al die gesponsorde onderwerpen. Ik stoorde me er niet aan tijdens VI Oranje maar nu vind ik het echt enorm irritant.

Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom mensen hem altijd zo'n goede presentator vinden. Hij kan vaak niet eens uit zijn woorden komen of dan komt hij weer met van die standaard zinnetje zoals: 'Maar dat geheel terzijde.'
Heel hard lachen om je eigen grap komt ook echt niet over bij TDJ omdat er blijkbaar een wat intelligenter publiek zit die niet mee lacht om een slechte grap.

Anoniem zei

Maar dat geheel terzijde
Wat dat betreft

ja hij weet inderdaad heel weinig van buitenlandse voetbal,hij googelt wat bij elkaar.laast ook nog was ie in discussie met Van der gijp over Fenerbahce of dat een grote club was toen is hij direct door Renee op zijn plek gezet.

Anoniem zei

Maar dat geheel terzijde

Ja dan is het toch veel moeilijker om 4 weken lang in de presidential suite te verblijven.
Het over negerts met dikke lullen hebben geilen op spanje en zeggen hoe goed ze wel niet zijn.
Wat dat betreft

Anoniem zei

Genee is een prima presentator en mart ook
Het verschil tussen de twee tour programma zijn de leeftijden, tour du jour trekt meer jongeren en mart meer ouderen zegt stichting kijkonderzoek, en daar komt nog bij dat wielrennen minder populair is dan voetbal

en jack vs wilfred

nou dan weet ik het wel :D

en straks krijgen we rick nieman, je moet ook maar afwachten hoeveel hij weet van sport

Rob Amsterdam zei

Vanavond weer Johan D.
Dat wordt weer lachen. Ik hoop dat hij de Rabo ploeg afkraakt want het zijn mij een stel lutsers.
Ze zijn met pech geboren.

Anoniem zei

Rob Amsterdam

Ze hebben niet allen pech ze zijn niet goed genoeg
Nederland is een C categorie land als het gaat om wielrennen.

Rob Amsterdam zei

@Anoniem 09-07-12 17:50
Je hebt gelijk hoor...ik bedoelde het ook met een zeer cynische ondertoon. Dat gezeur over pech en hun positieve instelling begint mij aardig te keel uit te hangen. Die Gesink verdiend meer dan 1 miljoen Euro's per jaar en hij is zo vrolijk en positief.

luc zei

tour de jour wordt gedragen door gert jacobs en danny nelissen,daarbij gelukkig nog de huisband van danny vera,het programma gaat tot de afsluiting,dan komt d.roelvink,die vorig jaar al een afgang was,dat wordt dan dit jaar z.g. als grap weer gehandhaaft,veel kijkers stappen hierdoor over naar de avond etappe,!! maar dat willen ze rtl niet zien, of is het een vriendje van genee, die net doet alsof hij ervan af wil, maar het intussen juist handhaaft. gelukkig zit er een uitknop op de t.v. Laat Danny Vera het slot doen,hebben we nog iets moois als afsluiter..

SigaarSnor zei

@luc: Die Dries Roelvink-gimmick kun je leuk vinden of niet (ik zie er zelf de humor wel van in), maar het lijkt me onzin om te veronderstellen dat mensen daardoor heel Tour du Jour niet meer kijken. Het zit immers helemaal achteraan in de show.

Rob Amsterdam zei

Jongens kom niet aan Dries.
Dries is de kers op de taart in dit programma.

Anoniem zei

Ik vind juist dat Genee het heel goed doet.


Steeds goed gehumeurd, veel snelheid, achteloos alle reclame-items behandelen (bij Mart kost het miljoenen aan belastinggeld, dat ook naar verzorgingscentra kan) en hij weet meer dan genoeg om goede gesprekken aan tafel te krijgen.


Primadeluxe! En die linkse rakker Erik Dijkstra, die Johan kwalijk nam voor het geld te kiezen, maar zelf ook alles aanpakt, doet het ook hartstikke leuk!

verwijt zei

Iets met zwart en ketel die je ziet?
Johan is wel de laatste persoon die het daarover mag hebben.

Peter zei

linkse rakker? ieder die in de publieke omroep werkt is een linkse rakker?het word steeds gekker in dit land.en ik word beetje moe van dat belastinggeld verhaal ieder beschaafd land heeft publiek zenders BBC CANVAS ARTE enz.ik weet zie dat al die tokkies die dat slecht vinden als ze een baan daar kunnen krijgen zullen ze geen nee zeggen.

Rob Amsterdam zei

@Peter
van mij mogen er ook 2 publieke kanalen weg. 98% wat er uitgezonden wordt staat mij niet aan. Dus dan wil ik er ook niet voor meebetalen.

Laat Mart eerst maar een keer een uitzending in NL maken ipv dat gereis en al die gasten uit te nodigen.

Anoniem zei

Rob

Maar jij bent niet de geweten van Nederland er zijn veel mensen die de publiek zenders kijken en willen.als je ziek worden of werkloos dan betaal ik ook jouw salaris,het is geven en nemen vriend.

Peter zei

Rob Amsterdam

We leven in een verzorging staat ik denk dat je daar blij mee moet zijn ieder Nederlander heeft recht als die nodig heef om staats geld (zieken werklozen)of vind je dat je daar ook niet voor moet betalen? trouwens mensen die werken bij de publieke omroep of commercieel omroep werken net zo hard.dus ik begrijp jouw logica niet.als een evenement is horen televisie crew ter plekke te zijn kijk BBC,ARTE.

Rob Amsterdam zei

@Peter klopt. Loonbelasting omlaag naar VS maatstaven en zelf je ziektekosten verzekeren. Houd ik meer onder de streep over.

Anoniem zei

Gelijk rabo afzeiken

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link